Autor Subiect: PLAFON PANORAMIC S-CROSS, MERITA?  (Citit de 353 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline medoors

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
    • CLUJ
PLAFON PANORAMIC S-CROSS, MERITA?
« : 23.Iul.2025, 04:28:36 p.m. »
Buna ziua, cochetez cu ideea unui s-cross...m-ar interesa daca ati recomanda sau nu plafonul panoramic? din pacate nu am reust sa vad la reprezentanta un exemplar cu plafon...dar nici nu as vrea sa merg la plezneala cu alegerea.
Multumesc!
  • S-CROSS

Offline wolfin

Re: PLAFON PANORAMIC S-CROSS, MERITA?
« Răspuns #1 : 23.Iul.2025, 04:58:14 p.m. »
pe espace am avut...si pe fata si pe spate...fain..foarte fain..

acum mai trebuie o intretinere..mai se aduna mizerie..mai intra apa..te mai arde soarele...dar pentru pasageri e fain
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

The following users thanked this post: medoors

Offline ntire2000

« Răspuns #2 : 23.Iul.2025, 11:31:27 p.m. »
Buna ziua, cochetez cu ideea unui s-cross...m-ar interesa daca ati recomanda sau nu plafonul panoramic? din pacate nu am reust sa vad la reprezentanta un exemplar cu plafon...dar nici nu as vrea sa merg la plezneala cu alegerea.
Multumesc!

Să te bată soarele în cap în conditiile în care nimeni nu mai zice absolut nici un cuvințel despre grosimea lipsa stratului de ozon și implicit a radiațiilor UV care sunt tot mai frecvent de intensitate 8 (very high) ?
Eu am o Vitara dualtone (plafon negru) si mă gândesc tot mai serios sa-i trag o lavabilă albă, că mă simt ca în saună în ea.
Sau o folie .... ca taximetriștii....

PS: gândește-te doar cât o să te coste la consumul de carburant faptul că o să forjezi clima pentru asigurarea unui climat decent în habitaclu.
Plafonul ăla panoramic nu e termoizolant.
Dar, ca moft pentru a admira cerul e ok.
Nu și pentru tine, că tu o să fii cu ochii pe asfalt.

PS2: și dacă ce am scris mai sus nu te-a convins.... gândește-te că mai nou plouă cu grindină minimă de mărimea oului de porumbel.    B-)
Tabla se îndoaie (și îndreaptă), dar geamul?!?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline NicNic

« Răspuns #3 : 24.Iul.2025, 10:56:46 a.m. »
Tot ce spune colegul @ntire2000 este perfect valabil: caldura mai multa in masina de la soare, intretinere suplimentara, cost de exploatare in plus, risc de a te trezi cu grindina in cap (asta daca nu te duci pe Transfagarasan si se urca ursul pe masina ta, ca te fereste el de grindina ....  :D).

Insa, am doua masini, amandoua cu trapa.
Placerea de a merge cu trapa deschisa, sau ca cei din spate sa vada si asfaltul si cerul, este deosebita.

Momentele astea de utilizare a trapei sunt foarte, foarte, foarte rare.
Pentru ca ori e prea soare si ne bate rau in cap, ori ploua, ori e prea frig, ori se merge cu viteza si e curent cam mare prin habitaclu, samd.
Dar tot am vrut, musai, masini cu trapa.

Acum, fiecare decide ce ii place, ce ii convine.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Laurentiu

« Răspuns #4 : 24.Iul.2025, 11:05:30 a.m. »
Pe linga cele enumerate de @ntire2000, mai sint doua aspecte:
1. Trapa ca sa o deschizi si s-o inchizi, culiseaza pe niste canale iar aceste canale mai trebuie si desfundate de frunze si tot ce cade de prin pomi caci altfel, te trezesti si cu inundatii de sus prin neinchiderea bine a trapei ori infundarea canalelor de scurgere'

2. Al doilea aspect este in caz de Doamne fereste de un accident si caderea masinii pe plafon. Una e rezistenta unei table si alta a unei sticle chit fie ea si tratata.

P.S. Dpmdv, trapa este un moft costisitor si imprevizibil.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline wolfin

« Răspuns #5 : 24.Iul.2025, 12:02:39 p.m. »

Pentru ca ori e prea soare si ne bate rau in cap, ori ploua, ori e prea frig, ori se merge cu viteza si e curent cam mare prin habitaclu, samd.
Dar tot am vrut, musai, masini cu trapa.

Acum, fiecare decide ce ii place, ce ii convine.

ii poate pune o perdeluta (daca nu are din fabrica) sau o folie uv

iar cu rasturnatul...bineinteles ca poti muri ca batranelul din mertan (giratoriu stefanesti de acum 1 luna)...dar la fel de bine fara centrura poti sa iesi prin parbriz.

oricum... sa fie notat aici..plafonul cu panoramic/trapa e ranforsat diferit fata ce cel normal. 2 riscuri pot fi..sticla in ochi sau sa te arunce pe acolo..daca nu porti centrura. bineinteles se poate evita cu folie si purtarea centrurii  :-?
PS la espace toate geamurile erau tratate ..dar tot se simtea cand ardea soarele rau. dar avea ac supra dimensionat pe x zone. fiecare pasager isi regla clima   :x :x :x
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline NicNic

« Răspuns #6 : 24.Iul.2025, 12:11:08 p.m. »
De ce mai ai trapa, daca tragi perdeaua ...

Referitor la problemele de siguranta in caz de impact pe plafon: Eu fac destul off-road / overlanding cu Forester-ul. Si nu resimt o problema in a avea trapa. Chiar daca uneori, mergand cu trapa deschisa, ma mai atinge cate o creanga prin par ... Face parte din distractie :)
Desteapta-te romane!

Offline wolfin

« Răspuns #7 : 24.Iul.2025, 12:12:46 p.m. »
De ce mai ai trapa, daca tragi perdeaua ...

sa nu vada locatarii din bloc ce faci pe scaunele din spate?  :D
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline NicNic

« Răspuns #8 : 24.Iul.2025, 12:13:27 p.m. »
[...]
P.S. Dpmdv, trapa este un moft costisitor si imprevizibil.

Ai perfecta dreptate, este un moft.
Dar cui ii place acest moft, si si-l permite, de ce sa nu il aibe?
Desteapta-te romane!

Offline wolfin

« Răspuns #9 : 24.Iul.2025, 12:14:14 p.m. »
trapa e ca si 4x4 ... :-* pentru o masina care nu paraseste asfaltul
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970