Autor Subiect: Consum Jimny benzina  (Citit de 55178 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline unde

Re: Consum Jimny benzina
« Răspuns #40 : 03.Sep.2013, 03:48:45 p.m. »
 "Escapada pe plaiurile carpatine" e un termen mult prea vag. Ca sa nu afli raspunsul la intrebarea ta retine ca inainte sa intri in teren faci plinul.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline bogdan_bc

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 25
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #41 : 03.Dec.2013, 06:25:56 p.m. »
Al meu inclin sa cred ca are o problema si nu-mi dadeam seama pana astazi cand am mers cu alt Jimny .
A mea nu trage la fel a a lui, a mea pare grea fata de a lui si nu are acelasi zvac si nu aveam cum sa-mi dau seama daca nu aveam cu ce sa compar...

Trebuie sa mentionez ca am momentan niste anvelope "atipice" si anume 235/60/R15...Consumul pe asfalt cu viteza cuprinsa intre 60-90km/h e de 9,2/100...Am adoptat metoda plin la plin dupa o distanta de 300km...

O idee ar fi sa-i fac o diagnoza la reprezentanta...
Sugestii ?

Offline Laurentiu

« Răspuns #42 : 04.Dec.2013, 09:06:08 a.m. »
Al meu inclin sa cred ca are o problema si nu-mi dadeam seama pana astazi cand am mers cu alt Jimny .
A mea nu trage la fel a a lui...
Care dintre masini e mai batrina si care e diferenta dintre km rulati ? Un motor care scapa compresie pe linga segmenti, supape, care are o aprindere decalata chiar si cu un dinte ori cu un ambreaj pe moarte, e normal sa traga mai greu ca una shtok.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline BXXENL

« Răspuns #43 : 04.Dec.2013, 09:21:28 a.m. »
Greutatea anvelopelor ar contribui enorm si la consum si la pierderea performantelor, mai ales pe un motor asa mic. Fa un schimb de roti cu respectivul si vezi cum se simte masinile atunci.
  • SX4 1.5
Alex

Offline bogdan_bc

• Newbie
  • *
« Răspuns #44 : 04.Dec.2013, 04:10:42 p.m. »
Multam de raspunsuri.
A mea e din 99 iar a colegului din 98.
Voi schimba cauciucurile la final de saptamana si din ce am mai citit pw forum am hotarat sa-mi schimb filtrul de aer cu altul nou de la KN.
Colegul meu are niste anvelope de la insa-sahara. Chiar le am cantarit inainte aa le monteze ai au 14kg/bucata. Nu cred ca ar fi de la anvelope.
Scz de eventualele greseli, tst de pe telefon. MS

Offline bogdan_bc

• Newbie
  • *
« Răspuns #45 : 04.Dec.2013, 08:28:21 p.m. »
Printr-un telefon la reprezentanta din Bacau am ramas si mai nedumerit. Dupa ce i-am dat datelemasinii doamna respectiva mi-a spus ca nu stie sigur daca se poate face ca nu stie daca se potriveste nu stiu cu mufa la tester...
A pus pe tester careva din voi jimny din '99? Stiti ceva?

Offline unde

« Răspuns #46 : 10.Dec.2013, 11:55:19 a.m. »
A mea nu trage la fel a a lui, a mea pare grea fata de a lui si nu are acelasi zvac si nu aveam cum sa-mi dau seama daca nu aveam cu ce sa compar...

Trebuie sa mentionez ca am momentan niste anvelope "atipice" si anume 235/60/R15...Consumul pe asfalt cu viteza cuprinsa intre 60-90km/h e de 9,2/100...Am adoptat metoda plin la plin dupa o distanta de 300km...

Ce dimensiunea au anvelopele de la cealalta masina? Motoarele sint identice, adica au acelasi cod?
 Cintariti ansamblul janta + anvelopa la ambele masini. Presimt ca ale tale sint (mult) mai grele.

Mufa de test trebuie sa fie OBD2. Suzuki nu are mufa de test proprietar.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline aicidincolo

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
« Răspuns #47 : 30.Mar.2014, 03:41:01 p.m. »
jimny 1999 stock consum 10L gpl/100Km extern, 12 L gpl/100Km in oras Rm. Vilcea
ar trebui un topic cu valorile sondei Lamda si pini unde se masoaa valoarea, sonda fiind principala cauza a consumului marit
deasemenea senzorul de pe admisia aer sau senzorul MAP unde se masoara, cred ca oricine e in stare cu un aparat de masura de 15 lei sa isi dea seama daca are probleme la vreun senzor si sa il inlocuiasca pentru a reduce consumul sau lipsa de putere.