Autor Subiect: Consum Jimny benzina  (Citit de 56505 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Cristi (XTI)

Re: Consum Jimny benzina
« Răspuns #20 : 21.Feb.2010, 09:49:39 p.m. »
Cum pe un topic de jurnal personal (prietenii știu de ce!  :) ) se scrie zilele acestea despre consumul de benzină la SX4, am zis să aduc și eu ceva informații mai noi despre consumul Jimny-ului meu.

Pe acest traseu am avut un consum mediu de 7.1l/100km. Estimez că aprox. 15% din totalul km parcurși (cam 420 a fost totalul) au fost făcuți cu 4x4 cuplat. Mi se pare un consum foarte bun.

Pe ruta descrisă aici, consumul mediu a fost de 8.3l/100km, însă am mers cam 90% cu 4x4 cuplat (a fost mereu zăpadă sau gheață, chiar și pe A1 la dus și pe DN7 la întors). Chiar și așa, eu consider că este un consum bun, mai ales la pantele și rampele cu zăpadă multă pe care le-am întâmpinat.
Jimny 2019 GLX MT Kinetic Yellow  

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8047
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #21 : 22.Feb.2010, 10:09:33 a.m. »
Destul de economica!
Go Terios!!!:)

Offline waaky

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
« Răspuns #22 : 27.Feb.2010, 01:23:58 a.m. »
    Salutare

Pt ca in curand o sa-mi iau Jimny(second) si ma framanta degetele sa caut deja tot felul de chestii pentru el pe net, m-am gandit ca tot romanul si la consum, si m-am gandit cam asa...

Eu din start sunt hotarat sa-i scot bancheta din spate sa transform masina de 4 locuri in masina 2loc+bagaje plus un bichon eventual :)

Acestea fiind zise...m-am gandit ca as putea sa-i pun o instalatie GPL...si sa merg cu gaz pe distantele lungi pe asfalt (cele intermediare intre resedinta si locurile de joaca de la munte) ba chiar si in oras....n-am sapat foarte adanc in problema, dar la o prima cercetare , o investitie de 1500ron pt instalatie si butelie, s-ar amortiza in maxim 15mii km (parcursi pe asfalt la o medie de 7,5-8L/100km)

Iar pe terenul accidentat rampe, treceri, zapezi , treceri de rauri etc. se merge pe clasica si "scumpa" de ea benzina.Consumul creste cu un litru la suta fata de benzina, dar litrul de GPL e la jumate din pret fata de benzina.Dezavantaje ar fi cuplu redus, deci mai puturoasa masina un pic....si altul ar fi spatiul ocupat de "bomba":)   aaa...si nu toate statiile au GPL, dar le gasesti pe net si-ti faci planu'

Voi ce parere aveti ?

Offline >pexic<

« Răspuns #23 : 27.Feb.2010, 12:34:36 p.m. »
pai si eu m-am gandit sa pun GPL dar in ultima vreme am avut alte probleme la jimny si s-au cam terminat banii ..
din ce am auzit o instalatie GPL buna costa 2000ron cu tot cu montaj , nu m-as risca sa iau una mai ieftina ...parca diferenta nu e asa mare.

si eu am scos scaunele din spate dar am facut asta pt ca mai dorm in jimny pe la munte, daca o sa pun GPL nu o sa mai pot sa ma intind :)... ramane sa mai studiez problema.

bafta!
« Ultima Modificare: 27.Feb.2010, 01:37:05 p.m. de pexic »
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline lucianer

• Hero Member
« Răspuns #24 : 27.Feb.2010, 01:27:38 p.m. »
La instalatiile noi secventiale nu se mai simte diferenta intre gaz si benzina ,eu nu trec masina pe benzina cand mai intru prin coclauri.Am o inst. Tomasetto Stag 200 cu butelie de 55 L.

Offline waaky

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
« Răspuns #25 : 28.Feb.2010, 12:39:54 a.m. »
pt .pexic
               Am urmarit posturile tale si am vazut poza cu dormitul in jimny :) si am citit si ce-ai scris...despre cei mai inalti de 1,85 si mai grasuti, cum ca ar putea avea un discomfort....Ai dreptate oricum, daca pui GPL...s-a dus cu somnul, si siguranta masinii fata de cerul liber, face un consum mai ridicat...

Eu cind imi iau masina, am s-o testez cu somnul, sa vad cum incap...ca am 2m si un pic de burta..si dupa aia ma mai gandesc cu GPL-ul...

pt.lucianer

La o scurta informare de pe net am vazut ca sunt laudate instalatiile astea tomasetto stag, poate ne spui si noua care e costul investitiei? si chiar nu se simte nici o diferenta intre benzina si gpl? ar fi minunat...

Aaa...si nu credeam ca-mi va raspunde nimeni la post pina luni, credeam ca lumea cu veverite aprige e plecata in week-end  ;)

merci merci, si numai bine!

Offline lucianer

• Hero Member
« Răspuns #26 : 28.Feb.2010, 02:06:01 p.m. »
Poti intra pe jurnalul meu de bord si ai acolo toate datele.

Offline unde

« Răspuns #27 : 01.Mar.2010, 04:02:15 p.m. »
 Intilnire de iarna, 600+ km, traseu: Bucuresti - Piriul rece - Codlea - Cirtisoara, cu intoarcere pe la Tirgoviste. Consum sub 7l la suta.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline jimny

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 21
« Răspuns #28 : 04.Mar.2010, 10:24:49 p.m. »
Jimny 80CP, anvelope BFG MT 215/75/15 si inaltare suspension lift OME, arcuri si telescoape OME, consum intre 9 si 10l. Asta e !
Suzuki Jimny 1,3, 4x4, year1999

Offline unde

« Răspuns #29 : 08.Mar.2010, 03:08:35 p.m. »
 Normal... ai rotile mai mari.
Suzuki Jimny 1.3i 2004