0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
au de obicei diferential blocabil pe puntea spate (Patrol, Toyota etc). Exista si masini "mai smechere" care au diferential blocabil si pe puntea fata (G-urile, Rubicoanele).
De exemplu, la Suzuki Jimny exista MRL-uri dar NU EXISTA (din fabrica) diferential blocabil.
Cam toate modele precedente de Suzuki au sistem de tractiune integrala mai performanta decat avem pe S-Cross si Vitara ( generatia actuala )Eu mai am un Grand Vitara cu diferetial blocabil central si cu reductor.
În zilele noastre, sistemul 4x4 la Suzuki poartă denumirea de marketing AllGrip și e implementat în trei variante: Auto, Select și Pro. Mai multe în urmatorul link. https://www.globalsuzuki.com/allgrip/index.html
... In afara de faptul ca la Mitsubishi poti bloca diferentialul din masina si la Jimny din MRL - exista vreo diferenta majora intre cele doua in offroad??Stiu ca la mitsubishi se si debloca automat diferentialul spate la pest 30 km/h tocmai ca sa nu se distruga diferentialul cand intrai pe asfalt - viraje. Probabil la MRL manual te dai jos din masina si deblochezi...
Niciodata un sistem, oricat de bun este nu te va scoate dintr-o situatie neplacuta, oricat de simpla pare. Sunt multe considerente care nu se vad, mai ales pentru cineva fara experienta.
In cazul masinilor care au diferentiale blocabile fata-spate (pe ambele punti), este suficient ca o singura roata sa aibe aderenta si ea este suficienta ca sa scoata masina din necaz.
- MRL-urile nu fac nimic altceva decat sa "oblige" rotile sa se invarta odata cu planetarele din fata. NU tin loc de diferential blocabil si nu intervin in niciun fel in gestionarea felului in care se invart (sau nu) rotile de pe respectiva punte. vedea.