Autor Subiect: Dimensiuni standard driver  (Citit de 3803 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline despada

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 257
  • Gen: Bărbat
Dimensiuni standard driver
« : 26.Oct.2009, 02:02:59 p.m. »
Salutare ,

Doresc sa incep printr-o constatare .
Nu cred ca se poate schimba ceva insa opinii de confirmare sau infirmare a ceea ce voi incerca sa descriu , sper sa existe .

Am 1,83m , cam 90 de kg si din cate stiu si observ nu sunt disproportionat .
Cand stau in Swift , simt ca soferul dummy pe care l-au bagat proiectantii in Swift nu avea peste 1.80m , ori nu putea sa le spuna domnilor ingineri ca desi l-au asezat in masina , el nu sta tocmai relaxat la drum lung si nu numai .

Argumente :

1. daca vreau sa am acces la pedale volan etc stau intr-o pozitie ce pentru piciorul drept e destul de inghesuit iar ca puncte de sprijin in planul de lucru al pedalei de acc , piciorul sta deasupra scaunului cu cat ne apropiem mai mult de genunchi , iar cel mai apropiat punct de sprijin in loc sa fie scaunul , e pedala de acc. Pt a aduce piciorul pe scaun trebuie sa il lasi pe dreapta insa acolo e consola care blocheaza aceasta miscare .

2.daca imi dau scaunul pe spate , incepe sa fie mai bine , insa volanul il tin cu varful degetelor , insa picioarele stau ok . Stanga dreapta acum am pilonii de rezistenta , fain  :-/

3. reglarea scaunului , ajuta daca ai nevoie sa te basculeze pe fata . Iar in cazul descris de mine era necesar pe spate , mult sub limita de blocat cand nu mai se poate efectua aceasta miscare ( unidirectionala fata de pozitia de start )

Reglarea pneumatica ar trebui sa fie facuta pe un interval mai larg de pozitii . Parerea mea .

Offline miocrl

Re: Dimensiuni standard driver
« Răspuns #1 : 26.Oct.2009, 02:20:54 p.m. »
da
aici am putea pune un  pool sa vedem inaltimea soferilor de swift, cati sunt peste 1.80m

ca rezolvare nu vad decat posibilitatea de reglare a volanuluiin adancime astfelincat sa poti sa il tragi mai aproape.

Offline despada

• Sr. Member
« Răspuns #2 : 26.Oct.2009, 02:26:47 p.m. »
Da. sunt de acord ( la ast nu m-am gandit ) .
Totusi , sa ajungi cu capul intre piloni nu e tocmai o situatie fericita   :)

Eu am mers pe o varianta cu doi utilizatori ai masinii , insa in cazul meu cel deal doilea se potriveste tare bine in peisaj .

Nu cita in intregime mesajul anterior.
« Ultima Modificare: 07.Nov.2009, 06:58:30 p.m. de cristyyy2003 »

Offline miocrl

« Răspuns #3 : 26.Oct.2009, 02:31:47 p.m. »
scaunul l-ai dat jos de tot? sau nu se poate?

Offline despada

• Sr. Member
« Răspuns #4 : 26.Oct.2009, 03:47:21 p.m. »

Da scaunul e jos (maneta de la pneumatic nu mai are cursa pt coborare )
O sa incerc sa aduc si cateva poze in sprijinul la ceea ce am scris mai devreme .

Offline bumbutza

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 75
  • Gen: Femeie
« Răspuns #5 : 28.Oct.2009, 04:07:58 p.m. »
Eu la 1,62 cm energie pura :) ma simt minunat in Swift ... bine stau cu scaunul cam in volan si reglat la maxim pe inaltime..insa fiind incepatoare intr-ale condusului am profilul si atitudinea de rigoare :).

Presupun ca un cetatean mai vanjos si mai inalt ar putea sa se simta destul de stingher intr-o masinuta relativ mica...

Offline miocrl

« Răspuns #6 : 28.Oct.2009, 04:35:01 p.m. »
bine ai venit bumbutza :)

pana acum nu a aparut nimeni peste 1.80 care sa se planga oare toti restul swiftistilor nu au peste 1.80 sau nu ii deranjeaza pozitia ?  :D

Offline gabin

« Răspuns #7 : 28.Oct.2009, 04:46:19 p.m. »
eu am peste 1.80 si ma deranjeaza pozitia pt ca stau prea sus, mi-ar fi placut ceva mai jos, dar na, asta este.
'08 Suzuki Swift Sport 1.6 VVT .:. Apex .:. Ferodo .:. Enkei
"Pe masura ce faci imbunatatiri costisitoare masinii, creste riscul de a o accidenta."

Offline bumbutza

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 75
  • Gen: Femeie
« Răspuns #8 : 30.Oct.2009, 07:13:47 p.m. »
Merci pentru urare miocri.

In ceea ce priveste dimensiunea standard driver ... cred ca te poti adapta conditiilor. Eu am o cunostinta care la un moment dat conducea un Tico ... poate ar fi fost un lucru cu totul banal daca omul respectiv nu ar fi vazut lumea de la o inaltime de 1,90 metri. Si destul de bine facut.

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #9 : 30.Oct.2009, 07:20:57 p.m. »
Problema nu cred ca e cu dimensiunea scaunelor,ci mai degraba cu pozitia lor..care e cam sus.
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI