Autor Subiect: Cric Swift  (Citit de 2917 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline despada

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 257
  • Gen: Bărbat
Cric Swift
« : 21.Oct.2009, 12:34:07 a.m. »
Salut ,

referitor la sistemul mecanic de "elevare" a masini (cric) , incerc sa il impart in doua "chestii"  :
A.cric-ul propriu zis
B.elementele de actionare a cricului propriu zis

A. - este ok

Insa , B. si interfata dintre A. si B. pentru cei ce au avut de a face cu ridicatul masinii pe cric sper ca e cunoscut ca nu avem de a face cu cea mai buna solutie  :D

Cumparati o piulita de prelungire (inaltime 50mm) , sudati-o in furca de la cricul A.  apoi folositi o cheie cu cricket si tubulara corespunzatoare pentru a actiona piulita sudata pe cricul A.

Timpii de ridicare/coborare a rotii se reduc fata de sistemul initial si efortul scade .(la fel si nervii)

« Ultima Modificare: 21.Oct.2009, 10:46:31 p.m. de despada »

Offline miocrl

Re: Cric Swift
« Răspuns #1 : 21.Oct.2009, 02:39:28 p.m. »
din cate citesc aici despre cricul swift ... se pare ca si la sx4 e la fel.. tara multa bataie de cap imi da...

Offline miocrl

« Răspuns #2 : 10.Apr.2010, 03:19:45 p.m. »
mi-au trebuie 2 ani ca sa imi dau seama cum se foloseste corect si in totalitate cricul de la japonake astea ale noastre.
m-am intrebat oare care e scopul acestei surubelnite cu capat incovoiat... ei bine asa se foloseste.. ca sa formezi o manivela pentru cric, si manivela pentru scos prezoanele.

inca nu am inteles care e scopul acelui filet.. poate ma ajutati voi?

Offline Alex-Swift 1.3 GLX

« Răspuns #3 : 10.Apr.2010, 07:59:01 p.m. »
La SX4 mai e cum mai e. La swift si si mai nasol. Eu am imprumutat un crick de la un Logan MCV ca sa schimb rotile.. Cu mecanismul lui standard si acum mai ridicam la masina :)) Ma gandesc si eu la varianta cu piulita, dar nu prea am unde sa merg sa o sudez.. asa ca ma gandesc. oare nu mai exista obiecte de actionat cricul ca la dacie? Aveau o forma ciudata dar ridicau imediat masina.

Offline despada

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 257
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #4 : 13.Apr.2010, 11:36:42 a.m. »
De ce am ales varianta cu piulita-prelungire :

>cricu original inta bine unde l-au pus baietii , altul ar fi mai greu de indesat sub rezerva (ex ala de dacie)
>cricu de dacie are si un levier pe masura care probabil va sta la vedere prin portbagaj si va face ture stanga dreapta ...
>aveam o cheie cu cricket pe care nu o foloseam si o prelungire hex.
>am avut unde sa sudez piulita prelungire

Sudura nu e o pb , orice atelier auto , santier etc o poate face si nu recomand mai mult de 10 ron plata , in 2-3 minute vreo 4 puncte de sudura da-te fara prea mult talent si e gata .

:D daca mai aveti si o masina de gaurit cu ceva putere in ea (vreo 1800W- ceva normal) setata pe prima treapta de viteza si dotata cu cap de intermediere pt piulita de la cric , lucrurile devin si mai rapide ...