Autor Subiect: temperatura la aerul conditionat  (Citit de 1031 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline nickhope

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
  • Gen: Bărbat
    • Singeorz Bai
temperatura la aerul conditionat
« : 12.Iul.2021, 09:16:55 p.m. »
Va salut,
As vrea sa va consult intr-o problema. Am un GV 1.9 DDIS din 2007. In perioada asta de canicula am observat ca oricat de jos setez butonul de temperatura, de la un anumit nivel aerul nu se mai raceste. Am si un Ford Fiesta care are un aer conditionat care iti ingheata picioarele chiar daca afara sunt 30 de grade, asa ca stiu cum ar trebui sa fie. Doar ca la GV ... nu e. Am fost cu el la un service specializat pe aer conditionat, un service cu recenzii foarte bune. A curatat instalatia si mi-a zis ca practic a avut foarte putin freon de completat la reumplere si ca conductele si compresorul sunt in stare foarte buna. Atunci, acolo, mi s-a parut ca aerul e mai rece (a verificat cu un termometru si era rece rau) doar ca era dimineata si inca nu era canicula. Atunci cand temperatura a sarit de 30 de grade, aerul nu s-a mai racit la fel, ci a ramas caldut chiar cand am setat butonul pe limita de jos a temperaturii. Ce as putea sa-i mai fac sa raceasca mai bine aerul ? Multumesc.
  • Suzuki Grand Vitara

Offline ntire2000

Re: temperatura la aerul conditionat
« Răspuns #1 : 12.Iul.2021, 10:47:19 p.m. »
Primul pas ar fi sa încarci instalatia si la altii.
Eu cred ca dupa curatare s-au mai "desfundat" si niste pori aparuti inevitabil pe circuit, curatarea aia cred ca mai mult rau a facut.

PS: si freon ma îndoiesc sa-ti fi pus ca nu se mai foloseste....acuma se cheama R134 (dar astia îi spun ca aia care zic Xerox indiferent daca copiatorul e de alta marca)
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Laurentiu

Re: temperatura la aerul conditionat
« Răspuns #2 : 15.Iul.2021, 02:16:14 p.m. »
...cand temperatura a sarit de 30 de grade, aerul nu s-a mai racit la fel, ci a ramas caldut chiar cand am setat butonul pe limita de jos a temperaturii.
Starea radiatorului cum este? Are fagurii indoiti sau infundate spatiile cu diferite insecte? Ar fi bine sa-i montezi o sita (plasa de sita auto) de protectie.

• Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!