Autor Subiect: Dormit în Vitara - pe scaun sau amenajat pat?  (Citit de 3728 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Cristi B

Dormit în Vitara - pe scaun sau amenajat pat?
« : 31.Dec.2020, 01:31:40 a.m. »
Salut.

Deoarece uneori n am chef sa dorm în cort în drumețiile pe care le fac, m am gândit să-mi amenajez un pat în vitara mea. Totuși sunt câteva aspecte la care nu am răspuns și poate știe cineva mai multe și ma lămurește.

1. Spătarul banchetei nu mi se pare prea solid, deși ma gândesc ca e un cadru metalic la interior. A desfăcut cineva vreo bancheta și are vreo poza cu structura acesteia? Doresc sa știu dacă pot așeza o saltea direct pe spătar sau sa așez o placa de lemn pe conturul acesteia.

2. Placa de deasupra rotii de rezervă este din ceva fibra de sticla cu plastic și rășini, sau ceva asemănător. Câte kg poate susține aceasta placa realmente? Efectiv de ceasuri întregi caut informația asta și n am găsit nimic. Menționez ca am suta de kile. Dormitul l as face cu capul înspre scaunele din fata, cu aducerea la nivelul banchetei rabatare a spațiului dintre scaune și bancheta. Aspect care ma duce la punctul 3...

3. Voi pune o bucata de lemn pe verticala, ca sprijin al plăcii orizontale ce va fi la nivelul banchetei rabatate. Nu ma pricep as abine dar pare ca podeaua are mici goluri sau diferențe de nivel. Pe partea stânga chiar am remarcat un cablu sub mocheta. Ma gândesc ca n ar trebui sa fie vreo problema cu rezistenta podelei, sau îmi scăpa ceva?

4. Ultima chestie, ce părere aveți despre cutia de portbagaj de 320 de litri White Newman? Mașină mea e roșie și nu s decis dacă sa iau cutia alba sau sa o iau neagra. Neagra ar merge mai bine dar alba ar fi mai indicata din punct de vedere al captarii căldurii...

Cam astea ar fi nedumeririle mele deocamdată. Eventual când o sa fiu pe comp o sa atașez o poza, doua cu ce voi face. Poate mai sunt unii care vor sa doarmă pe orizontala fără sa se chinuie pe scaun sau sa stea în cort ori sa investească într un IKamper (cortul acela scump ce se pune pe bărcile transversale.

Va mulțumesc anticipat tare mult pt răspunsuri, cei ce ma puteți ajuta.
An nou fericit sa aveți cu toții!
  • Viatara 2019

Offline enicky

Re: Dormit în Vitara - pe scaun sau amenajat pat?
« Răspuns #1 : 31.Dec.2020, 11:19:30 a.m. »
 1. Mai mult ca sigur are un cadru metalic, n-are cum sa fie din plastic.
 2. Placa rezista, ca doar n-o sa stai numai pe ea. Plus de asta, trebuie sa permita niste bagaje de 100kg in portbagaj. A mea e din osb(manufacturata) si am pus cutii cu gresie si faianta si nu s-a rupt nimic.
Ar mai fi varianta unei saltele din fata pana in portbagaj, am mai auzit la cineva solutia asta.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Dogy

« Răspuns #2 : 31.Dec.2020, 11:38:17 a.m. »
Salut.

Deoarece uneori n am chef sa dorm în cort în drumețiile pe care le fac, m am gândit să-mi amenajez un pat în vitara mea. Totuși sunt câteva aspecte la care nu am răspuns și poate știe cineva mai multe și ma lămurește.

Nu imi dau seama cum ai putea face un pat in Vitara. Nu mi se pare suficient loc sau suficient de plat - singura zona plata e cea formata din portbagaj si bancheta spate rabatata. Spatiu in care nu intri nici cu genunchii la gura.
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline Vecchio

« Răspuns #3 : 31.Dec.2020, 11:53:05 a.m. »
Când trebuie să dorm la Hotel "Vitara" (partidă de pescuit), trag scaunele din față la maxim, întind bancheta, pun saltele pneumatice și mă bag în sac. Nu dormi ca-n patul tău, dar te odihnești bine, fără să înțepenești! Am 192 și las hayonul ridicat. Dacă e frig - renunț la confort și trag ușa.
  • Vitara 1.4 Passion Allgrip AT/Jymni LJ80
Nu mă cert niciodată cu un prost, că mă aduce la nivelul lui și mă bate cu experiența. Bașca, are și mintea odihnită!
Am o mare calitate - iert foarte repede! Dar am și un mare defect - nu uit nicidată!

Offline Cristi B

« Răspuns #4 : 31.Dec.2020, 12:49:42 p.m. »
Merci de răspunsuri.
Eu am 187, iar spațiul de la spătarul scaunului din fata pana la marginea hayonului e 184, deci aproape ma încadrez.
Placa de la portbagaj e ridicata, ca am o roata de rezerva normala în spațiul de dedesubt. Așadar e aproape la același nivel cu spatele banchetei rabatate. Între bancheta și scaunul din fata va fi un suport, tip masă, la același nivel cu bancheta și portbagajul. Peste astea va fi ori o placa de lemn îmbrăcată în ceva material, ori direct saltea. Am făcut deja o proba și e ok. Necunoscutele erau rezistenta plăcii din portbagaj și a cadrului de scaun. O sa pun câteva poze după ce rezolv treaba. Momentan am doar salteaua pliabila. Pe sapt viitoare ma ocup de restul.
Mulțumesc
  • Viatara 2019

The following users thanked this post: Dogy

Offline Dogy

« Răspuns #5 : 31.Dec.2020, 01:31:42 p.m. »
Placa de la portbagaj nu e din ceva lemn si nu e fix la nivelul banchetei rabatate?

Acum am inteles insa cum folosesti si spatiul dintre bancheta si spatarele scaunelor din fata, impinse la maximum in fata.

In privinta cutiei de portbagaj, da mai bine negru la culoarea masinii. Evident, va atrage soarele si va fi cald inaiuntru. Dar daca nu vei tine in ea chestii perisabile, nu vad care ar fi problema.
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline Cristi B

« Răspuns #6 : 31.Dec.2020, 03:53:15 p.m. »
Placa mea nu e din lemn, pare ceva fibra cu plastic. Și da, ridicata pe primul nivel e la nivelul banchetei rabatate aproape.
Legat de cutia de portbagaj, am înțeles ca la călduri mari pot crapa. Mi as fi dorit o cutie Newman Adventure 130,care e din PS ( ceva combinații plastice). Nu știu cât e de rezistenta și n as investi prea mult într o cutie. Vizavi de culoare, as fi ales alb tocmai pt a nu atrage căldura, ca să i prelungesc viata. Mașină e roșie cu puțin negru prin fata, spate, roti. Sa fie prea ciudat albul cutiei la combinația asta!?
  • Viatara 2019

Offline smiley

« Răspuns #7 : 31.Dec.2020, 05:34:25 p.m. »
Eu am reusit sa bag o saltea de 1.40 parca pe 2 in Vitara care a intrat la fix dupa ce am dat scaunele din fata maxim in fata si aplecate.

Am dormit 2 deci ca si greutate a fost undeva la 125kg dar avand saltea oricum cat de cat se distribuie greutatea si nu vad ce ar putea sa afecteze.

Vitara Passion AllGrip 2018 1.4 Boosterjet White
Opel Astra H 2004 1.4 XEP

The following users thanked this post: Cristi B

Offline Vecchio

« Răspuns #8 : 31.Dec.2020, 05:42:14 p.m. »
Așa-mi aștern și eu, doar că a mea e o Full Dura Beam de 191x137x28 :good:
  • Vitara 1.4 Passion Allgrip AT/Jymni LJ80
Nu mă cert niciodată cu un prost, că mă aduce la nivelul lui și mă bate cu experiența. Bașca, are și mintea odihnită!
Am o mare calitate - iert foarte repede! Dar am și un mare defect - nu uit nicidată!

The following users thanked this post: Cristi B

Offline Cristi B

« Răspuns #9 : 31.Dec.2020, 07:40:05 p.m. »
Da, ceva de genul voi face și eu. Încă ma gândesc la structura ca vreau sa ocupe cât mai puțin spațiu, sa fie rabatabile, sa le adun rapid. Cum ziceam, o sa revin cu poze.
Ceva cutii de portbagaj pana în 700 de lei îmi recomandați?
  • Viatara 2019