Autor Subiect: Lipsa caldura in interior  (Citit de 5683 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline vpopa81

Re: Lipsa caldura in interior
« Răspuns #20 : 20.Ian.2021, 12:08:39 a.m. »
Nu stiu de unde, a fost murdar l-au desfundat caloriferu ,prin spalare,recompleatat cu antigel .
Cel mai important am caldura acum.
Cand o sa fie cald la vara ,o sa curat din nou totul.
Momentan raman asa pana la vara,ei ziceau ca de la antigelu prost.
  • Sx4 2007 1.6 diesel

Offline NRX

« Răspuns #21 : 09.Dec.2025, 02:16:03 p.m. »
Salutare! Ma lupt si eu cu o problema asemanatoare: nu am aer cald pe partea soferului, ci doar foarte putin caldut, chiar cand motorul e incalzit bine. Pe partea pasagerului aerul e ok, intra chiar fierbinte. Am climatronic, si deja am verificat urmatoarele: nivel antigel ok, actuatoare mix aer, reciclare, moduri ok. Anul trecut in primavara am schimbat rediatorul din bord, atunci parea ok incalzirea, dar de abia acum am avut nevoie de aer cald cu adevarat si observ ca nu s-a schimbat nimic. Ma gandesc sa nu fie o problema de proeictare, caloriferul acela fiind foarte mic, dar chiar asa sa se raceasca aerul de acolo pana in partea soferului?
  • Suzuki Sx4 1.6 benzina 107CP 2008 4x4

Offline enicky

« Răspuns #22 : 09.Dec.2025, 03:29:56 p.m. »
  Daca la pasager vine aer foarte cald, chiar fierbine zici, sa nu fie o problema mecanica, adica atunci cand s-a umblat acolo, poate s-a inchis/blocat vreo clapeta pe traseul tubului(sau cum sa-i zic?) pe care vine aerul cald spre sofer sau s-a desprins/demufat tubulatura respectiva si nu mai ajunge aer cald. Posibil un blocaj mecanic pe traseu din cauza prafului adunat pe parcursul anilor. Tot la cel care a inlocuit caloriferul ar trebui mers ca sa verifice si sa repare. S-a facut frig si un aer cald pe la picioare e binevenit.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline NRX

« Răspuns #23 : 09.Dec.2025, 10:23:05 p.m. »
Ideea e ca diferenta de temperatura a aerului se observa si la parbriz, si pe centru, di la picioare, pe langa laterale. Zici ca masina e taiata in 2, partea pasagerului are caldura, partea soferului nu.

Offline Laurentiu

« Răspuns #24 : 10.Dec.2025, 11:13:59 a.m. »
diferenta de temperatura a aerului ... Zici ca masina e taiata in 2, partea pasagerului are caldura, partea soferului nu.
Poate e din partea electronica de comanda daca spui ca ai climatronic.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline NRX

« Răspuns #25 : 29.Dec.2025, 07:11:12 p.m. »
Salutare din nou! Am reusit sa fac cateva masuratori cu o camera cu termoviziune profi, dupa ce motorul era incalzit bine, temperatura antigelului fiind de 91 de grade celsius: temperarura furtun intrare radiator bord 60 grade, iesire 40. Temperatura in masina: aerator dreapta 50 de grade, mijloc 30, stanga 10  :-S.

Offline kellogs

« Răspuns #26 : 29.Dec.2025, 07:18:13 p.m. »
Radiator bord, care este acela ? Radiatorul din spatele grilajului (ornamentul din fata masinii) l'ai verificat ?
  • 1.6 ddis MT
simulatoare TPMS, monitoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline bisti

« Răspuns #27 : 29.Dec.2025, 07:30:02 p.m. »
Ai clapeta blocata cu ceva frunze sau e sarita de pe locas.
Incearca sa muti de pe o evacuare pe alta, de mai multe ori (parbriz, picioare, mijloc), recirculare, degivrare. Poate ai noroc si se deblocheaza.

Offline NRX

« Răspuns #28 : 29.Dec.2025, 07:56:25 p.m. »
@kellogs: Radiator bord = schimbatorul de caldura din bordul masinii, are 2 furtune care trec prin panoul despartitor dintre compratimentul motor si habitaclu; 1 furtun pe care intra antigelul cald, 1 furtun prin care iese dupa ce se face schimbul de caldura.

@bisti: am verificat actuatorul si clapeta de amestec aer rece / cald, functioneaza corect; la fel si celelate doua, de directionare a aerului si de selectare aer curat / reciclare. Sunt ok toate.

Eu am observat 2 posibile probleme:
1 - pentru ca diferenta dintre lichidul de racire (90C) si intrarea in schimbatorul de caldura (60C) e cam mare, banuiesc ca e ceva in neregula cu termostatul (am vazut ca din corpul termostatului vine furtunul in schimbator)

2 - diferenta dintre temperatura de intrare si cea de iesire din schimbator e de asemenea cam mare (20C), banuiesc ca e o problema si in schimbator sau furtune, probabil sunt infundate.

Am programat masina la service ul care a inlocuit schimbatorul de caldura, pe 8 ianuarie, sper sa se rezolve.

Offline bisti

« Răspuns #29 : 30.Dec.2025, 08:20:23 a.m. »
Adica, viteza aerului, la maxim, este aceeasi si pe grila stanga si pe grila dreapta? Doar temperaturile difera?