Autor Subiect: Arcuri spate  (Citit de 1462 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline puiut

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 44
  • Gen: Bărbat
    • bucuresti
Arcuri spate
« : 28.Nov.2020, 08:23:13 p.m. »
Cum pot observa daca arcurile pe spate nu mai sunt in parametri?
Ce arcuri se recomanda pentru suzuki grand vitara 1.9 ddis 2006?
Multumesc.
  • gv 2006 1.9 ddis

Offline shpeedy

Re: Arcuri spate
« Răspuns #1 : 29.Nov.2020, 09:01:18 p.m. »
De unde stii ca arcurile sunt problema? Cum se comporta? Pot fi arcurile si/sau amortizoarele...

Daca la o inspectie vizuala nu se vad bucati lipsa/rugina excesiva la arcuri, eventual scurgeri la amortizoare, un test de suspensie poate arata eficienta (in%) a acesteia...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline puiut

• Newbie
  • *
    • bucuresti
« Răspuns #2 : 30.Nov.2020, 09:02:14 a.m. »
4 persoane in masina, am intrat cu fata pe o panta mica sa intorc si carligul de tractiune a atins de asfalt.
Daca vine zapada pe acolo trebuie sa intru in curte.
Denivelarile din drum sunt amortizate destul de bine.
  • gv 2006 1.9 ddis

Offline enicky

« Răspuns #3 : 30.Nov.2020, 06:59:17 p.m. »
4 persoane in masina, am intrat cu fata pe o panta mica sa intorc si carligul de tractiune a atins de asfalt.
  Masina are 14 ani, timp in care si arcurile si amortizoare au suferit o uzura, deci dupa mine le-as schimba pe toate. Am vazut ca se gaseste chiar set  fata+spate arcuri+amortizoare. Din ce am vazut la a mea dupa 3-4 ani arcurile se lasa bine, asa ca poti pune si normale, sau, ca s-o mai inalti, incearca aici.
« Ultima Modificare: 30.Nov.2020, 07:10:05 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

« Răspuns #4 : 30.Nov.2020, 07:53:22 p.m. »
De regula, amortizoarele sunt eficiente atât timp cât au si garantia, adica vreo 2 ani, maxim 3.
In momentul în care cedeaza acestea, întreaga suspensie se bazeaza mai mult pe arcuri a caror eficienta scade si ea.
Pentru un confort maxim si siguranta pe sosea eu sunt de parere ca amortizoarele se schimba cam la 3 ani, iar arcurile merg maxim 6 ani.
Asta în conditii de utilizare normala, pentru ca daca vorbim de masini care merg si offroad atunci toata durata de viata a suspensiei se modifica dramatic.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline andrei0292

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
    • Arad
« Răspuns #5 : 08.Dec.2020, 06:15:51 p.m. »
Eu am avut problema cu arcurile la acest model. Din pacate in momentul acela Am mai gasit un singur set de arcuri pe Europa si un set de Arcuri din JPA, imi erau duse si cele de pe spate si cele de pe fata. Cel din spate a puscat foarte tare in mers.  Ideea era ca masina se lasa pe curbe mai tare cand nu aveam arcuri bune, Iar pe autostrada se clatina destul de tare cand devansam un TIR.
  • Suzuki Grand Vitara

Offline puiut

• Newbie
  • *
    • bucuresti
« Răspuns #6 : 09.Dec.2020, 08:18:36 p.m. »
La depasiri sau viraje nu pare sa fie ceva deosebit.
Insa la panta zic eu mica, cu 4 persoane fara alt bagaj a atins carligul de remorca de asfalt.
Daca am sa gasesc un alt suzuki am saincerc sa vad daca sesizez diferente.
  • gv 2006 1.9 ddis

Offline puiut

• Newbie
  • *
    • bucuresti
« Răspuns #7 : 03.Ian.2021, 07:38:05 a.m. »
Are cam 2-3cm pana la asfalt.
  • gv 2006 1.9 ddis

Offline ntire2000

« Răspuns #8 : 03.Ian.2021, 03:24:45 p.m. »
Din poze, masina nu pare sa fie prea lasata.
Eu zic sa faci un test de amortizoare înainte de a te apuca sa arunci cu banii.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #9 : 03.Ian.2021, 05:26:52 p.m. »
Eu zic sa faci un test de amortizoare înainte de a te apuca sa arunci cu banii.
  Din cate stiu eu sarcina e preluata de arcuri, amortizoarele ...amortizeaza socurile.Ele trebuie sa reduca si sa decelereze vibratiile arcurilor. Amortizorul este un diminuator de vibratii.
Acum, dupa 14(paisprezece) ani vrei si cui de remorcare(si arcurile sa se comporte ca-n prima zi!) si cu sufletu-n rai, clar nu merge.
   De fapt, mai vrei inca o parere ca nu trebuie sa mai cheltui bani pe arcuri !  :) Din pacate, numai arcurile iti inalta masina !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip