Autor Subiect: Frana de mana  (Citit de 11489 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline BXXENL

Re: Frana de mana
« Răspuns #30 : 02.Sep.2009, 05:35:33 p.m. »
E clar, frana de mana are mai multi dinti decat am eu in gura. Si da, cursa utila e mai lunga decat la cealalta masina a noastra. Smartu face 5-6 clickuri si acolo raman rotile.
  • SX4 1.5
Alex

Offline clara_luna

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 39
  • Gen: Femeie
« Răspuns #31 : 01.Oct.2009, 09:36:47 p.m. »
Da,tare nasoala faza asta cu frana care nu tine grozav,eu azi mersei 10 km cu frana trasa pe jumatate cred,sa vedeti aburi si miros iesea cand ajunsei acasa,groaznic :( mi se intampla azi,zi groaznica :( sunt incepatoare,asta e vina mea,sper ca nu e dezastrus,voi ce ziceti?
SX4
1.5 GLX

Offline miocrl

« Răspuns #32 : 01.Oct.2009, 10:30:42 p.m. »
nu e nicio  problema
numa ce s-au calit un pic  :P

Offline clara_luna

• Newbie
  • *
« Răspuns #33 : 01.Oct.2009, 10:33:31 p.m. »
Serios?
Din pacate eu nu ma linistesc de atunci... #:-S
SX4
1.5 GLX

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #34 : 02.Oct.2009, 10:38:04 a.m. »
Daca frana era trasa pe jumatate ar fi trebuit sa-ti apara martorul pe bord. ;)
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline Laurentiu

« Răspuns #35 : 02.Oct.2009, 02:59:33 p.m. »
eu azi mersei 10 km cu frana trasa pe jumatate cred,sa vedeti aburi si miros iesea cand ajunsei acasa...
Problema se pune altfel: mers infrinat => temperatura destul de mare care poate afecta frinarea prin topirea vaselinei de la rulmentii rotilor.

E indicat a se face o verificare prin demontarea tamburilor, masurarea ferodourilor (grosimea lor) si eventual spalarea cu diluant a ferodourilor daca pe ele a curs vaselina topita.

... ar fi trebuit sa-ti apara martorul pe bord. ;)
Incepatorii stau cu ochii in parbriz si ne se mai uita si pe bord. Asta pina se acomodeaza cu conducerea masinii.
« Ultima Modificare: 02.Oct.2009, 03:01:48 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline clara_luna

• Newbie
  • *
« Răspuns #36 : 02.Oct.2009, 03:04:01 p.m. »

Problema se pune altfel: mers infrinat => temperatura destul de mare care poate afecta frinarea prin topirea vaselinei de la rulmentii rotilor.

E indicat a se face o verificare prin demontarea tamburilor, masurarea ferodourilor (grosimea lor) si eventual spalarea cu diluant a ferodourilor daca pe ele a curs vaselina topita.
Din pacate cei de la service nu au considerat ca este necesar,si eu stau cu inima stransa acum :(
A durat 10-15 minute verificare pe care au facut-o ei,nu stiu in ce a constat,a zis angajatul ca era pericol sa curga vaselina de care zici tu,dar daca a durat atat de putin banuiesc ca nu au avut timp sa cerceteze in detaliu,au considerat ei ca nu e cazul,sau au vazut urcand masina pe o rampa,habar n-am :-S
SX4
1.5 GLX

Offline Laurentiu

« Răspuns #37 : 02.Oct.2009, 03:09:55 p.m. »
A durat 10-15 minute verificare pe care au facut-o ei...
Nu stiu ce sa spun dar, mie mi se pare a fi o verificare superficiala.

Nu stiu daca in 10'-15', ai timp sa dai jos doi tamburi. Poate ei sint experti in asa ceva sau au dispozitive sofisticate.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline clara_luna

• Newbie
  • *
« Răspuns #38 : 02.Oct.2009, 03:12:07 p.m. »
Eu ma indoiesc sa aiba astfel de posibilitati sofisticate  :(
Si daca ar fi curs acea vaselina nu ar fi trebuit sa existe niste semne,ma refer la rulajul masinii,ar trebui sa sesizez eu ceva la condus sau nu se poate decat prin verificare?
Si daca ar fi scurs ce s-ar putea intampla rau? :(
SX4
1.5 GLX

Offline Laurentiu

« Răspuns #39 : 02.Oct.2009, 05:42:30 p.m. »
Si daca ar fi curs acea vaselina nu ar fi trebuit sa existe niste semne...
Acum depinde si de cantitatea de vaselina scursa:
- vaselina multa => ar fi trebuit sa se vada din exterior, pe linga tamburi; mai precis pe la partea inferioara a lor; probleme la frinare - rotile spate sa nu tina prea bine;
- vaselina putina => nu se observa din exterior fara o demontare a tamburilor; ferodouri unse cu vaselina - pina la (auto)curatirea lor, sabotii vor patina pe suprafata de frinare a tamburilor.
Numai o demontare a tamburilor poate arata adevarul.

Sa dea D-zeu sa n-am dreptate si sa nu se fi intimplat nimic rau iar cei din service sa-si fi facut treaba cum trebuie.
« Ultima Modificare: 02.Oct.2009, 05:44:39 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4