Autor Subiect: Frana de mana  (Citit de 11492 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Iahim

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 345
  • Gen: Bărbat
  • Suzeta Splash 1,2
Re: Frana de mana
« Răspuns #20 : 01.Sep.2009, 05:25:51 p.m. »

Dar aveti grija ce va doriti, SX4 este un mic monstrulet ce face tot posibilul cu cele patru roti tractoare sa rupa aderenta creata prin tragerea franei de mana. Sper sa fie OK power point-ul in varianta romaneasca.

Toate bune,
Mihai

Offline xim

« Răspuns #21 : 01.Sep.2009, 05:57:40 p.m. »
La mine tine ... frina de mina...desi am sesizat de la inceput ca  nu este la fel de ferma ca si la fostul meu logan si ca prinde numai aproapae de capatul cursei.
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray

Offline Iahim

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 345
  • Gen: Bărbat
  • Suzeta Splash 1,2
« Răspuns #22 : 01.Sep.2009, 06:06:07 p.m. »
Se mai poate regla, daca nu ma insel trebuie scoasa cutia dintre scaune - din care iese levierul franei de mana - si se mai strange cablul de la frana de mana. Dar atentie sa nu blocati franele si sa le incingeti, eventual ridicati masina de spate si invartiti de o roata. Succes.

Offline bogdanb

« Răspuns #23 : 01.Sep.2009, 10:36:10 p.m. »
La mine tine ...  prinde numai aproapae de capatul cursei.

Asa face si la mine, doar ca ma asteptam ca capatul sa fie mult mai jos. De fapt UNDE e capatul cursei?  :-/
Apropo, am facut azi verificarea sugerata de Laurentiu: la al 5-lea dinte tine cat de cat (pe panta de la Academie) Pe o panta mai abrupta trebuie mai trag inca 2 dinti si tot aluneca.
E normal asa, sau sunt eu prea pretentios?
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline Laurentiu

« Răspuns #24 : 01.Sep.2009, 10:59:08 p.m. »
Apropo, am facut azi verificarea sugerata de Laurentiu:....
E normal asa, sau sunt eu prea pretentios?
Ceea ce am sugerat eu este sa nu poti roti roata cu mina cind masina este suspendata pe capre (puntea spate in aer) iar levierul frinei de mina ridicat la al 5-lea dinte.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline BXXENL

« Răspuns #25 : 01.Sep.2009, 11:07:55 p.m. »
Bogdan, capatul cursei e acolo unde nu se mai trage maneta. Mie mi se pare inutil sa raman masina intepenita la orice alt dinte decat ultimul. In felul asta paleta de reglaje e mai larga. Nu ca ai avea  mare nevoie de nspe mii de intensitati ale franei de mana, dar asta e logica. Uite, maine promit ca numar clickurile si iti zic cate sunt la mine si la care nu se mai urneste de pe loc.
  • SX4 1.5
Alex

Offline bogdanb

« Răspuns #26 : 01.Sep.2009, 11:26:56 p.m. »
@Laurentiu, daca masina nu o ia la vale in panta, banuiesc ca nici nu se poate invarti roata cu mana, nu?
La mien capatul e la 8 click-uri, ca le-am numarat deja  :D

Offline MariusMGP

« Răspuns #27 : 02.Sep.2009, 09:03:30 a.m. »
Dupa ce am citit topicul, mi-am adus aminte ca am patit si eu intr-o panta, ca mi-a alunecat oleaca masina dupa ce am scos-o din viteza.

M-am uitat acum in Manualul utilizatorului, la pagina 8-24 (cap. "Verificare si Intretinere", "Frana de parcare"), si acolo scrie ca sint maxim 9 click-uri pana la capatul cursei franei de mana, unde "rotile din spate trebuie sa fie blocate complet". De obicei, nu cred ca trageam de frana de mana mai mult de 5-6 click-uri si cred ca de asta nu tinea in pante mai mari...

Offline Laurentiu

« Răspuns #28 : 02.Sep.2009, 10:53:43 a.m. »
@Laurentiu, daca masina nu o ia la vale in panta, banuiesc ca nici nu se poate invarti roata cu mana, nu?
Bogdan, verificarea pe care am propus-o eu este si pt a vedea, empiric ce-i drept, daca ambele roti tin la fel. E posibil ca un cablu sa fie intins iar celalalt mai putin => o roata sa tina iar cealalta sa "alunece".

Proba in panta: incepind de la al 3-lea dinte, frina incepe sa se simta; la al 5-lea dinte inca mai aluneca putin (cu hopuri); la al 7-lea dinte, intepeneste. Cursa completa a levierului este de 10 dinti daca tragi cu putere. Asta e ce am observat eu la masina mea.
« Ultima Modificare: 02.Sep.2009, 12:36:11 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline bogdanb

« Răspuns #29 : 02.Sep.2009, 04:01:06 p.m. »
Laurentiu, in principiu si a mea se manifesta similar la dintii nr. 3, 5 si de multe ori la 7.
Probabil ca si la mine ar fi cursa pana la al 10-lea dinte, dar mi-a fost teama sa trag atat de mult.
Oricum, multumesc pentru informatii, inseamna ca cel mai probabil nu e vorba de o defectiune, ci doar ca cursa e mai lunga decat la alte masini cu care am mers in ultima vreme  ;)