Autor Subiect: Inlocuire player original - tutorial  (Citit de 5083 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Visatorul

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 73
Inlocuire player original - tutorial
« : 02.Oct.2008, 09:34:17 a.m. »
Pentru cei care vor sa isi inlocuiasca singuri radio-ul stock de pe Swift postez aici un mic tutorial. Pozele sunt luate de pe un forum din strainatate, insa operatiunea am facut-o si eu, deci va pot ajuta cu alte detalii.

Demontare aparatoare plastic
In primul rand se demonteaza aceasta aparatoare. Tineti mainile in partea de jos si trageti de aparatoare in sus si spre voi. Este prinsa in niste clipsuri, iese destul de usor.

Demontare torpedo
Aici este greu de explicat care ar fi cea mai buna metoda, incercati sa il deschideti pe sfert si sa trageti un pic in sus de el. Ajuta si daca apropiati peretii de plastic astfel incat sa il scoateti din suportii laterali. Daca il studiati un pic o sa va dati seama si singuri cum il puteti scoate, iese destul de usor.

Scoatere suruburi de fixare
Urmatorul pas este desfacerea suruburilor care fixeaza player-ul. Ele sunt dedesubt, din imaginea urmatoare va puteti face o idee cam unde sunt pozitionate.

Suruburile sunt destul de greu de desfacut, cel de pe partea pasagerului se scoate repede, insa cel de la sofer este chiar dificil de scos deoarece pozitia este foarte incomoda. In aceasta etapa am reusit sa ma julesc un pic  :)
Surubul de pe partea pasagerului:

Surubul de pe partea soferului:

Extragere player
Aceasta este cea mai dificila etapa. Player-ul se mai tine inca in niste clipsuri situate in partea de jos. Ajuta daca se scoate si partea de sus a fatadei, adica cea din dreptul gurilor de ventilatie. Eu nu am reusit sa scot de tot acea fatada ca in pozele urmatoare, insa nici nu a fost nevoie sa o scot de tot,am scos doar marginea de jos ca sa poata iesi player-ul.

Practic ce trebuie sa faceti este sa bagati mana prin spatiul gol ramas dupa scoaterea torpedo-ului si sa impingeti tare spre exterior player-ul. Ajuta mult daca reusiti sa impingeti chiar de acele clipsuri din partea de jos in care se tine player-ul. Eu am impins cu ceva metalic (nu prea poti sa impingi cu degetul suficient de tare). Ideea este ca player-ul se tine in cele doua clipsuri destul de bine: nu poti sa ajungi la clipsul de pe partea soferului, asa ca il impingi tare pe cel de pe partea pasagerului, astfel incat sa iasa player-ul. Nu va fie frica sa impingeti cu forta, nu se intampla nimic.

Iata ce ramane dupa scoaterea player-ului:

Instalare player nou
Pentru a instala un player nou, aveti nevoie de: o fatada si un "buzunar" de plastic, o mufa adaptoare care sa transforme in mufa ISO mufa player-ului original.

Este posibil sa aveti nevoie si de rama urmatoare:

Kit-ul final trebuie sa arate cam asa:

Acest kit din poza de mai sus poate fi gasit la : http://www.suzuki-shop.co.uk/index.cfm/fa/shopdetails/Product_ID/264
Eu am montat in locul player-ului stock de pe Swift-ul GLX (Panasonic PACR01) un player stoc de pe un Swift Sport (Panasonic PACR05). De aceea din pacate nu va pot prea multe detalii legate de adaptoarele de care aveti nevoie. Insa poate cineva care a montat un player after-market ne poate spune mai multe. Din cate stiu codurile de referinta pentru adaptoarele de care aveti nevoie sunt:
73821-62J00-P4Z (am mai gasit si 73821-63J10-P4Z) - fatada din plastic
39321-63510 (am mai gasit si 39321-63J30) - rama metalica
39182-65500 (am mai gasit si 39182-70E51) - buzunar plastic
In final iese ceva de genul asta:

Pentru a pastra comenzile de pe volan este nevoie de asemenea de un adaptor, din cate stiu Pioneer produce unul care se potriveste pe Swift.
« Ultima Modificare: 05.Oct.2008, 10:37:51 p.m. de Visatorul »
Suzuki Swift 1.3 GLX

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Re: Inlocuire player original
« Răspuns #1 : 02.Oct.2008, 12:37:51 p.m. »
Bravo!!! Super util tutorialul si inca odata bravo pentru rabdare ;)

P.S. Sper sa fac si eu un "tutorial" luni cand ma voi intoarce din service :) "Cum dispar `greierasii` sau Aici sunt sursele `greierasilor`
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline Visatorul

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 73
Re: Inlocuire player original
« Răspuns #2 : 02.Oct.2008, 01:48:27 p.m. »
Sper sa fie util tutorialul si astept completari la el de la alti useri. De cateva zile tot m-am tinut sa il fac si pana la urma am reusit.

P.S.
Baga "insecticidul" pe ei  :)
Suzuki Swift 1.3 GLX

Offline Alex-Swift 1.3 GLX

Re: Inlocuire player original - tutorial
« Răspuns #3 : 03.Dec.2009, 01:47:25 p.m. »
cine mai are dorinta sa isi schimbe sistemul audio stock???

Eu vreau sa fac comanda pe http://www.suzuki-shop.co.uk/index.cfm/fa/shopdetails/Product_ID/264  cred ca e 65 de lire cu TVA inclus..

Astept si alti doritori sa comandam mai multe si sa impartim transportul..

Euro = 4.2171
GBP = 4.6426 => 302 RON

In afara de asta va mai costa noul mp3 player sau ce dorit.. boxe etc.. depinde de gusturi.. cine se baga?
« Ultima Modificare: 03.Dec.2009, 01:50:28 p.m. de Alex-Swift 1.3 GLX »

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #4 : 03.Dec.2009, 01:53:58 p.m. »
Eu am luat rama aia de la Valcea cu vreo 40RON. E adevarat ca nu are si buzunarul ala.Nu are decat gaura pt dublu din. Incearca totusi sa vorbesti cu ei.55 de lire mi se pare exagerat de mult..
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

« Răspuns #5 : 03.Dec.2009, 01:55:27 p.m. »
Eu am luat rama aia de la Valcea cu vreo 40RON. E adevarat ca nu are si buzunarul ala.Nu are decat gaura pt dublu din. Incearca totusi sa vorbesti cu ei.55 de lire mi se pare exagerat de mult..

as vrea si eu o poza daca se poate... ms

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
« Răspuns #6 : 03.Dec.2009, 02:01:07 p.m. »
http://www.postimage.cc/image.php?v=TshIpoS  Numai ca,evident,nu a venit cu folia aia pe ea.
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

« Răspuns #7 : 03.Dec.2009, 02:56:23 p.m. »
http://www.postimage.cc/image.php?v=TshIpoS  Numai ca,evident,nu a venit cu folia aia pe ea.

adica acum ti-a ramas o gaura in parte inferioara a noului sistem audio? sau vizualizez eu rau?

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
« Răspuns #8 : 03.Dec.2009, 04:16:51 p.m. »
La mine n-a ramas gaura,pt ca am pus unitate dublu din. [/url]
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

« Răspuns #9 : 03.Dec.2009, 04:19:42 p.m. »

acum am inteles.. dar daca era mp3 player standard? ramanea gaura. se gaseste oare separat buzunaras? ca tare as vrea sa scap de sistemu stock. ma scoate din sarite.. inainte de suzuki am avut pe un renault un sistem stock de 5 ori mai bun.. Asta daca treci de 25-30 % bajaie si gajaie
« Ultima Modificare: 03.Dec.2009, 04:22:13 p.m. de Andrei Suzuki »