Autor Subiect: martor motor si lipsa indicator schimbare viteza  (Citit de 332 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline SPIRIDUSHU

martor motor si lipsa indicator schimbare viteza
« : 31.Dec.2025, 03:21:24 p.m. »
Acum 2 zile, calatorind pe DN ul patriei, observ - din intamplare - martorul motor galben aprins. Zic opaaaa, aproape 11 ani si se cam vad, asteptam de mult dupa colt un bec d'asta.
Ce-o fi, toate gandurile prin cap (si acela de a ramane la 1 noaptea blocat pe dreapta DNului la -5 grade), apoi uitandu-ma mai atent vad ca lipsea si indicatorul de schimbare viteza... zic..cutie de viteze.
Cum toate sunt inchise si oricum chiar daca erau deschise probabil tot dupa 7 ianuarie as fi putut rezolva, raman cu intrebarea, ce sa fie oare ?

Deci martor motor aprins si lipsa indicator schimbare viteza pe display. Masina merge perfect, dar perfect, vorba aia: nu bate, nu troncane!

La multi ani si un an nou fericit !
  • New Vitara 1.6 ddis, Luxus

Offline kellogs

Re: martor motor si lipsa indicator schimbare viteza
« Răspuns #1 : 31.Dec.2025, 06:10:32 p.m. »
SZ-viewer  il poti pune din mers. Iti mai trebuie un adaptor bluetooth OBD2, pe care banui ca nu il ai la indemana. Poate te ajuta vreun petrecaret / rude / prieteni.

La anu' si la mutli ani!
  • 1.6 ddis MT
simulatoare TPMS, monitoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #2 : 03.Ian.2026, 04:33:27 p.m. »
Da, trebuie sa merg la service sa vad exact ce se intampla. Azi de exemplu n-am mai avut aceasta problema.
Ceea ce ma duce cu gândul la un contact oxidat, imperfect,  am observat ca a reaparut sugestia de schimbare a vitezei.
Curiozitatea ramane însă si orice ar fi e clar ca ceva sta sa pice de pe ea. Revin dupa ce fac o vizita serviceului

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #3 : 13.Ian.2026, 11:51:53 a.m. »
Revin, in urma diagnozei se pare ca vorbim despre senzor de oxigen aproape defect sau senzor ABS, pentru ca masina nu mai prezinta nici un simptom, ptr moment o las murita dar in primavara voi face schimbul.
Mai mult pentru ca de ceva vreme sesizez si o usoara crestere de consum de combustibil care e clar ca are legatura cu senzorul de oxigen, acusi se leaga.
Senzor original 2100, revin dupa inlocuirea din primavara.

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #4 : 30.Ian.2026, 01:00:46 p.m. »
Update :

Am schimbat senzorul de oxigen, alta masina, ca in vremurile bune... deci de aici a fost martorul motor aprins
ABS : intre timp s-a aprins si martorul ABS si odata cu el am eroare ptr toate : hill hold, cruise control, radar brake si ESP. toate sunt jos. Nu stiu cum s-a intamplat ca senzorul ABS s-a desprins, s-a atins de janta si dus a fost : senzor ABS rupt , 170 de ron, urmeaza sa-l schimb.

The following users thanked this post: cristidav, kellogs