Autor Subiect: Chedere zgomotoase  (Citit de 3347 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ...

Re: Chedere zgomotoase
« Răspuns #10 : 15.Mai.2018, 01:25:30 p.m. »
A, nu, niciodată nu am simţit aşa ceva. Eu am scârţâit ocazional de portieră şi la chederul din partea superioară, unde se închide geamul, dar deja ori m-am obişnuit eu, ori s-a diminuat simţitor, că nici nu-l mai bag în seamă. De regulă, dacă mai acţionez o dată butonul de închidere a geamului, se linişteşte zgomotul. Portiera se închide bine, nu intră apă/mizerie pe sub cheder.

Offline ManuP

« Răspuns #11 : 15.Mai.2018, 07:59:41 p.m. »
Cand merg cu 100-120 pe sosea si trece cineva pe langa mine din sensul opus, probabil tot cu atat, nu se simte placut de loc.
Am exagerat un pic mai devreme, pentru efectul artistic, dar senzatia nu e placuta. In Ford nu se simte la fel...
  • SX4 S-Cross Passion 1.0 5MT AllGrip

Offline ...

« Răspuns #12 : 15.Mai.2018, 08:33:58 p.m. »
E mașina prea ușoară și înaltă, e destul de normal să simți că se zguduie când vine altul din sens opus. La Logan pățeam la fel.

Offline enicky

« Răspuns #13 : 15.Mai.2018, 08:58:11 p.m. »
   Revin cu o precizare facuta cred de mai multe ori, deci ma repet(din pacate): exista (si este normal) diferente intre masini/modele, mai ales ca una este berlina iar cealalta SUV.
   Comparatiile nu-si au rostul, deoarece fiecare functioneaza si ruleaza in felul ei chiar daca toate au 4(patru) roti, 4 usi si (un singur!) volan ! Plus ca masina anterioara detinuta ani de zile, era cunoscuta de sofer, ii stia orice detaliu si se obisnuise cu ea. Acum la cea noua este posibil ca totul sa ti se pare ciudat, dar cu timpul te vei obisnui si cu ea ! :-?
  Iar masinile mai inalte sunt mai afectate de curentii de aer de pe sosea, fata de o berlina care este ceva mai joasa.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ManuP

« Răspuns #14 : 15.Mai.2018, 09:58:32 p.m. »
No haide, ca aici nu e vorba de zguduit masina ca toate se zguduie. Vorbim de zgomote, fasaieli...

oh well... presupun ca daca te dai jos din logan sau din vreun cazan de prin 2005 si te sui in s-cross/vitara ti se pare ca ai apucat pe Dumnezeu de picior si nu mai bagi in seama "maruntisuri" d-astea
  • SX4 S-Cross Passion 1.0 5MT AllGrip

Offline JMu

« Răspuns #15 : 16.Mai.2018, 08:13:22 a.m. »
@ManuP din "observațiile" mele pe forum cei mai mulți nu au/am trecut de la un cazan/Logan din 2005 la S-Cross. Majoritatea cred ca au avut mașini normale, multe sedan/hb, cu mai puțin de 10 ani vechime. Dar cred ca cei mai mulți am înțeles că trecerea la o mașină ușoară, mai înaltă și cu garda la sol mai mare (chiar considerabil mai mare la mine, mașina veche avea ~10cm garda) va aduce automat și o instabilitate + zgomot ceva mai mari. Eu unul nu sunt deloc dezamăgit, mă așteptam chiar la mai rău. Iar a mea nu scoate niciun zgomot până pe la 130. 130-160 crește nivelul de zgomot, dar sunt doar zgomote "aerodinamice", nu cârâie, nu mârâie. După 160 cine dracu' mai e atent la zgomote...

Acum, revenind la zgomotele de la chedere - știind cum sunt reglate din fabrică portierele, ca majoritatea reclamă cel puțin una sau hayonul care nu se închide prea bine, oare nu ar putea fi tot asta cauza? Poate nu e reglată cum trebuie portiera când e închisă și de asta face zgomot. E de reclamat pe garanție, oricum.
  • S-Cross 1.4 Boosterjet MT Allgrip 2017 / Clio 1.2 TCe MT 2017

Offline enicky

« Răspuns #16 : 16.Mai.2018, 04:24:50 p.m. »
...oh well... presupun ca daca te dai jos din logan sau din vreun cazan de prin 2005 si te sui in s-cross/vitara ti se pare ca ai apucat pe Dumnezeu de picior si nu mai bagi in seama "maruntisuri" d-astea
   Imi place sa cred ca exprimarea de mai sus este la modul general, (nu de alta, dar ultima mea masina a fost tot noua, din 2009 si am vandut-o in 2015) si nu mi se adreseaza, dar nu prea ai inteles ce-am vrut sa spun : ideea este ca fiecare masina are("personalitatea" ei) un anumit "comportament" la anumite viteze de croaziera, iar comparatia dintre o berlina si un suv(fie el si mini) nu este cea mai fericita ! Dar daca cineva a avut o masina premium, acum Suzuki nu prea corespunde. Dar putin probabil... :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip