Autor Subiect: Chedere zgomotoase  (Citit de 3341 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline matei86

Chedere zgomotoase
« : 14.Mai.2018, 02:04:00 p.m. »
Salut,

Am o problema cu S-Cross-ul meu: la viteze de peste 100 km/h, atunci cand vantul e mai puternic sau drumul ceva mai denivelat, cu geamul soferului inchis, chederele si celelalte piese din cauciuc/ plastic din zona geamului fac tot felul de zgomote enervante. Senzatia e ca zona superioara a usii nu e foarte solid construita sau ca exista o problema cu acele chedere. Am incercat sa dau cu un spray cu silicon in zonele unde cred eu ca exista "frecari" care ar putea genera zgomot, insa nu s-a schimbat nimic...

A mai intalnit cineva aceasta problema? Ce solutii exista?

Multumesc!
  • Suzuki S-Cross Passion 1.4 T AT Allgrip 2017

Offline ...

Re: Chedere zgomotoase
« Răspuns #1 : 14.Mai.2018, 02:09:04 p.m. »
La mine s-a atenuat scartaitul geamului/portierei soferului, dupa ce am dat cu spray siliconic, dar cred ca ar rezolva mai mult ungerea macaralei geamului. Deocamdata nu mai este asa de deranjant, plus ca exista riscul de a aparea greieri, daca demontez fata de usa.
Vantul lateral puternic este intr-adevar o provocare, dar nu imi mai prea bat capul, cat timp sunt multumit in rest si nu bate vantul zilnic.

Offline traian.rosoiu

« Răspuns #2 : 14.Mai.2018, 11:06:36 p.m. »
Salutare. Confirm și eu zgomotele chederelor plus cel din stâlp șofer din alt topic, însa vorba lui cad, cât sunt mulțumit de alte aspecte, le ignor.
  • Suzuki S-Cross Premium 1.6 benzina Allgrip

Offline ManuP

« Răspuns #3 : 15.Mai.2018, 12:29:55 a.m. »
Confirm si la mine.
Am pus zgomotele pe seama problemelor de etansare a usii. Fie chederele nu fac fata (profilul chederului prea mic, forma profilului neinspirata, etc), fie masina nu este suficient de rigida, fie o combinatie a celor doua
  • SX4 S-Cross Passion 1.0 5MT AllGrip

Offline enicky

« Răspuns #4 : 15.Mai.2018, 12:42:03 a.m. »
   Probabil ca este o problema de etansietate a usii stiut fiind faptul ca si usile se regleaza. A spune "chedere zgomotoase" mi se pare echivalent cu, stiu eu, sa zic "apa uda". Rolul chederului tocmai asta ar fi, sa etanseze(daca nu gresesc eu!) si atunci daca asta nu se intampla, probabil usa, (sau macaraua trebuiesc) reglate/ unse.
   Cel mai bine ar fi sa mergi la service si sa faci o cursa cu un mecanic sau inginer si vada despre ce este vorba.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline traian.rosoiu

« Răspuns #5 : 15.Mai.2018, 09:46:14 a.m. »
Mai mult ca sigur ca e o problema de etanseitate, dovada fiind stropii de apa murdara pe care ii gasesc pe rama aripii in interior la usile din spate. Urmeaza revizia de doi ani si ii voi ruga sa regleze usile, sunt curios daca se rezolva vreuna din probleme.
  • Suzuki S-Cross Premium 1.6 benzina Allgrip

Offline ManuP

« Răspuns #6 : 15.Mai.2018, 11:30:47 a.m. »
La mine usile se inchid ok sau cel putin par sa se inchida ok
Zgomotele extra (se intețește fașâitul care se aude din exterior ca si cum usa nu ar fi bine inchisa) apar in doua situatii clare:
- denivelari pe calea de rulare  si nu ma refer la gropi/gropite ci la denivelari in adevaratul sens al cuvantului. Se intampla desigur la viteze de peste 70-80km/h
- cand trece pe langa mine o masina din sens opus, de asemenea la peste 70-80km/h

Offline matei86

« Răspuns #7 : 15.Mai.2018, 11:48:56 a.m. »
La masina mea, usile se inchid bine, nu cred ca este nevoie sa le reglez. Cred ca este pur si simplu o problema legata de proiectare si de materiale folosite pentru etansarea usii in zona geamului, e normal ca pe durata deplasarii sa apara tot felul de forte in zona respectiva insa nu este normal sa existe atatea zgomote cand acele forte actioneaza. Imi amintesc ca totusi am mai intalnit problema la o Toyota Rav4 mk2 la care la 130km/h in conditii de vant mai puternic aveam impresia ca usa soferului va fi smulsa.
  • Suzuki S-Cross Passion 1.4 T AT Allgrip 2017

Offline enicky

« Răspuns #8 : 15.Mai.2018, 12:21:25 p.m. »
Nu stiu daca fac o confuzie, dar parca @bekxy si-a pus chedere suplimentare la usi si ar fi interesant daca la el se aud/auzeau aceste zvomote.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ManuP

« Răspuns #9 : 15.Mai.2018, 01:00:22 p.m. »
... aveam impresia ca usa soferului va fi smulsa.

Exact