Autor Subiect: Vreau Grand Vitara  (Citit de 15577 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Re: Vreau Grand Vitara
« Răspuns #20 : 07.Ian.2015, 03:16:24 p.m. »
Me ... lost  :-O

Din litera legii, inteleg: Cu B pot conduce un auto cu MTMA sub 3,500kg sau un ansamblu cu MTMA sub 4,250kg, cu conditia ca auto tragator sa nu depaseasca MTMA de 3,500kg si remorca diferenta pana la 4,249kg.

Nu inteleg: de ce este necesara precizarea de la pctul.2 ? :-/ parerea mea e ca - prin acest pct. - esti cam lasat la latitudinea agentului de circulatie in caz ca ai o remorca de 850-1,000kg, de exemplu, dar totusi nu depasesti MTMA de 4,250kg...  :baston:
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline totto

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 23
« Răspuns #21 : 07.Ian.2015, 03:32:54 p.m. »
Apai, daca sunt la cheremul agentului mioritic, m-ai linistit ! Nu cred ca se baga el la calcule deastea , dar parca vad ca gaseste dumnealui alta "neregula" .
Dar , totusi, sa-mi gasesc un avocat pt interpretare? N-ar strica! :baston:

Offline >pexic<

« Răspuns #22 : 07.Ian.2015, 03:40:58 p.m. »
salut

@totto - nu inleg cum ai facut rost de carnetul de conducere :) toate punctele din lege se aplica tuturor, atunci cand nu se aplica tuturor se specifica clar cui se aplica.
 pct 1 zice :al carui numar de locuri pe scaune, în afara conducatorului, nu este mai mare de 8;  daca tu vii cu intrebari de genul : Nu e logic: pc 1 zice despre cele 8 locuri, dar daca nu am 8 locuri ?! atunci nu am alta concluzie sa trag de aici decat cea cu care am inceput acest post ;)

@shpeedy  - pt 2 e scos dintr-un context, daca incerci sa-l analizezi asa pe propozitii nu o sa-ti spuna nimic ;) reformuleaza intrebarea ta foarte clar si am sa incerc sa te lamuresc.
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline Laurentiu

« Răspuns #23 : 07.Ian.2015, 05:03:54 p.m. »
pc 1 zice despre cele 8 locuri, dar daca nu am 8 locuri ?!
Daca nu ai cele 8 locuri, rezulta ca ai o masina cu o greutate mai mica sau cel mult egala cu 3500 kg.

Peridocul are sist de franare inertiar.. asta e sist de franare?
Sistem de frina inertiaL, adica fara sistem propriu de frinare. Frinarea remorcii se face prin "proptirea" protzapului remorcii in cirligul autovehiculului tractor.

Poate te ajuta cu ceva discutiile purtate aici: http://www.barcaholic.ro/f5/constructie-peridoc-remorca-transport-ambarcatiuni-1503.html
« Ultima Modificare: 07.Ian.2015, 05:26:13 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Laurentiu

« Răspuns #24 : 07.Ian.2015, 05:24:19 p.m. »
.
« Ultima Modificare: 07.Ian.2015, 05:29:41 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline totto

• Newbie
  • *
« Răspuns #25 : 07.Ian.2015, 07:06:45 p.m. »
Ai dreptate> pexic<,nu am fost atent la partea cu logica.
Hai sa pun intrebarea: Pot conduce cu B un GV cu o cap max de, nu stiu daca e exact, sa zicem 1850 si remorca de 1350 ?
Sa nu ma mai incurc in cuvinte,peridocul are sistem de franare(mi-au zis cei de la ITP) si scrie in CI.
 Iata ce zice Codul , la Art 24.1:(3)Persoanele care poseda permis de conducere categoria B au dreptul de a conduce ansamblurile de vehicule prevazute la lit. f) pct. 3 din anexa nr. 1, in cazul in care ansamblul depaseste 3.500 kg, numai daca fac dovada ca au absolvit un curs de formare in cadrul unei unitati autorizate de pregatire a conducatorilor de vehicule.
Iar pc3 este cel aratat de shpeedy
Atat am avut rabdare sa caut.
De fapt, pana la urma ,cursul de formare este nimica toata pe langa permisul de conducator de ambarcatiune pe care , cu "mandrie" l-am luat,vorbesc dpdv al costului.

Offline >pexic<

« Răspuns #26 : 07.Ian.2015, 08:15:46 p.m. »
sal totto
nu stiu cat e masa maxim autorizata la masina ta dar vezi ca scrie asta in talon. sa presupunem ca e 1850, la fel si pt remorca- scrie in talonul ei, sa presupunemca e 1350 la remorca - in cazul asta, cu carnet cat B, poti conduce ansamblul format din cele 2 (GV + peridocul tau).
poti conduce GV + orice remorca (cu frane sau fara) cu MMA de 4250kg - minus MMA masina, 4250-1850=2400kg cu conditia ca 2400kg<mma masina =>(de unde rezulta MMA remorca in cazul tau <1850kg.
atentie, doar MMA e cea care se ia in calcul, nu greutatea masinii/remorcii goale, nu conteaza daca masina remorca sunt incarcate sau goale-la calcule conteaza doar MMA la ambele.

daca la masina ta MMA e mai mare de 4250-remorca1350=2900 atunci ca sa intri in legalitate ai 2 variante usoare/ieftine:
1- te duci la rar si ceri modificare a MMA pt remorca in sensul micsorarii, o sa te coste ceva bani(nu multi) si iti vor modicica CIV a remorcii de la ..sa zicem 1350 la cat iti trebuie. Atentie ca dupa aceasta modificare sa nu incarci remorca peste noua MMA la remorca ->iar devii "ilegal".
2-faci acele cursuri de care vorbea shpeedy

am pus 4250kg in loc de 3500 pt cazul in care s-a modificat legea de cand am dat eu de carnet, cand am dat eu de carnet era cum spui tu mai sus "ansamblu <= 3500kg" , daca a ramas 3500 inlocuieste 4250 unde am scris mai sus si refa calculele.

bafta!
« Ultima Modificare: 07.Ian.2015, 08:21:08 p.m. de >pexic< »

Offline >pexic<

« Răspuns #27 : 07.Ian.2015, 08:32:27 p.m. »
m-am uitat acum si la mine in talon si am trecute si mma masina (2506kg) si mma ansamblu! 3506kg.
deci in cazul meu :
daca raman la cat B fara nici un alt curs - am voi sa tractez remorca de maxim mma 994kg(in cazul in care limita 3500kg pt ansamblu pt. cat B e de actualitate).

si la voi e trecut MMA ansamblu in talon ?
« Ultima Modificare: 07.Ian.2015, 08:34:37 p.m. de >pexic< »

Offline totto

• Newbie
  • *
« Răspuns #28 : 07.Ian.2015, 09:44:04 p.m. »
Multumesc, apreciez timpul dedicat raspunsului. Este ceea ce am si eu in vedere.

Offline ulise

« Răspuns #29 : 12.Nov.2015, 07:13:33 a.m. »
A, da, am in vedere penultima versiune , cu reductor. Are diferential blocabil?

Salut.
Din fabricatie nu are.
  • Dacia Duster- motor K4M cu GPL
Viata este prea scurta pentru a alerga prin ea.