Autor Subiect: Pe cale sa cumpar GV 2007 1,9  (Citit de 5547 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Pe cale sa cumpar GV 2007 1,9
« Răspuns #10 : 01.Feb.2015, 06:11:39 p.m. »
@Laurentiu ... Te rog sa imi spui cum se face...
Vei primi raspunsul pe privat. Vad ca pt unii am devenit obositor pe forumul asta.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline NicNic

« Răspuns #11 : 01.Feb.2015, 07:23:40 p.m. »
Testul cu hartia: Se apropie o bucata de hartie de esapament pe unde iese fumul si sa astupa iesirea esapamentului (hartia se aseaza ca un capac). Aceasta trebuie sa fie impinsa de gaze permanent. Daca din cand in cand aceasta este trasa in toba, atunci ceva nu este tocmai in regula.

Alte verificari ce se pot face:
Daca accelerezi in forta si scoate fum albastrui, sunt segmentii uzati si joaca in canalele lor.
Daca ridici piciorul de pe acceleratie si scoate fum pentru scurt timp, sunt uzate ghidurile de supape (si probabil nici supapele nu mai calca bine). .
Daca este ulei pe capota in dreptul jojei, deja scapa serios compresie in baia de ulei, nu este numai de segmenti, posibil si cilindrii (camasa lor daca exista) sunt si ei afectati.
Se scoate capacul pe unde se pune ulei si se pune mana acolo - un pic fum care iese (pana sa astupi complet locasul)  este normal, dar o pulsatie evidenta (puternica) insemna segmentii la un cilindru sunt pe duca  (adica scapa compresia in baie).
Daca scoate fum alb (ca vaporii de apa) este posibil sa fie scapari de apa pe la garnitura de chiulasa, intr-unul din cilindri.

Dar cel mai bun test ar fi o verificare in service. Bafta la achizitie, @Tudorr!

LE.:  Verificarile enumerate sunt scoase de pe internet. Le-am precizat aici fiindca le sustin utilitatea si corectitudinea.
« Ultima Modificare: 01.Feb.2015, 07:32:53 p.m. de NicNic »
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Tudorr

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 17
    • Iasi
« Răspuns #12 : 01.Feb.2015, 10:52:56 p.m. »
Multumesc! Din cauza precaritatii cunostintelor si abilitatilor mele tehnice, voi apela cu siguranta la cei dintr-un service.

Seara buna!

Tudor
  • Prospective GV 2007 1,9

Offline Laurentiu

« Răspuns #13 : 04.Feb.2015, 10:14:21 a.m. »
Daca accelerezi in forta si scoate fum albastrui, sunt segmentii uzati si joaca in canalele lor.
Daca ridici piciorul de pe acceleratie si scoate fum pentru scurt timp, sunt uzate ghidurile de supape (si probabil nici supapele nu mai calca bine). .
Daca scoate fum alb (ca vaporii de apa) este posibil sa fie scapari de apa pe la garnitura de chiulasa, intr-unul din cilindri.
Sint niste explicatii ce nu prea au logica. :dknw:
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline NicNic

« Răspuns #14 : 04.Feb.2015, 10:29:25 a.m. »
Sint niste explicatii ce nu prea au logica. :dknw:

@Laurentiu: Sunt sigur ca le-ai inteles. Pe unele din ele le-ai enuntat si tu, din cate imi amintesc.
Desteapta-te romane!

Offline Laurentiu

« Răspuns #15 : 04.Feb.2015, 11:42:16 a.m. »
@Laurentiu:  Pe unele din ele le-ai enuntat si tu, din cate imi amintesc.
Nu cred. Nu am enuntat asemenea explicatii.
  • Suzuki SX4

Offline Tudorr

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 17
    • Iasi
« Răspuns #16 : 08.Feb.2015, 02:06:04 p.m. »
Buna ziua!

Am cumparat masina. Totul pare sa fie absolut in regula pentru ca venind vineri de la Petrosani la Iasi (12:00 - 22:00) am avut ocazia sa o conduc ziua si noaptea, pe autostrada si pe alte drumuri, pe ninsoare vreo 200 de km si pe lapovita, in serpentine urcat si coborat pe Oituz cu ninsoare zdravana, la drum intins ud si uscat, pe vant puternic, pe soare etc.
Vanzatorul este foarte serios, a ingrijit-o impecabil, masina are totul legat de service de la nastere etc. Bineinteles ca sunt si elemente minore pe care le observ, dar pentru acestea voi deschide un nou topic. Va mutumesc pentru sprijin, in special lui Laurentiu!

Spor!

Tudor
  • Prospective GV 2007 1,9

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #17 : 08.Feb.2015, 02:10:06 p.m. »
Buna ziua!

Am cumparat masina. ....... Bineinteles ca sunt si elemente minore pe care le observ, dar pentru acestea voi deschide un nou topic. Va mutumesc pentru sprijin....

Sa te bucuri multi km de ea si sa te duca in locuri frumoase, in siguranta si fara probleme.   :good:

Te asteptam in sectiunea Jurnal de Bord cu un topic nou unde sa ne impartasesti si bune si rele (speram cat mai putine din astea) insotite de cat mai multe poze.  :D

Offline NicNic

« Răspuns #18 : 08.Feb.2015, 02:28:32 p.m. »
Felicitari!

Sper sa  auzim cat mai multe povesti despre masina.
Desteapta-te romane!

Offline Laurentiu

« Răspuns #19 : 08.Feb.2015, 03:26:03 p.m. »
Am cumparat masina.
Sa-ti fie de bine si eu sper sa nu auzim prea multe povesti cu iz de suparare. S-o stapinesti sanatos si sa te poarte acolo unde ai nevoie fara probleme semnificative. Oricit ne-am dori sa nu avem probleme, fierul pina la urma e fier.
  • Suzuki SX4