Autor Subiect: Oare sa mi-o cumpar?  (Citit de 4646 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: Oare sa mi-o cumpar?
« Răspuns #10 : 26.Sep.2014, 09:43:10 p.m. »
Nu ai trecuta locatia la profil, dar daca esti din Bucuresti vezi ca se fac intalniri aproape saptamanale, asa poate ai ocazia sa vezi masinile pe viu dupa un anumit numar de km si sa-i intrebi una alta pe proprietari. :)

Offline despada

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 257
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #11 : 26.Sep.2014, 11:02:37 p.m. »
Salut ,

la mine fu cam asa :
5-6ani 122.000 acum

schimbat pana acum curelele (nu de distributie :) - are lant ), sabotii pe spate , luat gradul in tamburi , 1 set de placute de frana pe fata , 1 data schimbat lichidul de racire si cel de frana filtre de aer si ulei mereu la 15.000km

defecte :
timoneria schimbata pe garantie , ceva defecte de proiectare ..
pompa de frana schimbata pe garantie
a pierdut odata freonul si m-a costat :)

un rulment din cutie a cedat pe la 110.000km si a generat o operatiune misto de demontare si inlocuire in cutie a unui rulment de 30 eur parca

cam asta e
cu rugina e ok multumit , tobele inca duc nu sunt puscate , bateria e cea originala inca ..

daca vreau merg de ex Brasov - Arad cu 4.7% :)
oricum am condus in exterior limitele atinse sunt 4.7-6%
mereu 2 persoane si bagaj in echivalenta unei alte persoane in masina

eu trag de masina .
schimb a 2-a mereu aproape pe la 80-90 cand am ocazia :)  poate de-aia si cutia :)...

multumit per total !

Offline Muttley

« Răspuns #12 : 29.Sep.2014, 07:44:10 a.m. »
schimb a 2-a mereu aproape pe la 80-90 cand am ocazia :)  poate de-aia si cutia :)...

Adica din 2 in 3 presupun.
Nu, rulmentii cutiei nu plang la manevra asta, ci cand mergi cu viteza mare pe liber. E offtopic, da' daca aici ai adus vorba... Ai obiceiul de a cobori pante pe liber, ca sa consume putin?
  • Dacia 1310, Impreza WRX, Swift Sport

Offline shpeedy

« Răspuns #13 : 29.Sep.2014, 09:30:43 a.m. »
Ai obiceiul de a cobori pante pe liber, ca sa consume putin?

Pai si controlul masinii unde mai este (frana de motor alea-alea) ?!   :-/
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline despada

• Sr. Member
« Răspuns #14 : 29.Sep.2014, 01:40:29 p.m. »
Salut ,

Nu , nu o las pe liber la vale ..
O accelerez insa la greu  , de cele mai multe ori schimb a 2-a (in a 3-a) cand pot , inainte sa imi fie taiata alimentarea , iar asta e undeva intre 90-95km/h

nu merg in oras asa , iar pe unde merg e cam liber ...

masina e ok , la ce a indurat pot spune ca duce bine .

Offline jonyx87

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
« Răspuns #15 : 12.Oct.2014, 10:10:18 a.m. »
i 2 BMW detinute impreuna cu fratele meu, cei mai multi km Opel Vectra, BMW 525TDS si Z3 face care face doar vacantele in afara) vreau sa introduc una pt sotie, pt ca peste puțin timp (un an trece repede) juniorul meu va intra pe porțile minunatelor instituții pentru educare și formarea micuților în viață (grădi :-) ). Eu cum sunt mai tot timpul plecat nu ma pot ocupa de transportul micuțului. Soției nu ii plac, așa cum spune ea, mașinile mari iar Z3-ul nu este făcut pt asta.
Ok.....ați înțeles ideea.
In urmă cu câțiva ani căutăm o mașină care să fie 4x4 și redusă ca dimensiuni....De câteva zile am văzut un Swift pe care scria 4x4.... Foarte interesant..... Știam de ele  dar acum s-a aprins scânteia.....
Este exact ce vreau. Și o voi lua. Rugămintea mea.....

Swift 1289 cmc (dacă am reținut bine) 93 căluți, din 2007 65000 km. GPL  si cu domiciliul in Olanda..... Și 4x4 :-)...…. Eu luni voi pleca și aș fi recunoscător pentru un răspuns din partea voastră.
Consumul este intradevar 8-9% urban? Eu am mers cu ea.... si nu am ce sa zic....arată parcă acum iese pe poarta fabricii.... Mergea f bine.....exagerat de bine..... Distribuția este pe curea sau? Nu am înțeles bine cum stă treaba aici....
Ce trebuie verificat/urmărit la mașinuța asta?

Offline despada

• Sr. Member
« Răspuns #16 : 12.Oct.2014, 01:51:12 p.m. »
distributia e pe lant , restul de agregate sunt pe 2 curele independente .
de verificat la mers lent in 1-1 si a 2-a daca se aude zgomot de angrenare in cutie !! e un rulment buclucas pe acolo la unele swifturi
rugina la cam 6 ani are doar pe cleme pe dedesubt si la imbinarile de la punti , dar nu chestii care sa fie riscante .
Tobele la 6 ani si peste 120.000 km cazul meu , nu sunt puscate , saxofonul e cel mai piscat la mine .
la mine nu sunt probleme cu bucsile sau amortizoarele
unele suduri la usile din fata mai rad din cheder langa oglinzi ...
unele timonerii fac figuri , a mea a fost schimbata pe garantie .

cam atat pot spun eu .

Offline jonyx87

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
« Răspuns #17 : 13.Oct.2014, 12:16:31 p.m. »
Ok. Am înțeles.
Ce-i drept la testare am cam dat talpă să văd cum trage și am subturat-o să văd dacă dă în nas... Acum voi asculta și cutia. Rugină era 0 (zero barat). Partea bună e că nu mai sunt singur, sunt cu fratelo ca să putem observa mai multe aspecte. Chiar dacă nu o iau pe cea despre care am vb, tot Suzuki Swift 4x4 vreau.
Îți mulțumesc colegule.
Numai bine. Sper ca acum să ia tot mesajul...