Autor Subiect: Problema la condus drum lung  (Citit de 4421 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline raz

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 40
Problema la condus drum lung
« : 04.Sep.2013, 12:12:52 a.m. »
Salut,

S-ar putea sa para un subiect relativ pueril insa am observat ca dupa ce conduc neintrerupt 3-4 ore incep sa apara niste dureri suparatoare in zona articulatiei genunchiului drept.

E ceva normal dat fiind faptul ca piciorul sta permanent in tensiune pe pedala de acceleratie sau poate fi ori o problema legata de pozitia de conducere sau chiar o afectiune fizica?

Masina e un Suzuki Swift 2009.

Multam :)

Offline Laurentiu

Re: Problema la condus drum lung
« Răspuns #1 : 04.Sep.2013, 08:13:07 a.m. »
Regleaza-ti scaunul pt o pozitie NU prea relaxata la volan.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline miocrl

« Răspuns #2 : 04.Sep.2013, 09:09:42 a.m. »
poate ai nevoie de cruise control

Offline shpeedy

« Răspuns #3 : 04.Sep.2013, 09:51:18 a.m. »
In primul rand, cam toate recomandarile spun ca la un numar de ore trebuie facuta pauza; eu stiam de 20min la fiecare 2h, dar acum vad pe net ca toate recomandarile sunt de 45min la fiecare 4-4.5h (cred ca depinde de la persoana la persoana)

In al doilea rand, e foarte important de gasit pozitia comoda pentru tine la volan (care nu este intotdeauna si cea corecta).

In al treilea rand, daca tot ai dureri in zona genunchiului si dupa gasirea unei pozitii comode la volan, poate ar fi bine sa consulti un medic si sa faci niste analize (radiografii/RMN) sa nu fie problema de sanatate (oase/articulatii/coloana). Trecut fiind prin doua operatii de hernie de disc, eu de exemplu in general nu ma risc sa fac drumul Bucuresti-Galati (sau retur) fara o oprire la Slobozia ca nu ma tine.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline raz

• Newbie
  • *
« Răspuns #4 : 04.Sep.2013, 11:07:24 a.m. »
In primul rand, cam toate recomandarile spun ca la un numar de ore trebuie facuta pauza; eu stiam de 20min la fiecare 2h, dar acum vad pe net ca toate recomandarile sunt de 45min la fiecare 4-4.5h (cred ca depinde de la persoana la persoana)

In al doilea rand, e foarte important de gasit pozitia comoda pentru tine la volan (care nu este intotdeauna si cea corecta).

In al treilea rand, daca tot ai dureri in zona genunchiului si dupa gasirea unei pozitii comode la volan, poate ar fi bine sa consulti un medic si sa faci niste analize (radiografii/RMN) sa nu fie problema de sanatate (oase/articulatii/coloana). Trecut fiind prin doua operatii de hernie de disc, eu de exemplu in general nu ma risc sa fac drumul Bucuresti-Galati (sau retur) fara o oprire la Slobozia ca nu ma tine.

Foarte bune link-urile.
Multumesc.

Incec sa reglez pozitia corect si vad ce se mai intampla.
Ceea ce n-am mentionat este ca asta mi se intampla la drumuri relativ lungi - > 1000 km. Mai fac pauze, dar nu atat de dese. In general merg intins cu pauze rare si scurte.

Offline Laurentiu

« Răspuns #5 : 04.Sep.2013, 11:17:53 a.m. »
... piciorul sta permanent in tensiune pe pedala de acceleratie ...
Ca sa elimini tensiunea, piciorul trebuie sa stea flexat si nu intins; piciorul se va sprijini in podea pe calcii iar pedala de acceleratie (partea dinspre tine) se va apasa doar cu virful piciorului si nu cu toata laba sau cu mijlocul labei piciorului. Atingerea ei sa va face doar cu degetele piciorului. Calciiul se va tine pozitionat intre cele doua pedale (cea de acceleratie si cea de frina). In felul acesta, actionarea fiecarei pedale se va face foarte usor doar prin pivotarea piciorului fara ridicarea calciiului de pe podea. Sprijinirea calciiului pe podea va tine mereu piciorul relaxat eliminind oboseala din muschi.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline miocrl

« Răspuns #6 : 04.Sep.2013, 11:45:50 a.m. »
pe cand conduceam mult in delegatii(acum 10 ani) pe autostrazi luam cu mine in masina o un lemn(in forma de caramida) si ca sa mai schimb poziti apiciorului de pe acceleratie sprijineam calcaiul cand in podea cand mai sus pe "caramida" 

daca faci drumuri lungi de 1000 de kms khiar iti recomand un Cruise control

Offline Muttley

« Răspuns #7 : 04.Sep.2013, 12:24:11 p.m. »
Daca din orice motiv ar fi ajuns lemnul ala sub pedala de frana...
Cam periculos, parerea mea.

raz, e durere, e amorteala, sau e jena?
Eu resimt o jena (simt nevoia sa-ntind la maxim piciorul) in ambii genunchi de fiecare data cand conduc mai mult, mai ales daca-s nedormit inainte. De fapt o patesc si daca-s pasager, de la statu' pe bancheta cu genunchii flexati.
Daca se intampla inainte de o tura cu bicicleta la munte e cu atat mai rau, ca pedalatul devine foarte neplacut dup-aia.
Problema o am de putini ani, o pun pe seama varstei. Nu cred ca am ce sa fac  :)
  • Dacia 1310, Impreza WRX, Swift Sport

Offline raz

• Newbie
  • *
« Răspuns #8 : 04.Sep.2013, 04:08:43 p.m. »
Daca din orice motiv ar fi ajuns lemnul ala sub pedala de frana...
Cam periculos, parerea mea.

raz, e durere, e amorteala, sau e jena?
Eu resimt o jena (simt nevoia sa-ntind la maxim piciorul) in ambii genunchi de fiecare data cand conduc mai mult, mai ales daca-s nedormit inainte. De fapt o patesc si daca-s pasager, de la statu' pe bancheta cu genunchii flexati.
Daca se intampla inainte de o tura cu bicicleta la munte e cu atat mai rau, ca pedalatul devine foarte neplacut dup-aia.
Problema o am de putini ani, o pun pe seama varstei. Nu cred ca am ce sa fac  :)

E chiar durere. Care poate sa dispara dupa un timp. Mi s-a intamplat si asta; dupa care, reapare.
Am mai vorbit cu un coleg care a avut Swift si mi-a spus ca a avut si el probleme de genul pe care le pune in seama spatiului mic din autovehicul destinat picioarelor - esti nevoit fie sa te lasi prea mult cu scaunul in spate astfel incat sa nu te lovesti cu genunchiul de coltul bordului fie sa tii piciorul inclinat intr-o pozitie nefireasca. Depinde probabil si de cat de inalt esti. Tind sa-i dau dreptate.

Offline BXXENL

« Răspuns #9 : 04.Sep.2013, 04:18:48 p.m. »
Eu am probleme in SX pt ca e scaunul prea inalt, eu am picioare scurte, si il tin cam intins. Ar trebui sa ma dau foarte aproape de volan, si nu prea ma simt bine cu el in brate.
  • SX4 1.5
Alex