Autor Subiect: amortizoare pentru swift 1.3  (Citit de 19478 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
Re: amortizoare pentru swift 1.3
« Răspuns #30 : 24.Apr.2014, 09:59:37 a.m. »
Amortizoarele le-am schimbat de doua ori, pe toate patru.

Au fost schimbate şi flanşele, eventual rulmenţii amortizoarelor faţă ?
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline BXXENL

• SX4 1.5
Alex

Offline varu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #32 : 24.Apr.2014, 10:43:36 a.m. »
Acum sunt la reprezentanta si dupa ce au dat jos amortizoarele mi-au zis ca flansele erau tasate, asa ca le schimb si pe ele. Ma batea gandul sa-mi pun amortizoare sport si arcuri, asa ca daca sunt mai tari astea e bine. Sper sa nu devina enervant in timp.
E vreo diferenta intre amortizoarele kyb produse in Japonia fata de cele in Europa? Am luat produse in Japonia, sper ca e adevarat ce scrie pe cutie.
Suzuki Swift 1.3 Special Edition 2010

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #33 : 24.Apr.2014, 08:22:11 p.m. »
Da, desi nu stiu daca era necesar. Dar daca tot s-a lucrat in zona, le-am schimbat.

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #34 : 24.Apr.2014, 08:28:16 p.m. »
@Coby http://en.wikipedia.org/wiki/Shock_absorber#Basic_twin-tube

Si in lincul asta spune ca marea majoritate a masinilor vin din fabrica cu amortizoare ulei-gaz.

Offline BXXENL

« Răspuns #35 : 24.Apr.2014, 09:36:03 p.m. »
Pai asta am zis si eu, toate sunt pe gaz+ulei acum (sau ce se numeste in termeni populari pe gaz). Si ce vand Kayaba "pe gaz" tot pe gaz si ulei sunt. Uleiul face treaba, gazul doar il tine sub presiune ca sa nu spumeze (ca sucul carbogazos in sticla, nu face spuma oricat il agiti, pana nu-l deschizi)

• SX4 1.5
Alex

Offline shpeedy

« Răspuns #36 : 03.Iul.2014, 03:24:03 p.m. »
Dintre posesorii de Suzuki Swift care si-au schimbat amortizoarele pana acum, se intampla sa stie careva care e diferenta dintre modelele de amortizoare spate KYB - 343420 vs 343464 ?

Amandoua imi apar pentru Swift-ul 1.3 , dar nu gasesc nicaieri diferenta dintre cele doua PN-ere.

LE: si o intrebare oarecum generala legat de amortizoare - la care dintre rulmenti se refera termenul 'flansa' atunci cand trebuie schimbata odata cu amortizorul fata - la rulmentul de sarcina amortizor sau la cel de sarcina suport arc ?

Multumesc !
« Ultima Modificare: 03.Iul.2014, 03:45:01 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline res

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 37
« Răspuns #37 : 21.Iul.2014, 03:49:31 p.m. »
Se refera la cel de la amortizor.
E un rulment ce se schimba odata cu schimbarea gumelor "Flanse" aveti grija ca e diferenta intre cele produse in Ungaria cu cele produse in Japonia.
Eu am patit asta... rulmentul e diferit intre cel de pe masina si cel comandat cica original Suzuki/Marruti.