Autor Subiect: amortizoare pentru swift 1.3  (Citit de 19475 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: amortizoare pentru swift 1.3
« Răspuns #10 : 17.Apr.2014, 06:56:09 p.m. »
Cu alte cuvinte, eu sa aleg aceeasi marca de care masina mea a beneficiat din fabrica, scurse already ? No freakin' way !

Nu neaparat. Vezi intai ce alternative compatibile ai. Apoi studiaza partea financiara. Vezi ce rezulta din aceasta ecuatie si ai raspunsul la intrebarea ta.  :)

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14841
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #11 : 17.Apr.2014, 07:54:16 p.m. »
Cu alte cuvinte, eu sa aleg aceeasi marca de care masina mea a beneficiat din fabrica, scurse already ? No freakin' way !

Daca le schmbi in garantie, s-ar putea sa ai aceasta surpriza...

Sent using Tapatalk 2

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline cristidav

« Răspuns #12 : 17.Apr.2014, 09:48:31 p.m. »
Stiu, sunt constient. Chiar de-aia o fac mai tarziu, prin al 4 sau al 5lea an :)
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #13 : 17.Apr.2014, 11:16:32 p.m. »
Dupa parerea mea e mai impotranta siguranta decat garantia. Eu daca am ceva dubii fac un test si daca se adevereste ca ceva nu e in regula acum, atunci iau masurile de rigoare acum. La mine garantia nu se mai aplica, nici cu privire la numarul de ani dar nici la cel al km, dar la fel am procedat de la inceput. Si nu regret.  :)

Offline varu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
« Răspuns #14 : 22.Apr.2014, 05:16:43 p.m. »
O sa merg saptamana asta sa fac un test pentru amortizoare. Din cate am mai citit ar fi recomandat sa se schimbe arcurile odata cu amortizoarele si rulmenti amortizor(flansa). Daca schimb doar amortizoarele risc ca nu am eficienta maxima la amortizoare sau sa ma tina mai putin?
Suzuki Swift 1.3 Special Edition 2010

Offline coby

« Răspuns #15 : 22.Apr.2014, 07:41:10 p.m. »
O sa merg saptamana asta sa fac un test pentru amortizoare. Din cate am mai citit ar fi recomandat sa se schimbe arcurile odata cu amortizoarele si rulmenti amortizor(flansa). Daca schimb doar amortizoarele risc ca nu am eficienta maxima la amortizoare sau sa ma tina mai putin?

De unde si pana unde trebuie schimbate si arcurile ( daca nu sunt rupte )??? Unde ai citit asta ?
Rulmentii amortizor flansa se verifica si daca sunt uzati se schimba , altfel nu vad rostul .
auto si moto

Offline varu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
« Răspuns #16 : 22.Apr.2014, 09:17:35 p.m. »
Cei de la Kyb recomanda inlocuirea de amortizoare + arcuri si flansa la 4 ani sau 80.000KM sau mai repede atunci cand sunt probleme. Acuma, clar este interesul lor sa vanda mai mult.
Banuiesc ca si arcul ala are o durata de viata si ca in timp eficienta lui scade. Nu am date concrete despre asta.
Suzuki Swift 1.3 Special Edition 2010

Offline NicNic

« Răspuns #17 : 22.Apr.2014, 11:12:43 p.m. »
Cred ca multi dintre cei care scriu pe acest forum au rupt o sarma de metal (fier, de obicei) prin indoiri succesive repetate. Ceva similar apare si la arcuri: comprimarile succesive duc la o solicitare similara cu indoirea repetata, ce provoaca cedarea arcului la un anumit moment. Ideea este ca, decat sa astepti ruperea arcului (precum a sarmei), producatorul recomanda inlocuirea lui inainte, stiind de fapt care este durata lui de viata, asteptata.
Ce s-ar intampla daca in baza aceluiasi concept (nu schimb ca nu e "distrus"), s-ar schimba uleiul la motor numai cand ar fi evidenta deprecierea calitativa a uleiului? Dar, toti proprietarii de masini schimba uleiul la un numar de kilometri rulati. Similar ar trebui procedat si cu arcurile, daca se doreste a se pune baza pe masina...
Generalizand, multi considera ca o masina trebuie schimbata la o anumita perioada de timp, chiar daca ea inca functioneaza in parametri corespunzatori. Si nu o fac pentru ca ar fi snobi, ci pentru ca riscul de defectare dupa acea vechime este mult prea mare!
Alegerea este la latitudinea fiecarui individ, pana la urma.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline coby

« Răspuns #18 : 23.Apr.2014, 09:36:51 a.m. »
Nu poti compara arcurile de suspensie cu niste sarme ..
 il rog pe @ rexkrokiDAU sa ne spuna la nr lui de km cate " randuri " de arcuri de suspensie a inlocuit ?
auto si moto

Offline BXXENL

« Răspuns #19 : 23.Apr.2014, 10:20:28 a.m. »
Primele piese schimbate la smart au fost arcurile si amortizoarele spate, pe la 150.000km. Deci nu chiar 80.000, dar au fost primele piese care au "cedat". Adica se inmuiasera, cu 3 oameni in spate si la 10km/h suspensia ajungea la cursa maxima peste damburile de viteza...

Si astea au fost arcurile OEM, niste aftermarket-uri buget sigur s-ar rupe, am auzit de o groaza de masini cu arcuri rupte, deci nu sunt basme.

Suza are 81.000, si e inca teapana suspensia, dar nu stiu daca mai apuca inca 80k pe aceleasi arcuri.
  • SX4 1.5
Alex