Autor Subiect: De ce la alte marci se poate si la Suzuki nu  (Citit de 7486 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: De ce la alte marci se poate si la Suzuki nu
« Răspuns #10 : 26.Mar.2013, 07:34:07 p.m. »
@Laurentiu, asa e dar sa stii ca e si vina fabricantului. Sunt multe marci de masini care nu au serie de/pe motor.
Ce rost ar avea o serie de piesa de schimb de care sa depinda autenticitatea unei masini !? La cite repere, chiar si mari sint la o masina, ar trebui sa avem CIV-ul plin de ele si sa nu putem schimba nimic la masina decit subansabluri mici. Eu zic ca o serie de sasiu din care sa reflecte si tipul de motorizare si capacitatea cilindrica pusa la vedere intr-un singur loc si in mai multe locuri ascunse, ar fi fost de ajuns pt a identifica o masina.
Cred ca-ti mai aduci aminte cind folosind un motor de Dacie mai multe sute de mii de km si/sau din cauza unui defect, neatentie ori cind scotea cite un "picior" afara prin bloc, erai nevoit sa schimbi motorul cite acte si cite declaratii iti trebuia pt o remotorizare legala. Ajunsese RAR-ul sa-ti poansoneze seria de motor direct pe bloc in zona delcoului pt evitarea asa ziselor minareli. Mi se pare ilogica o chestie de asta. Un motor la o masina e o piesa de schimb. S-a spart, s-a stricat il arunci si inlocuiesti cu altul.

P.S. Iar m-a luat valul si iar sint off topic.  :)
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Larahau

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #11 : 27.Mar.2013, 07:58:11 p.m. »
Eu am omologare individuala (sper ca asa se numeste) pentru anvelope suplimentare atat pentru Vitara (alte dimensiuni decat cele indicate de producator) cat si pentru O2. Ba mai mult, la O2 am obtinut chiar eu noua dimensiune direct la RAR.

Imi spui si mie cum se procedeaza cu omologarea asta individuala?In cazul meu se poate aplica? Este scump? Detaliaza te rog pt ca sunt nevoit sa incerc asa ca alta varianta nu am...

Merci.

Offline BXXENL

« Răspuns #12 : 27.Mar.2013, 09:17:12 p.m. »
Si eu am fost nevoit sa fac omologare pt rotile de 17, pt ca baietii de la rar nu mi le-au tradus pe toate din CIV-ul nemtesc, au pus doar 14,15,16. M-a costat 200 roni aceasta scapare a lor. Dar sa omologhez niste roti care nu au fost puse niciodata pe modelul meu din fabrica nici o sansa. Poate la SX, acum ca au iesit facelift-uri si au si jante mai mari, sa obtin ceva de la suzuki cu care sa merg la RAR, altfel, ei daca n-au mai inmatriculat nici una cu roti de 17-18 nu or sa ma primeasca ei nici daca au diametrul total neschimbat.

Daca totusi pastrezi si un set cu diametrul legal, faci ITP cu ele si in rest circuli cu ce vrei tu, cat timp nu pui in pericol siguranta nimanui.
  • SX4 1.5
Alex