Autor Subiect: Probleme cu racirea in panta  (Citit de 5894 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline nellob

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 42
  • Gen: Bărbat
Probleme cu racirea in panta
« : 21.Iun.2011, 07:13:15 a.m. »
A inceput sa scoata apa din borcan pe la supraplin cand urc cate o panta mai lunga si pierd din lichid. O fi radiatorul infundat? Ventilatorul merge. Indicatorul din bord indica temperatura normala, sta cam la jumatate. Si o problema mai veche, apa creste in borcan si nu revine in radiator dupa ce se raceste motorul. Am shimbat busonul de la radiator cu unul nou dar tot asa face. Daca a-ti patit asa ceva cu Jimny si cum a-ti rezolvat.
Suzuki Jimny Cabrio 2005, 1,3l, 82CP
Opel Insignia 2013, 1,9l, 160CP
Suzuki Intruder VS 800GL 1994

Offline unde

Re: Probleme cu racirea in panta
« Răspuns #1 : 22.Iun.2011, 10:02:57 a.m. »
 Lichidul din vas e curat? Se vad ceva urme de ulei sau alte substante straine?
 Bolboroseste ceva in vas?
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline Laurentiu

« Răspuns #2 : 22.Iun.2011, 01:31:51 p.m. »
1. Indicatorul din bord indica temperatura normala, sta cam la jumatate.
2. Si o problema mai veche, apa creste in borcan si nu revine in radiator dupa ce se raceste motorul.
1. Daca temperatura este normala si pierzi lichid de racire prin supraplin vas expansiune, ceva nu se leaga (nu e cucser).

2. Blocheaza cu o menghina (gen cea de traforaj) furtunul de sus al radiatorului si apoi pompeaza cu mina furtunul de jos; vezi ce se intimpla.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline unde

« Răspuns #3 : 23.Iun.2011, 10:15:36 a.m. »
 Laurentiu, acul ala de pe bord e cam orientativ la Jimny. La mine sta in aceeasi pozitie si cind motorul are 80 si cind are 90 de grade. Spun asta pt ca un Scangauge arata temperatura reala.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline Laurentiu

« Răspuns #4 : 23.Iun.2011, 02:42:17 p.m. »
Laurentiu, acul ala de pe bord e cam orientativ la Jimny.
Nu prea ar trebui. Acul (ceasul) este comandat de o sonda tarata si nu poate arata o temperatura normala daca temperatura trece peste o valoare critica decit daca sonda e defecta.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline nellob

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 42
« Răspuns #5 : 23.Iun.2011, 03:08:11 p.m. »
Pana la urma am schimbat antigelul cu unul de culoare rosie. Aveam de culoare verde si un mecanic zicea ca nu e prea bun. Deocamdata la drum normal se comporta bine. Sa vedem cand o sa merg offroad cum se comporta.
Suzuki Jimny Cabrio 2005, 1,3l, 82CP
Opel Insignia 2013, 1,9l, 160CP
Suzuki Intruder VS 800GL 1994

Offline VAXXi

« Răspuns #6 : 23.Iun.2011, 04:11:10 p.m. »
Poti sa incerci si sa speli radiatorul.

Offline Emi

• Full Member
  • Mesaje postate: 148
« Răspuns #7 : 23.Iun.2011, 05:14:01 p.m. »
Pana la urma am schimbat antigelul cu unul de culoare rosie. Aveam de culoare verde si un mecanic zicea ca nu e prea bun. Deocamdata la drum normal se comporta bine. Sa vedem cand o sa merg offroad cum se comporta.

Asa a zis mecanicu ala? ca nu e bun antigelu verde?  =))  Eu am antigel verde de cand am cumparat-o din Germania. Cand am umblat la radiator l-am scurs in galeata si l-am reciclat de fiecare data.    Nu te mai lua tu dupa toti mecanicii, rasariti peste noapte cu diplome de agricultori........ :-t

Offline Laurentiu

« Răspuns #8 : 23.Iun.2011, 06:04:09 p.m. »
...mecanicii, rasariti peste noapte cu diplome de agricultori........ :-t
Agricultori cu diplome de mecanici. :)
  • Suzuki SX4

Offline dorin4x4

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
« Răspuns #9 : 16.Dec.2012, 03:36:49 p.m. »
Cum ai rezolvat problema ?