Autor Subiect: Regulator relanti  (Citit de 15542 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline jimnyfun

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
  • Gen: Bărbat
Re: Regulator relanti
« Răspuns #10 : 23.Dec.2011, 07:36:58 p.m. »
 :)  Multumesc mult pt sfat. am desfacut azi tot. piesa cu pricina arata bine , e totul curat  ca am curatat acum 2 luni . am mai pus niste ulei sa traga rulmentii pana maine . te rog mult, zi-mi de piesa aia de unde se regleaza relantiul , ca doar asta imi mai ramane de facut . totul e curat si totul e perfect .

vreau sa iti mai zic ca la inceput cand l-am luat pe jimny un prost ca altfel nu am cum sa-i zic, mi-a umblat el ca un inginer la reglajul care tine pozitia clapetei de admisie .

Offline jimnyfun

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #11 : 23.Dec.2011, 07:43:51 p.m. »
    " In cazul in care valva e blocata, de acolo se poate regla relanti-ul (reglaj fix, neajustat mai apoi de ECU).[/color]"    scuze , dar aici nu inteleg .   sunt doua piese prinse in 2 suruburi  cu reglaj . una sta cu fata la  baterie , iar alta e cu fata la barbriz .prima data cand le-am desfacut am facut niste semne pe ele cu un cui ascutit  , sa le pot pune la fel . :D

Offline Laurentiu

« Răspuns #12 : 23.Dec.2011, 08:32:19 p.m. »
 - rulmentul ala dinspre circuitul de aer (acolo unde se depune funingine) este casetat, dar are o mica fanta pe unde poate intra ulei (eu am folosit ulei de motor). Eu am avut rabdare citeva zile si am tot invirtit de ax sa se degripeze si sa plimbe uleiul bine.
Nu stiu daca e prea cuser sa folosesti ulei la rulmenti si mai ales unde temperatura este destul de mare ca acesta sa fie aruncat in momentul functionarii.

La orice rulment, chiar si la cei capsulatl (ZZ), pt ungere se foloseste vaselina. Cu o surubelnita subtire se poate scoate tablita de pe o parte care acopera bilele sau rolele, se spala rulmentul bine cu motorina, se sterge bine, se pune o vaselina de rulmenti dupa care se remonteaza tablita de protectie.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline unde

« Răspuns #13 : 09.Ian.2012, 11:40:34 a.m. »
 Laurentiu, abia acum am vazut postul tau.
 Nu am avut incredere ca pot sa scot camasa aia fara sa o compromit, plus ca:
 - uleiul din motor suporta temperaturi mai mari decit asta de la regulator
 - nu cred ca am reusit sa umplu rulmentul cu ulei, ci doar sa intre citeva picaturi ca sa-l fac sa mearga uniform. Deocamdata e ok
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline unde

« Răspuns #14 : 09.Ian.2012, 11:42:39 a.m. »
sunt doua piese prinse in 2 suruburi  cu reglaj . una sta cu fata la  baterie , iar alta e cu fata la barbriz .prima data cand le-am desfacut am facut niste semne pe ele cu un cui ascutit  , sa le pot pune la fel . :D

Piesa fixa e corpul clapetei, piesa care se poate regla e chiar corpul valvei. Daca o sa te uiti cu atentie, o sa vezi ca prinderile nu sint circulare, ci au forma de arc de cerc  ;)
Suzuki Jimny 1.3i 2004