Salutare,
De ceva vreme am un zgomot ciudat la roata stanga spate a masinii. Precizez ca este un Ignis model 4x4, 1.5l din 2004. Am fost cu ea la service pentru constatare si nu am gasit mare lucru. Singura chestie care mi-a atras atentia a fost pulitura de fier stransa pe senzorul de ABS.
Zgomotul de care va spun se poate descrie astfel: pare a fi un zgomot metalic intermitent (ca al unei roabe neunse) care se aude foarte putin in timpul mersului in cabina de pe locul soferului (trebuie sa inchid muzica si ventilatorul ca sa-l aud). La franare zgomotul se acutizeaza putin. In momentul in care iau curba la dreaptra, greutatea masinii transferandu-se pe stanga, zgomotul se aude in continuare, daca iau curba la stanga zgomotul dispare. De asemenea zgomotul dispare daca afara e ud sau am spalat masina, ori daca fac un drum mai lung de 10-15 km.
Suspectez rulmentul pentru aparitia acestui zgomot si de aceea va cer parerea pentru a elucida acest aspect in cazul in care vreunul din voi s-a confruntat cu o astfel de problema.
Regards.