Autor Subiect: Jimny o jucarie sau o masina serioasa ?  (Citit de 13234 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline hugbear

Re: Jimny o jucarie sau o masina serioasa ?
« Răspuns #10 : 24.Ian.2011, 02:18:59 p.m. »
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline unde

« Răspuns #11 : 24.Ian.2011, 02:21:09 p.m. »
De ceva vreme ma tot gandesc sa imi iau un Jimny. Si fix cand m-am decis eu foarte incantata sa imi aduc unul din Germania am discutat cu un amic care a schimbat foarte multe masini si mi-a dat peste cap tot entuziasmul.
Am inteles ca se fac in Ungaria si ca nu sunt foarte fiabile. Ca mereu trebuie sa bagi piese in ele si stiu ca piesele se gasesc greu. Ca de fapt  "japonezele" nu sunt chiar ceea ce credeam eu ca sunt.
Nu sunt cea mai avizata persoana sa vorbesc despre asta. Eu vreau un Jimny sa pot asa-l bag in zapada, sa pot sa-l bag pe drumuri forestiere sau pante inamolite. ( mofturi ). Dar probabil o sa il folosesc mai mult in oras.  Nu o sa fac off road cu el pentru ca nu sunt un sofer experimentat.

Ai fost dezinformat(a) de catre un "cunoscator". Jimny se face in Japonia (varianta metal top, adica aia cu cabina inchisa) cu componente japoneze pina la ultimul surub. Versiunea cabrio se face in Spania. Faptul ca "amicul" a schimbat foarte multe masini e de fapt o dovada ca nu cunoaste, ca daca se pricepea isi lua una si buna  :-))
 In privinta fiabilitatii, nu trebuie sa-ti faci probleme, e printre putinele masini care inca se fabrica "old school": caroserie separata de sasiu, punti rgide, cutie de transfer in loc de visco-cuplaj, electronica foarte putina, etc. Ce-i drept, handling-ul nu e grozav, dar masina a fost gindita pentru off-road (si suporta foarte bine drumurile proaste), nu pentru circuitul de la Nurburgring.
 In cazul meu e masina de excursii, deci vede destul de des si drumuri forestiere sau tarlale.

PS: sper ca ti-ai dat seama ca pexic a glumit. Nici eu si nici el nu ne dam in vint dupa masini nemtesti, indiferent ca sint alea adevarate de acum 20 de ani sau plasticele de ultima generatie.
« Ultima Modificare: 24.Ian.2011, 02:28:14 p.m. de unde »
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline hugbear

« Răspuns #12 : 24.Ian.2011, 02:25:37 p.m. »
Faptul ca "amicul" a schimbat foarte multe masini e de fapt o dovada ca de fapt nu cunoaste, ca daca se pricepea isi lua una si buna :))
Cred ca mai degraba se explica prin faptul ca-i "dealer" de masini SH si pentru el nu exista nimic in afara de VAG; mai mult, daca quarrci tocmai pe dumnealui il rugase sa-i aduca Jimny, e normal sa nu i-o recomande pentru simplul motiv ca nu cunoaste masina (aspect dovedit de parerea "avizata" despre ea) si in consecinta nu stie s-o aleaga.

Si nu, nu cred ca pexic a glumit. Daca nu stii la ce e bun Jimny mai bine nu-l iei decat sa te declari dezamagit ulterior si sa ramai si cu banii dati...
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline unde

« Răspuns #13 : 24.Ian.2011, 02:27:32 p.m. »
Si nu, nu cred ca pexic a glumit. Daca nu stii la ce e bun Jimny mai bine nu-l iei decat sa te declari dezamagit ulterior si sa ramai si cu banii dati...

Ce-i drept, Jimny e o masina de nisa, iar cei care o cumpara, majoritatea stiu ce poate masina, deci singura problema e negocierea pretului ;)
Suzuki Jimny 1.3i 2004