Autor Subiect: Suzuki SX4 S-Cross Hybrid  (Citit de 100848 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline costy25

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
  • Gen: Bărbat
    • Botosani
Re: Suzuki SX4 S-Cross Hybrid
« Răspuns #250 : 13.Dec.2025, 09:56:50 p.m. »
Bună seara! Sunt de câteva minute în club. Bine v-am găsit, deși se pare că activitate pe grup nu a mai fost de ceva timp! În urmă cu o lună de zile am devenit deținătorul unui superb Suzuki  s-cross,Passion, 1.4L BOOSTERJET MILD HYBRID 48V. „născut ” în 2025. Știți cum e cu încântarea de la achiziție și cu toate descoperirile pe care le faci în bordul și comportamentul mașinii, așa că nu vă mai plictisesc. Am parcurși deja 1800 km, mașina se comportă f bine (de 30 de ani am condus manuală ), având în vedere experiența mea pe cutie automată. Consumul calculat și afișat in bord este de 6,6 l%. Fac drumuri scurte,naveta de 40 km /zi și nu prea mult oraș. Am o nelămurire pe care vă rog să mi-o elucidați:dimineață, la plecare mi-a arătat autonomie de 107 km. Am parcurs un drum scurt de 20 km iar la oprire, autonomia era de 124 km. La întoarcere, când am ajuns în parcare, autonomia era de 145 km. Care poate fi explicația? Care dintre datele afișate or fi cele reale?
Dacă este o chestie banală, să-mi fie iertate întrebările! Vin de la un novice!
  • Suzuki s-cross hybrid

Offline cristidav

« Răspuns #251 : 14.Dec.2025, 10:47:56 a.m. »
Salutare ! Sa te bucuri pe deplin de ea !

Da, e o chestie banala.  :)
Autonomia afisata e calculata in functie de ultimii parametri.
Ca de exemplu:
1. mergi la drum lung, consum 6.5, autonomie 200 km cand parchezi. A doua zi faci un drum prin oras, consum vreo 8, autonomia scade la 150 dupa nici 5-10 strazi parcurse.
2. Mergi pe munte, urci cobori din greu, consum 10, autonomie 100 km. Stai cu morcovul in fund ca urmatoarea benzinarie e la 50 km si tu inca esti pe offroad. Cobori la drum intins de campie, autonomia ramane tot la 100 km, dar tu ai parcurs deja 50 pana la campie.

Banuiesc ca te-ai prins.
Autonomia e valabila doar daca mentii aceeiasi parametri de consum.
Altfel, tot acu' e baza :)
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

The following users thanked this post: teutzue

Offline Hoinar

« Răspuns #252 : 14.Dec.2025, 10:49:05 a.m. »
Salut, bine ai venit. Cand faci plinul reseteaza consumul mediu si tot asa.
Masina este noua, intodeauna cand este noua, partea de cosum afisat este un pic varza. Isi revine cam de la 3000 km.

Bucura-te de ea!
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!

Offline costy25

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
    • Botosani
« Răspuns #253 : 14.Dec.2025, 10:02:27 p.m. »
Mulțumesc pentru lămuriri! Eram obișnuit cu „fosta” care când îmi spunea km rămași, știam cum să procedez.
Seară faină și drumuri bune!
  • Suzuki s-cross hybrid

Offline Handrei

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
    • Maramureș
« Răspuns #254 : 15.Dec.2025, 10:22:36 a.m. »
Bună ziua.
Am un Suzuki s-cross din 2024 și să trec direct la subiect. A mai simțit careva că, cutia de viteze manuală intră mai greu in prima treaptă? Sau ii doar o problemă la mine? Am impresia că smâcește.

Vă mulțumesc.
  • S-Cross

Offline HERO

« Răspuns #255 : 15.Dec.2025, 11:11:44 a.m. »
Merge destul de greu, cel puțin cât e rece mașina și mai pățesc aleatoriu sa nu vrea sa cupleze treapta întâi daca a intrat start stopul pana nu fac pedala dubla de ambreiaj sau selectez o alta treapta de viteze.
  • Suzuki SCross 2024
S-CROSS HYBRID 1.4 ALLGRIP PASSION

The following users thanked this post: Handrei

Offline Handrei

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
    • Maramureș
« Răspuns #256 : 15.Dec.2025, 11:16:00 a.m. »
Merge destul de greu, cel puțin cât e rece mașina și mai pățesc aleatoriu sa nu vrea sa cupleze treapta întâi daca a intrat start stopul pana nu fac pedala dubla de ambreiaj sau selectez o alta treapta de viteze.

Asta cu pedala dublă la ambreiaj nu m-am gândit sa o fac. O sa încerc. Mulțumesc

Oarecum ma bucur că nu îi problemă specifică mie dar în același timp îi trist pentru noi toți.
  • S-Cross

Offline cristidav

« Răspuns #257 : 15.Dec.2025, 02:05:17 p.m. »
Nu e doar problema ta. Foarte multi posesori de Suzuki se plang de intratul greu in vitezele 1,2 si R.
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline wolfin

« Răspuns #258 : 15.Dec.2025, 04:52:15 p.m. »
R parca n are sincron la mt5

e logic sa intre greu..dar daca bagi din tr 1 intra usor...la a 2 ..3 incercare  :P

tr 1..2 ...la mine intra fara probleme...asa ar trebui la toate
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Online enicky

« Răspuns #259 : 15.Dec.2025, 09:30:20 p.m. »
....A mai simțit careva că, cutia de viteze manuală intră mai greu in prima treaptă? Sau ii doar o problemă la mine?
  E o problema si la 1,6 si la 1,4, care poate sa tina un an, chiar si doi, dar te mai inveti cu apasare dubla pe ambreiaj, chiar atins usor si acceleratia, cu locul unde trebuie sa duc maneta...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip