Autor Subiect: Scade temp apei  (Citit de 1611 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Vali darie

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
  • Gen: Bărbat
    • Buzau
Scade temp apei
« : 16.Feb.2018, 07:33:54 p.m. »
Salutare. La al meu Grand Vitara din 2006 motor 2.0 benz cand ii dau mai mult de 110 sau 120 scade temp la apa. Mentionez ca am schimbat termostatul. Stie cineva ce cauze ar mai putea fi? Daca merg sub 110 acul sta cum trebuie. Cand i.am dat la 120 imediat se duce in jos. 
  • Grand vitara

Offline Vali darie

• Newbie
  • *
    • Buzau
Re: Scade temp apei
« Răspuns #1 : 19.Feb.2018, 04:38:25 p.m. »
Nimeni? Nici o idee?
  • Grand vitara

Offline Leutz

« Răspuns #2 : 20.Feb.2018, 06:13:39 a.m. »
Dat fiind ca e iarna, posibil sa fie de la aerul rece care bate mai tare pe radiator la viteza mai mare (de unde si ... obiceiul stravechi de a pune in fata radiatorului un carton sau alte  chestii mai mult sau mai putin estetice), coroborat cu turatia relativ mica si constanta a motorului in regim de croaziera in ultima treapta. Ca idee, poti sa incerci cu un carton o zi-doua, de proba. Poti sa incerci si deplasarea cu viteza (mare) intr-o treapta mai mica; ca sa se incalzeasca motorul mai tare.

Oricum, informatiile pe care le-ai dat sunt insuficiente. De exemplu ... cat de mult scade temperatura? Daca e doar un pic si temperatura ramane in plaja de functionare optima a motorului, atunci n-ai de ce sa-ti faci griji. Eu am mers cu o Honda Civic ani de zile in conditiile astea. Am vandut-o cu 230000 de km la bord si n-avea nici o problema.

Pana una-alta, uite aici un link cu ceva discutii. Postarile de-acolo cred ca acopera suficient de multe situatii; vezi in care din ele te regasesti si posteaza mai multe detalii. Apoi ... mai sapam  :D.

P.S. Alte chestii ar mai fi:
- Daca zici ca ai schimbat termostatul, banuim ca el merge OK. Posibil sa fie senzorul de temperatura a lichidului de racire, care trimite informatia la ceasul din bord. S-o fi stricat sau a ajuns cumva sa fie expus la ce nu trebuie. Cand il "trage curentul" arata prost in bord, desi temperatura lichidului/motorului e OK.
- Lichidul de racire cand a fost schimbat ultima data si cum (si cu ce)? Poate lichid nou si verificarea/aerisirea instalatiei ajuta.
- Simti diferenta si la incalzire? Cand scade temperatura pe ceas incalzirea in masina merge bine sau scade si ea?
« Ultima Modificare: 20.Feb.2018, 06:30:38 a.m. de Leutz »
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline Vali darie

• Newbie
  • *
    • Buzau
« Răspuns #3 : 20.Feb.2018, 08:21:13 a.m. »
Multumesc pt raspunsul detaliat. Intr.adevar caldura baga. Am fost la servce si am rez . Era  sonda de temperatura. Multam fain
  • Grand vitara