Autor Subiect: Zdranganit ambreiaj schimbare 1>2  (Citit de 3183 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ignislove

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
    • Timisoara
Zdranganit ambreiaj schimbare 1>2
« : 11.Nov.2015, 12:42:11 p.m. »
Bine v-am gasit! :)

Am schimbat de curand cea de-a doua masinuta din familie, trecand de la ceva nemtesc dar care si-a trait traiul pana la o varsta venerabila, la un Suzuki Ignis. Mereu mi-a placut designul si auzisem numai de bine, astfel incat am gasit un Ignis in stare foarte buna, benzinar de 1.5. Are si istoric de service, l-am verificat iar inainte de cumparare, totul in regula.

Am insa o nelamurire, si nu stiu inca - nefiind experimentat pe Suzuki - daca "asa fac toate" sau e ceva de care va trebui sa am grija in viitor. La trecerea din viteza 1>2 dupa ce ridic piciorul de pe ambreiaj, se aude un zgomot din zona pedalei de ambreiaj ca si cum ai scutura o lada cu scule in ea. Nu smuceste anormal, nu se intampla la celelalte rapoarte de viteza. Mentionez ca la apasarea pana in podea a pedalei de ambreiaj, se aude ca un scartait pe ultimii 2-3cm si daca masina e oprita. Din cate am testat, masina tine in sarcina, la rampa usoara. Nu am simtit miros de ambreiaj sau nimic deosebit. Ce stiu e ca a fost schimbat cablul de ambreiaj acum cateva luni...

Ce parere aveti? E ceva ce tine de reglaj sau sa ma orientez la un moment dat spre nou kit de ambreiaj? Masina are cam 10 anisori si 75k km.

Multumesc mult!
  • Suzuki Ignis 1.5

Offline alexandru.nae

Re: Zdranganit ambreiaj schimbare 1>2
« Răspuns #1 : 19.Feb.2016, 09:45:22 p.m. »
Imprieteneste-te cu el, la mine apare si dispare dupa bunul lui plac, de vr`o 5000km incoace. :) Am 67.000km si aproape 10 ani.
  • Suzuki Ignis, 2006, Benzina, 2WD, motor m13a

Offline cobra20

Re: Zdranganit ambreiaj schimbare 1>2
« Răspuns #2 : 22.Feb.2016, 08:10:22 p.m. »
la 75000 km daca a fost folosit cum trebuie ambraiajul nu prea are cum sa se duca. Asta depinde si de mai multi factori: masina are carlig? a fost tractat ceva cu el? a fost condus normal? Eu la al meu cand am luiat cu 29000 km pe bord si fiind si incepator nu am avut probleme la el, masina avand 104000 km si nu am avut probleme nici cu zgomot nici cu nimic. eventual verifica daca nu cumva sa fie ceva de la cutie: un rulment ceva. Eu la cutie trebuia sa schim rulmentii ca avea niste zgomote de toata frumusetea.
Something, somewhere went terribly wrong.

R.I.P. SJ 88 TAS Suzuki Ignis Daily driver: SJ 88 TSA Ford Focus mkII       Tel.:0749.405.130