Autor Subiect: Referendum national pentru revizuirea Constitutiei 2018  (Citit de 4032 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Ruhestand

Re: Referendum national pentru revizuirea Constitutiei 2018
« Răspuns #20 : 08.Oct.2018, 11:22:08 p.m. »
daca voiau cvorum mai bine asteptau sa-l faca 2 in 1 cu un eventual referendum pentru eliminarea penalilor din functiile publice...
oricum ei ne acuza pe noi de boicot...astept cu nerabdare sa-i vad cum or sa abordeze proiectul asta...mai ales ca pana sa ajunga in parlament au boicotat cu nesimtire validarea listelor de semnaturi...
  • Suzuki Vitara S

Offline ariciul

« Răspuns #21 : 08.Oct.2018, 11:40:47 p.m. »
Eu cred ca multi, inclusiv de pe aici de pe forum nu au inteles despre ce e vorba!
@catalin: Membrii de partid nici unul nu au votat (PSD, PNL, etc.)
Pai nu era vorba de alegeri parlamentare aici. Au fost sefii de partid la vot dar asta nu-i obliga pe membrii lor in nici un fel, fiecare a mers sau nu la vot dupa cum a i-a dictat constiinta! De ce ar fi trebuit sa mearga membrii de partid incolonati la vot? Aici nu iti inteleg logica!

@enicky: S-au boicotat banii nostri? Ai impresia ca ai avut cea mai mica influenta la ce se intampla de fapt? Sau la alegerea temei referendumului? Cum sa nu boicotezi o asa prostie cand vezi de la distanta manipularea? Ei nu vor sa dea un ban pe o autostrada sau spitale dar le arde de referendum pe tema casatoriei ca sa nu cumva sa cada un drob mare de sare in capul nostru! Chiar asa de prosti ne cred?
Spui de manipulare? Pai aseara dupa ce au anuntat prezenta la vot in cele doua ore ramase prea sfintiile lor , fetele bisericesti si-au luat masina din dotare si au inceput sa colinde satul si sa ia oamenii la vot, iar unii s-au dus , ca de, puteau sa zica nu? Cum ar mai fi intrat ei in biserica dupa aceea?

Si hai sa o luam si altfel, daca se iesea la vot ce am fi avut?
In primul rand o validare
Cu raspunsul DA intram si mai tare in gura UE dupa ce deja am fost admonestati si am fost avertizati sa nu o luam pe drumul Ungariei si Poloniei!
Era necesar sa zicem DA? Nu prea fiindca in situatia actuala nu este permisa casatoria civila intre persoane de acelasi sex!
Daca ieseau la vot si ceilalti 80% si ziceau NU se valida referendumul si comunitatile LGBT capatau un impuls MAI MARE decat in situatia actuala in care nu s-a validat. Si asta pentru ca nu s-ar mai fi putut face niciodata modificarea asta in constitutie. Nu foarte importanta si asta pentru ca nu se schimba situatia actuala dar LGBT ar fi avut motive sa jubileze. Asa ca una alta e mai bine ca s-a terminat asa.

Si inca ceva, am vazut multi suparati ca nu s-a iesit la vot si care condamna public chestia asta. Inca o data va zic pentru cei SUPARATI ca fiecare a avut dreptul sa gandeasca pentru el si sa ia o decizie. Puteti sa fiti suparati pe cei care nu merg la prezidentiale sau parlamentare pentru ca acolo se stabileste viitorul Romaniei si nicidecum la un asa referendum.
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

The following users thanked this post: toma

Offline ariciul

« Răspuns #22 : 08.Oct.2018, 11:49:39 p.m. »

Personal as fi fost foarte curios cum ar fi jonglat PSD-ul in cazul in care referendumul ar fi fost validat si ar fi trebuit sa modifice Constitutia tinand cont de decizia CCR care obliga ca la prima modificare a legii fundamentale sa includa si Parlamentul unicameral cu maxim 300 alesi...

Sa nu fii foarte curios, daca era validat referendumul, se modifica automat in constitutie deoarece trecuse in prealabil prin parlament. Spre deosebire de modificarea cu 300 care nu a trecut datorita faptului ca initiatorii nu au avut majoritate ca sa o poata trece atunci prin parlament. Deci practic ei pregatisera deja terenul si trebuia doar sa iasa lumea ca oile la vot. Dar na...
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip