Autor Subiect: insula Samothraki (Grecia)  (Citit de 6628 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Re: insula Samothraki (Grecia)
« Răspuns #30 : 25.Sep.2014, 09:30:10 p.m. »
@miaunica mi-ar placea sa-mi faca @SGD o caracatița la bbq din curtea hotelului.. Ca am auzit ca stie sa faca :D

Sent from my 
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline Sosorina

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
    • Bucuresti
« Răspuns #31 : 06.Iun.2016, 02:20:52 p.m. »
buna tuturor!
rf samothraki, imi poate spune cineva daca e atat de aglomerat in luna iunie incat este necesara rezervarea pe ferry - sau se pot cumpara biletele direct acolo fara problem.
perioada de calatorie este 18-27 iunie.
Multumesc!
  • Suzuki

Offline ...

« Răspuns #32 : 06.Iun.2016, 02:23:09 p.m. »
O ruda de-a mea a fost anul trecut si nu recomanda insula daca mergi cu copii mici, care se mai pot imbolnavi...cica exista ferry doar de 2 ori pe zi, unul dus, unul intors. Altceva nu stiu.

Offline Sosorina

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
    • Bucuresti
« Răspuns #33 : 06.Iun.2016, 02:26:25 p.m. »
buna!
as vrea eu mai multe detalii rf ascensiune pe varf - am tot citit ca nu prea sunt marcaje si e usor sa te ratacesti....cum te-ai descurcat tu? ce sfaturi practice ai putea sa-mi dai rf aceasta ascensiune - orice mic detaliu este de super ajutor :).
multumesc!

Poze, poze!

Abia astept!

Pare un loc exotic: de la natura pana la haleala...
  • Suzuki

Offline miaunica

« Răspuns #34 : 06.Iun.2016, 05:08:31 p.m. »
Noi am fost in 2014. Faci rezervare pt bac, e cel mai sigur.
De ratacit nu te ratacesti...nu prea ai cum...insula e foarte mica, ai o sosea de centura, ca sa-i spunem asa. Descarci hartile de pe google. GPS-ul nu te ajuta.
Ca obiective, ai Hora (Chora), capitala, un fel de Centru Vechi in varianta greceasca, imbunatatita.
Plajele sunt numai de pietre, una singura de nisip, marcata pe harta. Daca e apa agitata pe o parte , pe cealalta e calma...
Daca mergi cu pld mic, nu prea ai cum sa ajungi la cascade, pt ca dumul se face la pas, padure etc.
Pe feribot (2h) este  un filmulet de prezentare al insulei...eu am fost atenta la el numai la intoarcere si am ratat multe chestii, care nu le gasesti in pliante... Marchezi pe harta si ajungi cu siguranta.
Imbolnaviri: in port ai farmacie, dar poti sa mori, daca nu mergi la medic, altceva nu primesti in afara de paracetamol. E drept, e mult mai eficient ca al nostru, datorita concentratiei ( la noi cel de copii e de 125, adulti 250, iarv la ei e de 500 si 1000 ...).
Ai spital pe insula, nu l-am "vizitat", dar cu paracetamolul lor maimuta mea a trecut de febra 40.1 (1an 2 luni- ieseau dintii).
Exista din loc in loc magazine, dar tot potul ramane cel mai bine aprovizionat.
Bucatarie: mancarea excelenta, incearca mancarurile cu capra. Delicioase!

@mikel, @creistyyy2003 aveti cum sa-i dati locatia cu restaurantul din padure unde era nebunia de mancare cu carne de capra?  (era soseaua din sud, mergeai catre ultima plaja , plaja de pietre negre, fix unde se termina soseaua, treceai de o bisericuta marcata la sosea cu un monument mic, apoi se facea un drum partial neasfaltat la dreapta, catre padure, exista un indicator...)
cainii au stapan...pisicile au anturaj