Autor Subiect: insula Samothraki (Grecia)  (Citit de 6626 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline BXXENL

Re: insula Samothraki (Grecia)
« Răspuns #10 : 04.Sep.2014, 03:25:04 p.m. »
daca tu iti "permiti" sa fii ca aia din parlament te rog sa fii tu si doar tu fericit cu asta, nu-i mai sfatui si pe altii cum sa dea "spagute", e ca si cum ti-ai invata copii sa scuipe pe jos in metrou..

Nu-mi permit, si avem un sistem de valori asemantor, dar cred ca nu ai inteles mesajul meu, poate l-ai citit in graba. N-am dat spaga, am vorbit frumos cu ei, le-am explicat ca nu am rulat cu ele inainte sa inceapa ploaia si drumul dificil, am incercat sa le platesc amenda dar nu pot incasa ca in Romania, aveam doar bancote de 100 de euro, nu dadeam o asa spaga, si le-am explicat ca mi-ar fi greu ma descurc sa platesc amenda in Bulgaria, si as fi pierdut multe ore pana se facea dimineata sa pot face asta, eu fiind in tranzit catre Grecia.

A dat niste telefoane, mi-a verificat toate actele si buletinele pasagerilor, mi-a dat avertisment pt ca deja incepuse sa completeze ceva si mi-a zis sa nu mai folosesc proiectoarele inutil. Daca nu erau intelegatori, cum crezi ca ma simteam sa pierd 8 ore sa platesc o amenda in bulgaria intr-un sistem prost pt o tehnicalitate si pt ca au ei pica pe romani? Hai sa nu fim mai catolici decat papa, nu incurajez spaga dar decat sa pierzi juma de zi pt ca ei nu pot incasa amenzi, mai bine dau spaga sau ii rog sa inteleaga situatia. Daca mergeam ziua aprinse cu ele o meritam, si era usor sa platesc, nu ma iertau.
  • SX4 1.5
Alex

Offline mikel

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 304
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #11 : 06.Sep.2014, 10:51:18 p.m. »
va salut din samothraki! am ajuns azi si dupa ce v-am cerut sfaturile (si inca sper sa mai primesc) o sa fac un mic jurnal de bord pentru a ramane informatiile aici pentru posteritate.

sa incepem cu traseu pana aici. am ales bucuresti - ruse - veliko tarnovo - nova zagora - cherepovo - lyubimets - svilengrad - soufli - alexandroupolis. google zice ca sunt 537km si dureaza 7h:36. eu am plecat din benzinarie de la brancoveanu la 5:45 si la 13:00 intram pe poarta portului in alexandoupolis. deci mi-a luat 7h:15. aici includem o oprire de pipi, una de realimentare la shell la granita cu grecia (in bulgaria ca e mai ieftin) si vreo 15-20 min pierdute la granita cu grecii (se miscau lent rau treburile si ploua destul de tare).

conditii de drum bune si foarte bune cu exceptia catorva mici portiuni prin bulgaria: o bucata de vreo 2-3 km de piatra cubica si ceva gropi prin asfalt dar nesemificative. in rest drum ce permite rularea cu 90-100km/h chiar si la trecerea muntilor. eu am prins ploaie destul de multa si drum nu prea aglomerat.

politie am intalnit 4 echipaje: 2 in bulgaria pe drumul de la ruse spre sofia, inainte de veliko, si 2 in grecia. unul in grecia era tip filtru, a oprit taxiu din fata mea, cand am trecut eu pe langa a vrut sa schiteze un gest dar pana sa o fca deja trecusem de el. mi-a aruncat ceva priviri de uimire si asta a fost.

feribotul pleca din port la 16:00. eu am ajuns la 13:00. imi facusem rezervare pe net la adresa de booking gasita la saos.gr (formularul online e nefunctional). am scris acolo ca vreau ceva rezervare si dupa vreo 2-3 zile mi-a raspuns cineva cu ce date sa dau pt asta. asta era chiar cu o zi inainte sa plec. si rezervarea ma astepta la ghiseu de la intrarea in port. oricum in perioada asta a anului nu e necesara. erau destule locuri goale pe feribot pt masini. si poti ajunge chiar cu cateva min inainte sa plece daca nu ai rezervare si mai sunt locuri.

pe drum m-a tot plouat si cu intensitati de la burnita la torential. si in insula ziceau oamenii ca ploua azi dar acu e o vreme super linistita si calda - acu cand stau io cu o bere pe balconu camerei la aer si va scriu toate astea :)

in seara asta halit pe la o taverna din therma. bagat capra la cuptor si niste caracatita la gratam. miam miam. super bune ambele. presimt ca numa capra si seafood o sa tot mananc p-aci.

astept in continuare sugestiile voastre pt activitati si locuri de haleala. in una din zilele urmatoare ma voi catara pe muntele insulei. a fost cineva? merita?

revin zilele urmatoare cu alte impresii. daca aveti ceva intreabri, bagati aici. imi urez distractie placuta in continuare :)

Offline NicNic

« Răspuns #12 : 07.Sep.2014, 03:02:04 a.m. »
Concediu placut!

Sper sa vii cu detalii multe. Ma intereseaza si pe mine aceasta destinatie de concediu.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline mikel

• Sr. Member
« Răspuns #13 : 09.Sep.2014, 08:46:41 p.m. »
sa continuam cu povestirile impreuna cu bere greceasca de pe balconul pensiunii in care stau.

pensiunea e akamitis giorgios si e situata in therma. giorgios impreuna cu sotia si copii stau la parter si la etaj au camere pt oaspeti. e o pensiunea foarte ok, cu camere curate, gradina mare, retrasa. numai bine pentru o saptamana de relaxare. giorgios a fost marinar si dupa ani de batut marile s-a intors in orasul natal pt a se stabili.

in zilele petrecute pana acum in insula am explorat doar partea nordica. zilele urmatoare vedem si sudul. apa curata, limpede dar cu pietre. sunt recomandati papucii de inot. in acelasi timp recomand si kit de scuba. eu am avut doar ochelari de inot dar sunt multe locuri de scuba si ar merita un kit.

mancarea e pe baza de peste si carne de capra. insula e plina de capre. sunt peste tot, de la malul marii pana pe varful muntelui. si carnea lor chiar e foarte buna caci e mai mereu fresh. la fel si pestele. meniurile sunt in multe locuri orientative sau inexistente. vine chelnerul si-ti spune ce au in ziua respectiva. eu fiind fan fructe de mare am tot mancat caracatita. si a fost chiar buna. si capra la fel. salatele de vinete sunt diferite fata de ale noastre si foarte bune.de fapt preparatele difera de la local la local. pana acum noi nu am manacat inca in acelasi loc tocmai pentru a testa mereu alte feluri de gatire. puteti manca cu incredere oriunde. eu prefer in special taverenele mai mici, de familie, cele mai din dosul aleilor. si s-au dovedit de fiecare data exceptionale.

insula are un munte mare in centru, Fengari. altitudinea maxima e putin peste 1600m. azi l-am urcat. la 8:00 plecam de la pensiune si la 11:35 eram pe varf. mers aproape continuu. cam 10min pauza cumulate. apoi la 11:50 plecam din varf si la 15:05 eram in centrul orasului therma. traseul e superb mai ales in partea finala de gol alpin cand incepe sa se vada totul de jur-imprejur. as zice ca dificultatea lui e medie si data in principal de diferenta de altitudine. sa nu uitam ca plecam de la nivelul marii pana la 1600m.sunt si cateva portiuni mai anevoioase totusi. pe golul alpin se urca pe pietroaie, si pe cresta se merge de-a dreptul pe langa varfuri stancoase si cu prapastii in stanga si dreapta. dar pentru privelistea si senzatia de sus, merita.se gasesc si izvoare pe parcurs, pe la vreo 1100m.

cam atat deocamdata. revin cu poze si alte impresii curand.

daca doriti detalii mai amanuntite despre traseul de munte (eu am pierdut de vreo 3 ori drumul) sau orice alte detalii, bagati intrebari

Offline NicNic

« Răspuns #14 : 09.Sep.2014, 09:01:24 p.m. »
Poze, poze!

Abia astept!

Pare un loc exotic: de la natura pana la haleala...
Desteapta-te romane!

The following users thanked this post: Sosorina

Offline miaunica

« Răspuns #15 : 09.Sep.2014, 09:57:06 p.m. »
Pt atmosfera mergi in Hora.Gasesti taverne cu tot ce-ti pofteste inima, muzica ...cam ca in Centrul Vechi. O taverna numai cu preparate de capra, dar cele mai bune de pe insula tii drumul drept din Therma, o sa ai ruinele unui turn pe stanga,dupa 3km dreapta, o sa vezi indicatorul cu Taverna. Ai o bucata de drum asfaltata, apoi continua cu un drum pietruit ce se termina in taverna.
cainii au stapan...pisicile au anturaj

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #16 : 10.Sep.2014, 12:39:04 p.m. »
Mie mi-a plăcut mult aici: 40.463998, 25.669964
Desi e cu capra, io nu am mancat capra ci... Multe altele :-) atmosfera marfa, locatia misto! De abia astept sa revin!

O alta cârciuma misto e Paradisio, dar din pacate cand am fost noi era inchis.

Una unde am mancat super creveti, belvedere faina, servire marfa si locatia-i misto, este asta: 40.422585, 25.521520

Mie mi-au plăcut drumețiile la cascade - cat am nimerit io din ele, plaja "cu delfini" si plaja cu nisip fin (cea la care ai acces cu masina).
Mi-a mai plăcut faptul ca.... In fiecare dimineata am reușit sa alerg.
Ca hint, deja mi-am rezervat camera pentru anul viitor de Rusalii :D
Succes!

Sent from my 
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline mikel

• Sr. Member
« Răspuns #17 : 22.Sep.2014, 09:09:19 p.m. »
Revin cu poze. Pentru inceput din locu meu favorit: muntele

Intai o poza cu insula de pe mare ca sa ne lamurim despre ce munte vorbim:

E recomandat ca urcarea sa o faceti intr-o zi fara nori, bineinteles. Asta pentru a avea o priveliste de sus.

Dupa vreo 3 ore si vreo cateva minute, am ajuns aproape de primul varf (cel din plan apropiat). Varful Fengari se vede in departare.

Fix sub varful Fengari, ce ma asteapta? Bineinteles, 2 capre care pasteau linistit. Se gasesc pe insula de pe plaje, pana in varful muntelui.

O prima panorama din varf:

Si o a doua (ce se vede jos in zare e plaja Ammos, singura cu nisip a insulei):

Si o a treia:

Si o a patra (jos in zare in partea stanga e portul din Therma):

Inapoi la primul varf si o panorama cu el:

Din nou o panorama in care portul din Therma se vede mai clar:

Si alte capre pascand linistit fix intr-un varf din zona golului alpin:

Offline NicNic

« Răspuns #18 : 22.Sep.2014, 09:21:46 p.m. »
Frumoase poze! :good:
Abia astept sa le "pipai"  pe real ....!
Desteapta-te romane!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14889
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #19 : 22.Sep.2014, 09:50:23 p.m. »