Autor Subiect: Sfat achizitionare cutie de viteze  (Citit de 22096 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline NicNic

Re: Sfat achizitionare cutie de viteze
« Răspuns #30 : 17.Iul.2014, 01:25:50 p.m. »
Nu trebuie rescris ECU dupa ce schimbi cutia, mai ales ca la cutia de Swift 2007, manuala (asa am inteles ca e vorba) nu ar fi decat senzorul de turatie pentru masurarea vitezei.
Poate ca la fiecare interventie la cutie, mecanicii desfac bornele acumulatorului (din cauza electromotorului-demaror) si atunci ar putea fi ceva care impune rescrierea parametrilor din ECU. Dar nici asta nu o vad ca pe o stare de normalitate.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline fireburn

« Răspuns #31 : 17.Iul.2014, 02:18:43 p.m. »
Daca desfaci bornele pentru ca vrei sa inlocuiesti bateria nu trebuie sa rescrii softul din calculator.
Mai mult, eu cred ca acel calculator are o memorie permanenta in care isi tine setarie (probabil sustinuta de o baterie) pentru ca altfel, la simpla inlocuire a bateriei s-ar sterge softul :).
Cand se reseteaza ar trebui sa revina la setarile de fabrica.

Rescrierea softului cred ca e doar pentru cei care vor altceva de la masina decat cu ce vine ea din fabrica, sau daca se defecteaza ECU (ori memoria lui).

Offline mihaela9

« Răspuns #32 : 17.Iul.2014, 03:30:43 p.m. »
Problema este ca am sunat marii mecanici sa le spun ca am ramas cu masina in drum si ca nu sta la relanti. Raspunsul a fost.."si eu ce pot sa fac? mai plimbati-va cu ea vreo 15 min pana isi revine. pana se rescriu parametrii...."
Probabil s-au saturat de problemele mele...o sa vad pana la urma ce o sa fac, inapoi nu ma mai duc pt ca nu se poarta f frumos...

Offline fireburn

« Răspuns #33 : 17.Iul.2014, 03:46:28 p.m. »
Si s-au resetat parametrii dupa 15 minute sau cat au recomandat ei ?
In alta ordine de idei ti-au dat garantie la manopera ? ca asa ar fi trebuit.
Daca ti-au dat atunci e dreptul tau (platit) sa-i freci la melodie cu problema pe care au zis ca o repara.

E ca si cum ar zice "Ti-am schimbat piesa dar asta noua e doar de design, nu are si o functionalitate."

Offline mihaela9

« Răspuns #34 : 17.Iul.2014, 05:09:07 p.m. »
E greu in romania, trebuie sa te certi si sa te lupti cand ai dreptate si posibil sa nu castigi. O sa incerc sa mai merg azi cu masina, sa vad cum se comporta...

Offline gala_suzuki

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 71
« Răspuns #35 : 17.Iul.2014, 06:22:04 p.m. »
Nu e chiar asa de greu, trebuie doar sa sti cu cine sa te certi. In urmatoarea ordine:

- Suzuki Romania
- Suzuki Ungaria (ei sunt reprezentanta pe Europa)
- OPC
- Tribunal

Stiu din surse foarte sigure ca Suzuki Romania s-au saturat si ei de Cobalcescu.

Offline despada

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 257
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #36 : 18.Iul.2014, 10:11:54 p.m. »
Am citit acum pe un alt forum .

Poate au spart vreun furtun si motoru trage aer fals , ridica capota si pur si simplu verifica daca vre-un clip e miscat sau ceva , poate fi si pompa de benzina infundata , clapeta de acceleratie inconjurata de carbon ..praf ulei etc
clapeta de acc o poti curata singura ...doar sa nu dai cu spray si sa aspire motorul ...
filtrul de aer ? nou vechi ? ape praf in el ..

Offline mihaela9

« Răspuns #37 : 19.Iul.2014, 05:32:45 p.m. »
Vad ca acum sta la relanti...
in schimb am facut un drum cu ea si curge ulei de la cutia de viteze...am dus-o inapoi la service.
Sunt curioiasa sa vad ce se mai strica dupa asta. Deja nu ma mai enervez...astept sa vad ca merge ok si o vand.

Offline shpeedy

« Răspuns #38 : 19.Iul.2014, 05:39:49 p.m. »
@mihaela9: n-am retinut (poate ai spus) - ai initiat ceva pentru obtinerea unui pct. de vedere oficial asupra a ce s-a intamplat, dupa care sa lansezi o sesizare/reclamatie pe circuitul sus-mentionat ?

Mie toate cele povestite de tine, inclusiv prezentele probleme referitoare la 'noua' cutie de viteze, imi ridica mari semne de intrebare asupra competentei celor care au lucrat pe masina ta. Daca te duci la aceiasi "mecanici", s-ar putea ca niciodata masina sa mearga ok a.i. s-o poti vinde de (cat-de-cat) buna.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline mihaela9

« Răspuns #39 : 19.Iul.2014, 07:55:14 p.m. »
Am fost cu masina la reprezentanta, la cobalcescu...aia mi-au demontat cutia si mia-au zis ca ma costa 1000 euro reparatia. Am platit 400 lei ca au demontat-o...apoi, pt ca nu mai mergea am luat-o si am dus-o pe platforma in alt service, unde mi -au pus o cutie sh 400 euro cutia si 900 lei montatul. Dupa o sapt am luat-o si nu statea la relanti, adica murea motorul. Am incercat sa fac ce m-sfatuit cineva de pe forum pt resetarea parametrilor ecu, sau asa ceva. In fine, pana la urma si-a revenit doar ca la un drum de 15 min am observat ca iese fum si miroase urat. Am constatat ca curgea ulei de la cutia de viteze...am dus-odin nou in service-ul care mi-a pus cutia. Pe scurt, asta e. Nu prea vreau sa ma cert cu cei de acolo pt ca si asa se poarta urat...