Autor Subiect: Sfat achizitionare cutie de viteze  (Citit de 22088 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline mihaela9

Re: Sfat achizitionare cutie de viteze
« Răspuns #10 : 09.Iul.2014, 07:57:32 p.m. »
Va rog, cine stie si ma poate ajuta??? Am nevoie de o cutie de viteze pentru Swift 2007, de unde pot cumpara?
Cutia mea nu se mai poate repara  :( :(  :(

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #11 : 09.Iul.2014, 09:32:04 p.m. »
Intreaba si la Autonet in Giulesti. Atat despre reparatie cat si despre o cutie noua.

Offline mihaela9

« Răspuns #12 : 09.Iul.2014, 10:20:36 p.m. »
O sa intreb si la Autonet...pana acum, pe unde am intrebat, nu am gasit nimic si deja am intrat in panica :((
Cei de la Suzuki mi-au demontat cutia si au constatat defectul, de pus inapoi cutia, mi-au zis ca nu o mai pot pune. Deci masina e nedeplasabila :((

Offline gala_suzuki

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 71
« Răspuns #13 : 09.Iul.2014, 10:41:48 p.m. »
Cei de la Suzuki mi-au demontat cutia si au constatat defectul

Care Suzuki? Ce service sau reprezentanta si de unde?

Citat
Eu am fost la Suzuki cobalcescu si mi-au zis ca dureaza vreo 10 zile reparatia.

Eu stau din 13 iunie 2014 cu Swift-ul meu la Cobalcescu Splai si nu au fost in stare nici acum sa aduca o aripa si o bara. 10 zile cu spaga poate.

Offline mihaela9

« Răspuns #14 : 09.Iul.2014, 11:54:52 p.m. »
Initial cei de la Cobalcescu Splai mi-au  zis 10 zile, asta inainte sa demonteze cutia de viteze. Acum au constatat ( dupa demontare) ca nu au cum sa o repare....deci trebuie sa cumpar una sh.
Partea proasta e ca mi-au zis ca nu o mai pot pune la loc pe cea cu probleme...deci masina mergea pana acu 2 zile, problema ei era ca se auzea zgomot in treapta 1 si cei de la service mi-au zis sa nu mai merg cu ea asa.
Constat insa ca e f greu sa gasesc o cutie sh :((

Offline Leutz

« Răspuns #15 : 10.Iul.2014, 03:22:15 a.m. »
@mihaela9, ce spui tu despre mecanicii astia (n.r. - au demontat o cutie si nu o mai pot pune la loc  :dknw:) cred ca ni s-ar putea intampla mie sau tie daca brusc ni se pune pata si ne-apucam de raparat cutii, dupa ce eventual invatatam cum s-o facem pe Youtube. Pentru ca ei insa sunt mecanici de profesie si lucreaza la un service cu vechime ... pretentia minimala ar fi sa puna la loc ce-au gasit daca n-au putut repara.

Ti-au zis de la inceput clar si concis ca daca o desfac o termina de tot ??? Daca nu, mai preseaza-i ...
E interesant de stiut daca nu o mai pun inapoi pentru ca functionarea ar fi nesigura sau ... pentru ca au sctricat si ce era bun si nu mai au ce pune la loc. Sau ... pentru ca efectiv nu o mai POT pune la loc din motive de competenta.
« Ultima Modificare: 10.Iul.2014, 03:27:48 a.m. de Leutz »
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline gala_suzuki

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 71
« Răspuns #16 : 10.Iul.2014, 08:39:12 a.m. »
Citat
Constat insa ca e f greu sa gasesc o cutie sh

Ia una noua atunci. Daca motorul tau este tot K12B, precum la modelele actuale, atunci sunt mari sanse ca sa se potriveasca cutia de viteze ce se fabrica acum.

Trebuie sa gasesti pe cineva (de la un dealer) care sa aiba minim un neuron treaz pentru a putea naviga prin programul oficial suzuki de cautat piese. Nu-i lasa sa se uite in Audax (parca asa ii zice), deoarece sunt lucruri gresite prin el si nici nu cauta piesele care se potrivesc dupa VIN-ul masinii.

Offline shpeedy

« Răspuns #17 : 10.Iul.2014, 09:29:42 a.m. »
Ia una noua atunci. Daca motorul tau este tot K12B, precum la modelele actuale, atunci sunt mari sanse ca sa se potriveasca cutia de viteze ce se fabrica acum.

Va rog, cine stie si ma poate ajuta??? Am nevoie de o cutie de viteze pentru Swift 2007, de unde pot cumpara?
Cutia mea nu se mai poate repara  :( :(  :(

Motorul nu e K12B.

@Mihaela9: totusi n-am inteles care e defectul cutiei. Imi vine greu sa cred ca de la un defect de genul celui semnalat de tine (zgomot in tr. I) se poate ajunge la indisponibilitate totala a cutiei, dupa desfacere - imi miroase a minciuna, ori distrugere provocata de nestiinta (oricum ar fi e vina service-ului).

Drept urmare, eu personal vad urmatoarele solutii:
- de obtinut - in scris - defectul, cu descrierea cat mai detaliata a acestuia (posibil si operatiunile facute in desfacerea cutiei);
- reclamatie/sesizare scrisa peste tot - management Autocobalcescu/Suzuki Romania/Suzuki Ungaria/OPC;
- contactat alte unitati service Suzuki (eu am avut experiente ok cu Autonet, dar sunt cam scumpi) sau service-uri specializate pe cutii de viteze (la o cautare pe Google am dat de astea; mai citesc pe alte forumuri auto si postez daca gasesc ceva cu recomandari bune);
- eventual, poate gasesti la vreunul dintre service-uri pe un mecanic dispus sa mearga cu tine la Autocobalcescu sa vada care-i faza;
- facut presiune pe service sa-ti asambleze cutia la loc si s-o monteze pe masina - daca nu se poate sau masina chiar nu merge cu cutia asamblata, o iei in starea in care e si o duci la unul din service-urile de mai sus care se baga s-o repare.

Multa bafta (si nervi) in continuare !
« Ultima Modificare: 10.Iul.2014, 09:34:27 a.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline mihaela9

« Răspuns #18 : 10.Iul.2014, 10:05:43 a.m. »
Nu mai stiu ce sa zic....cei de la cobalcescu splai mi-au zis ca a fost spart nu stiu ce capac de la cutia de viteze ( niste urechi de prindere) in momentul in care a fost schimbat ambreajul (adica anul trecut) si din cauza asta nu mai pot face nimic?!
Acum desfacand cutia nu o mai pot pune inapoi.
Chiar nu stiu, nu ma pricep deloc :((  Probabil acum daca as incerca sa o iau de acolo cu o platforma sau ceva, o sa imi ceara bani ca mi-au desfacut cutia.

Offline despada

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 257
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #19 : 10.Iul.2014, 02:01:18 p.m. »
Detalii :

1.Cutia are asamblati 2 supporti care sustin ansamblul motor-cutie. Motorul in momentul in care cutia e demontata , trebuie sustinut , altfel nu e de bine apar deformari si probleme in momentul in care se doreste remontarea cutiei pe structura masinii .

2.Amintesti de 'un capac fisurat' . Intrebare , are Motorul carcasa proprie pentru volant ambreaj etc ? parca da :) . Ideea ca poate fi acela deteriorat , ceea ce nu vad de ce ar face cutia defecta in totalitate . Are cutia ceva urechi de prindere fisurate / rupte ?
Suna si intreaba daca urechile de prindere deteriorate sunt pe Carcasa de aluminiu a cutiei de viteze sau pe carcasa de aluminiu a ambreajului ?

3.Daca cutia nu poate fi montata doar , mai este cutia defecta (dpdv Service , adica mai are ceva.... ) sau tu de fapt ai doar o problema de remontare deoarece o alta carcasa e deteriorata ? In cazul acesta tu ai nevoie de o carcasa de ambreaj .  Atunci cautat pe forum la dezmembrari , si in acelasi timp inceput sunat la Service si in tara ..

4.Nu recomand transportul masinii fara cutie si supportii de pe cutie montati ... Motorul va mai ramane sustinut in 1 sau doi suporti pe dreapta (privit de pe scaunul soferului spre fata )