Autor Subiect: Probleme grave  (Citit de 9385 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Probleme grave
« Răspuns #10 : 12.Dec.2014, 09:03:58 a.m. »
Daca stie cineva cam ce piese iti trebuiesc sa schimbi segmenti la toate pistoanele,garnituri tot tot.
Nu poti face acest lucru decit dupa ce desfaci motorul.

In principiu iti trebuie neaparat o garnitura de chiulasa, un set de segmenti, lichid de racire (antigel + apa distilata), poate ceva silicon cu rezistenta la temperatura sau o garnitura capac culbutori. Lista o faci impreuna cu mecanicul in functie de ceea ce gaseste in motor.

Lipsa compresie in cilindri mai poate fi si din neetansarea supapelor in chiulasa, uzura ghidurilor de supape, uzura cilindri peste cota admisa (aici motorul necesita un RK la cota 1 sau 2).
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline alexandru mosoreanu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 7
« Răspuns #11 : 12.Dec.2014, 09:38:48 a.m. »
Va multumesc mult pentru raspunsurile promte:)..Mai am o singura intrebare.Un motor 1.3 benzina cam cat costa pe la dezmembrari si unde gasesc,ca la mine in Valcea nu prea am vazut suzuki ignis la dezmembrat.

Offline shpeedy

« Răspuns #12 : 12.Dec.2014, 09:56:01 a.m. »
Va multumesc mult pentru raspunsurile promte:)..Mai am o singura intrebare.Un motor 1.3 benzina cam cat costa pe la dezmembrari si unde gasesc,ca la mine in Valcea nu prea am vazut suzuki ignis la dezmembrat.

Daca motorul este M13A, vezi ca e un Swift 1.3 de dezmembrat la bursa.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline alexandru mosoreanu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 7
« Răspuns #13 : 14.Dec.2014, 12:32:08 a.m. »
Gata suzuki-ul meu este pe strada din nou.Problema nu era asa de grava pe cum parea.Cerand sfatul unui mecanic bun nu cum am facut pana acum sa imi dau cu parerea .Problemea venea de la bobina primei buji,era arsa.Schimband aceea bobina masian merge impecabil.Va multumesc mult pt raspunsuri si ajutor.

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #14 : 14.Dec.2014, 12:38:49 a.m. »
Bine ca s-a rezolvat. :)
Da eu nu înțeleg ce are compresia slaba cu bobina?

Offline Laurentiu

« Răspuns #15 : 14.Dec.2014, 09:14:32 a.m. »
Problemea venea de la bobina primei buji,era arsa.
Inseamna ca bujia nu era uda de ulei cum ai spus ci era uda de la benzina.

Da eu nu înțeleg ce are compresia slaba cu bobina?
Omul a spus ca bujia este murdara de ulei si eu i-am recomandat un test de compresie. Cind un motor pierde compresie, aceasta poate proveni de la uzura segmentilor care poate lasa uleiul sa urce pina in capul pistonului udind electrozii bujiei facind-o nefunctionala.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #16 : 14.Dec.2014, 11:35:52 a.m. »
Recomandarea ta e corecta, eu ma refeream la ce a spus colegul, ca a făcut testul de compresie și cilindrul unu avea presiune scăzută.