Autor Subiect: Cloncanit pe drum cu denivelari  (Citit de 2841 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline lrbc

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 79
  • Gen: Bărbat
  • Life is only a daring adventure or nothing at all.
Cloncanit pe drum cu denivelari
« : 22.Oct.2011, 12:37:18 p.m. »
Salut! Am un zgomot care se aude de cand am luat masina. Pe un drum cu denivelari (nu gropi ci denivelari care fac masina sa se balanseze fata-spate) se aude un cloncanit metalic undeva in fata-dreapta fata de pozitia soferului. Vibratia o simt si in pedalier. Zgomotul se produce in momentul in care masina se balanseaza din spate spre fata si greutatea ei se lasa pe puntea fata sau, cateodata, atunci cand urc un drum de munte cu rampa accentuata si rotile trec peste o piatra sau denivelare a drumului. Foarte rar se aude si pe asfalt, atunci cand trec cu viteza mare peste o denivelare mai lunga a drumului, de genul celora care-ti dau senzatia ca decolezi, zgomotul se aude dupa denivelare (''la aterizare'') tot atunci cand greutatea se lasa pe puntea fata. Am dus-o in vara la service, au verificat-o si au spus ca nu are nimic. Am dus-o din nou luna asta, acelasi rezultat. L-am luat cu mine pe seful de service la o plimbare, a auzit zgomotul, i-am lasat masina 2 zile, au pus-o pe testerul de vibratii, au verificat toate suruburile (erau stranse toate), au verificat directie, flanse, si nimic. Mi-a spus omul ca s-ar putea sa fie un tampon (bucsa) dintre cardan si cutia de viteze, care ar avea ceva urme de uzura. Nu ma pricep la mecanica auto asa ca nu am habar. A mai intalnit careva dintre voi problema asta?

Offline shogom

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 71
Re: Cloncanit pe drum cu denivelari
« Răspuns #1 : 22.Oct.2011, 12:50:40 p.m. »
Salut.Verifica forumul.E vorba de bucsa de la caseta de directie.Daca mai e in garantie cere sa-ti schimbe caseta.Daca nu:1. cumperi caseta...afli un pret in threadul deja deschis2.schimbi doar bucsa...sunt cateva firme(putine fata de problemele cu pacatoasa bucsa) care chiar se pricep si-ti dau si garantie.

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #2 : 22.Oct.2011, 03:29:26 p.m. »
@Ibric

in ce service ai fost? Ma mir ca cei de acolo nu stiu despre renumita problema intalnita pe SX4.

Offline adrian_r5

« Răspuns #3 : 22.Oct.2011, 03:46:25 p.m. »

wtf   :-/ :-/ :-/
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #4 : 22.Oct.2011, 03:50:40 p.m. »
Trebuie sa vin cu mielul.  =))

Imi  cer mii de scuze... nu stiu, pobail ma gandeam la cafeaua din bucatarie si de aia am scris gresit. Ma refeream bineinteles la @Irbc.  :)

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #5 : 22.Oct.2011, 04:28:14 p.m. »
http://www.airlinecodes.co.uk/aptcoderes.asp

LRBC Este codul ICAO pentru aeroportul Bacău.
« Ultima Modificare: 22.Oct.2011, 04:31:13 p.m. de sxtelu »
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline lrbc

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 79
  • Life is only a daring adventure or nothing at all.
« Răspuns #6 : 23.Oct.2011, 12:14:51 p.m. »
in ce service ai fost? Ma mir ca cei de acolo nu stiu despre renumita problema intalnita pe SX4.
Am fost în service-ul Suzuki din Bacău. Nu ştiu câte SX4 sunt pe aici şi nu ştiu câte circulă şi pe drumuri de munte, pentru că cei din service mi-au spus că nu a mai venit nimeni cu problema asta. Le-am spus ce am citit pe forum despre zgomotul din caseta de direcţie, dar mi-au spus că nu ar trebui să fie de acolo. Probabil că nu ştiu ei. Dacă e cineva de pe forum care lucrează la Suzuki sau la un service Suzuki care a schimbat casete de direcţie, l-aş ruga să-mi trimită un PM cu nr de telefon. Săptămâna viitoare merg oricum pe la ei să-mi iau roţile de iarnă şi ia-ş da numărul şefului de service ca să se lămurească şi el. Tks.