Autor Subiect: busoane schimb ulei cutie de viteza  (Citit de 9729 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: busoane schimb ulei cutie de viteza
« Răspuns #10 : 09.Mai.2011, 09:36:39 p.m. »
Busonul intelepeneste din cauza ca nu mai umbla la el nimeni cu anii si atunci cind busonul e desfacut uleiul se schimba.
Cind e vorba de ULEI (CV sau motor), busoanele au DOUA cauze de intepenire:
1. Stringere fara pic de bun simt;
2. Incalecare filet + stringere.

De regula, la CV am intilnit gauri conice pt busoanele de umplere si golire. Aici trebuie o atentie ceva mai mare caci o stringere peste masura, poate produce fisuri in jurul filetului.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline tdd70

• Full Member
  • Mesaje postate: 217
  • Gen: Bărbat
Re: busoane schimb ulei cutie de viteza
« Răspuns #11 : 12.Mai.2011, 01:14:38 p.m. »
Si eu am avut aceasta problema cu TOATE busoanele de golire de la: cutie de viteze, cutie de transfer si ambele diferentiale. La motor s-a desfacut usor.
Rezolvarea problemei: in gaura pentru cheie in forma de patrat s-au introdus bucati mici de tija filetata cu o piulita in capatul dinspre exterior. apoi s-au sudat atat tija de buson cat si piulita la randul ei de acelasi buson.
Rezultatul: acum desfac busoanele simplu cu o cheie de 17 sau 19... nu retin exact.

Mentionez ca aceasta lucrare s-a facut in atelierul lui Costi Fantana [cunoscatorii stiu ei... ;) ] in luna octombrie 2010 imediat ce mi-am adus masina din Germania si i-am facut revizia generala. De la acea data nu am avut scurgeri sau alt fel de probleme. Deasemeni, sudurile s-au facut cu bornele de la baterie scoase.

Masina merge si acum zi de zi prin oras fara nici o problema.
Bucuresti, 43 ani, Jimny stock-2002, 1328cmc, 82CP, M13A, ABS, AC,