De curand, mergand cu geamul deschis, am sesizat ca dinspre roata stanga spate se aude un zgomot ascutit, corelat fiind cu viteza de deplasare. Zgomotul e asemanator cu cel al unor margele prinse de spitele unei roti de bicicleta in miscare iar ca tonalitate ca si cum s-ar lovi niste bile intre ele. Cum plec de pe loc si merg putin cu masina, incepe sa se auda zgomotul acesta. Daca o calc mai tare, se aude pana la un punct (60-70km/h), de acolo nu mai sesizez, poate si din cauza curentului facut de geamul deschis.
Am crezut ca am ceva prins/lipit de roata sau pietricele prinse intre santurile cauciucului. Nu-i de la asta. Cat am reusit sa inspectez vizual nu am vazut nimic cazut, sau care sa atinga roata (am si bagat mana pe langa roata sa vad daca e vreo sarma prinsa sau altceva ce ar putea determina acest zgomot. Pamant intarit pe sub ea, cum am citit pe un topic anterior, nu am.
Legat de tinuta de drum nu e nici o schimbare, frana tine (inclusiv cea de mana), practic daca nu deschideam geamul nici nu as fi banuit ceva.
Aveti idee ce ar putea fi si ce as mai putea eu verifica pentru a nu ma duce degeaba la service? S-a mai confruntat cineva cu asa ceva?
Masina e 1,6 4WD gs si am sub 15000km.