Autor Subiect: Probleme sistem de franare  (Citit de 8449 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline flord

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 26
  • Gen: Bărbat
Re: Probleme sistem de franare
« Răspuns #10 : 14.Sep.2015, 10:40:16 p.m. »
Salutare din nou!
Am inlocuit si lichidul de frana dar fara succes la scartaitul rotilor,in special pe fata.
Am inlocuit si sabotii de frana pe spate, asa ca fapt divers.
Am in continuare problema cu P0300 random cilinder misfire si P0304 cilinder nr.4 misfire. Am verificat fisele am descoperit ca nu erau bune si le-am inlocuit cu unele originale achizitionate de pe net(nu spun furnizorul sa nu-i fac reclama), am inlocuit si bobinele ca dadeau la masa, in special cea de la cilindrul numarul 4. Am verificat din nou insa nu a disparut nici eroarea P0300 nici eroarea P0304.
Am dat o fuga la vecinii bulgari si in panta nu trage deloc la urcarea in panta.
O fi din nou ambreiajul, motorul, tachetii?
Tin sa mentionez ca am GPL de 2 ani si ceva.
Pe benzina face la fel.
Va rog dati-mi o idee!
Multumesc mult!
Toate bune,
Flavius

Offline aleksanders

« Răspuns #11 : 14.Sep.2015, 11:46:04 p.m. »
Mecanicii nu te sfatuiesc decat sa schimbi consumabilele?! Cati din ei ti-au curatat si pistonasele.... sau chiar sa le schimbe daca sunt prea gripate ca sa le mai scoata la lumina. Atata timp cat roata merge infranata este o problema a respectivului cilindru. Daca rotile iti scartaie doar la franare, poate sa fie din cauza procentului mai mare de fier din componenta placutelor. Cat despre cum trage masina, poate sa fie si o problema de injectie (compozitia aer-benzina) asta daca pe parte de aprindere zici ca ai remediat problema..
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline flord

• Newbie
  • *
« Răspuns #12 : 15.Sep.2015, 11:08:58 p.m. »
Da, doar sa schimb discuri, placute...etc. Un singur mecanic mi-a curatat cilindrii si intr-adevar parca era alta masina! Nu mai am nr.acelui mecanic din pacate.
Franele scartaie tot timpul dupa cel putin 30 de minute de mers iar cand franez nu mai scartaie asa de tare sau chiar deloc cand apas putin pedala de frana. Incerc sa caut pe altcineva mai priceput si rabdator.
In ceea ce priveste puterea motorului "balbait" mi-am inchipuit ca este ceva din alimentarea cu benzina sau gaz.
Imi poate recomanda cineva un service cu adevarat bun pentru japoneze?
Va multumesc anticipat!
O seara buna
Toate bune,
Flavius

Offline Laurentiu

« Răspuns #13 : 15.Sep.2015, 11:16:47 p.m. »
Un singur mecanic mi-a curatat cilindrii si intr-adevar parca era alta masina!
Ca sa faci o curatare care sa te tina, etrierii trebuiesc demontati, scoase garniturile (praf si presiune) si curatate cu un "spion" de aluminiu canalele in care-si au locasurile. In cele canale se aduna mizeria din instalalatie micsorind diametrul garniturilor si blocind in final pistonasul ce pune in miscare placutele de frina.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline BXXENL

« Răspuns #14 : 16.Sep.2015, 09:21:17 a.m. »
Incearca sa cureti si sa gresezi culisantii etrierilor, sau chiar sa-i schimbi daca sunt in stare nasoala.
  • SX4 1.5
Alex

Offline flord

• Newbie
  • *
« Răspuns #15 : 03.Aug.2016, 09:41:08 p.m. »
Salutare, problema franelor revine...asta pt ca "Suzuka" a stat pe bara cam 6 luni(probleme la motor-supapele, VVT-ul, pompa de ulei...etc, multe, mult prea multe!). Sa reluam, dupa ce sa incalzez foarte bine franele am o alta problema: se aud zgomote suparatoare la "directie". Problema existenta am crezut ca se rezolva o data cu inlocuirea amortizoarelor, a flanselor a capetelor de planetara...etc. Nu s-a rezolvat din pacate, am inteles ca ar fi o articulatie de la planetara lunga(pret original 1700 de lei)responsabila de acest aspect. Acum ma gandesc daca sa o cumpar de la SH sau se poate repara pe undeva? Cunoaste cineva un mecanic bun de Suzuki?(ultimul avea ceva probleme cu manopera, cu timpul, cu scurgerea timpului, se credea in emisfera nordica unde noptile tin mai mult...)
Va multumesc!
Toate bune,
Flavius