Autor Subiect: Probleme sistem de franare  (Citit de 8446 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline flord

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 26
  • Gen: Bărbat
Probleme sistem de franare
« : 19.Mar.2015, 03:48:17 p.m. »
Salutare tuturor! Dupa inlocuirea placutelor de frana masina sta infranata la semafor. Defectiunea este sesizabila dupa un timp de mers cu franare si plecare de pe loc, aproximativ 30 de minute in minunatul trafic din capitala. Am observat aceasta defectiune de fiecare data cand se inlocuiesc  placutele de frana apoi dispare in timp ce se uzeaza placutele, dupa 10 000 km. Masina are la bord 127 000 de km si dupa primele schimburi de placute am fost nevoit sa inlocuiesc si discurile. Acum sunt la al 3 lea schimb de placute si defectul reapare. Tin sa va spun ca am schimbat si elementele de prindere ale etrierului(2 suruburi, 2 budrufe+vaselina respectiva) si defectul este prezent. Nu mai spun ca peste cele 30 de minute, dupa fiecare franare scartaie placutele stanga/dreapta de-mi tiuie urechile, mai ales cand virez usor. Dupa o rulare de cativa metri dispar sunetele si repar la prima franare. Sincer nu mai stiu cum sa procedez, poate s-a mai confruntat cineva cu problema si ma ajuta. Multumesc anticipat!
Toate bune,
Flavius

Offline cata quarkk

Re: Probleme sistem de franare
« Răspuns #1 : 19.Mar.2015, 11:54:11 p.m. »
ti-a verificat cineva de la vreun service daca dupa ce eliberezi frana, placutele se departeaza suficient de disc? revin in pozitia initiala singure, fara sa fie ajutate de trepidatiile de la drum?

Offline flord

• Newbie
  • *
« Răspuns #2 : 20.Mar.2015, 10:16:07 a.m. »
Nu cred desi am specificat lucrul acesta. In plus defectul apare dupa ceva timp de utilizare al masinii, pana cand o ridca pe elevator sa vada rotile se racesc si defectul dispare. Intr-adevar roata ridicata nu pare a fi infranata!
De curand am observat ca rotile pe fata sunt mult mai calde decat cele de pe spate.
Daca verificau era rezolvata problema, in plus ultimii mecanici mi-au raspuns ca "placutele nu trebuie sa se departeze de discuri"?!?!Lucru discutabil....
Oricum am sa caut si alt service care sa se ocupe de problema.
Multumesc mult pentru raspuns!
Toate bune,
Flavius

Offline Laurentiu

« Răspuns #3 : 20.Mar.2015, 11:36:55 a.m. »
Dupa inlocuirea placutelor de frana masina sta infranata ...
O aerisire a instalatiei de frina n-ar strica.

La inlocuirea placutelor indicat este sa se desfaca putin aerisitorul de pe etrier, sa se impinga pina la capat (spre interior) pistonul de frina dupa care se restringe aerisitorul si se monteaza placutele de frina. Se face acelasi lucru si pe roata cealalta dupa care se completeaza lichidul in rezervorul de lichidul de frina. Dupa aceste doua operatii (inlocuire placute si completare lichid) se apasa de citeva ori pedala de frina pt a se apropia placutele de discurile de frina. Rotile, la rotirea cu mina nu trebuie sa ramina infrinate si sa se simta doar rezistenta exercitata de cutia de viteze.

Citat
mecanici mi-au raspuns ca "placutele nu trebuie sa se departeze de discuri"?!?!
Este cea mai MARE TIMPENIE spusa de vreun "mecanic".
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline cata quarkk

« Răspuns #4 : 20.Mar.2015, 12:26:02 p.m. »
In plus defectul apare dupa ceva timp de utilizare al masinii, pana cand o ridca pe elevator sa vada rotile se racesc si defectul dispare. Intr-adevar roata ridicata nu pare a fi infranata!
in acest caz, incearca sa gasesti un mecanic care sa fie dispus sa mearga cu tine o jumatate de ora cu masina, ca sa constate fenomenul la cald, in trafic, nu pe elevator

Offline fireburn

« Răspuns #5 : 20.Mar.2015, 02:19:23 p.m. »
Se plimba el juma' de ora, iar pe mecanic il ia 5 minute, nu trebuie sa-l plateasca o gramada de timp.

Offline cata quarkk

« Răspuns #6 : 22.Mar.2015, 01:57:42 a.m. »
in fine, nu asta era ideea, a inteles el ce am vrut sa zic...

Offline flord

• Newbie
  • *
« Răspuns #7 : 26.Iul.2015, 12:04:16 a.m. »
Salutare tuturor, dupa mai multe vizite la service(intr-adevar la unul singur) problema persista. Recomandarea initiala a mecanicilor a fost inlocuirea discurilor si a placutelor de frana. Lucurl acesta nu s-a intamplt datorita faptului ca in primavara am inlocuit placutele si am zis sa astept sa se toceasca. La prima vizita la service unde am inlocuit mai multe piese ce nu aveau legatura cu franarea nu s-a intamplat nimic cu scartaitul franelor. La a doua vizita(revenire in service)iarasi nimic desi mi-au specificat faptul ca au fost curatate. Pe mine ma rodeau alte probleme(nu intra in viteza 1 desi schimbasera timoneria cu una originala-noua) si (se aprindea martorul de motor check in bord desi schimbasera setul de fise de bujii ce erau rupte de un alt "mecanic" ce-mi inlocuise bujiile pe motivul ca aveam 100 000 de km si nu am facut asta pana acum). Apropos martorul de motor din bord indica P0300 random cilinder misfire si P0304 cilinder nr.4 misfire. Am verificat montajul efectuat de "mecanici"si am descoperit ca nu era introdusa bine fisa la cilindrul numarul 4. Am remontat corespunzator fisa si a disparut eroarea P0300 rmanand insa eroarea P0304. Asadar am nevoie de ajutorul dvs.pentru aceasta problema. Nu stiu daca mai citeste cineva subiectul sau ar fi indicat sa deschid un alt subiect. Va multumesc
Toate bune,
Flavius

Offline bogogica

« Răspuns #8 : 26.Iul.2015, 12:00:29 p.m. »
@flord
Ai schimbat cumva si lichidul de frana? La 2 ani maxim acesta trebuie schimbat deoarece isi schimba proprietatile capatand condens, lucru ce il face "expandabil" la ridicarea temperaturii, fapt ce ar explica si infranarea dupa o anumita perioada de mers.

In ceea ce priveste eroarea P304, eu am capatat-o la masina anterioara din cauza benzinei de "calitate superioara" de la pompa. Am scapat de ea dupa ce am schimbat benzinaria si cateva drumuri mai forjate.

Offline flord

• Newbie
  • *
« Răspuns #9 : 29.Iul.2015, 10:56:22 p.m. »
Nu am schimbat lichidul de frana pana acum. Mi-a facut cineva o aerisire la pompa de frana. Oricum e bine de stiut faza cu expirarea lichidului la 2 ani. Dupa ce il inlocuiesc revin cu detalii. Multumesc mult!
Toate bune,
Flavius