Autor Subiect: Dacia depasita la vanzari de VW si FORD - Ianuarie 2010  (Citit de 4166 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline hugbear

Re: Dacia depasita la vanzari de VW si FORD - Ianuarie 2010
« Răspuns #10 : 16.Feb.2010, 11:02:39 p.m. »
Era doar o ipoteza (nici mie nu mi se pare inteligenta alegerea Duster-ului). Desi cred ca poate fi cazul pur si simplu de lipsa de lichiditati in conjunctie cu rearanjarea prioritatilor dupa potriva vremilor.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline bogdanb

« Răspuns #11 : 16.Feb.2010, 11:55:38 p.m. »
Sunt mai multe scenarii, comparatii, analize, samd... realitatea este ca daca Suzuki sufera de lipsa de imagine in constiinta publica, Dacia sufera de o imagine prea negativa, dar sa fim seriosi, acum este o masina 90% Renault, asa ca chestia asta cu Dacia=cazan nu mai tine demult. Mai ales, in fata cui? a lui VW si Ford? Lol.

Pe de alta parte, este gresit pusa problema usurintei la revanzare. Pentru o masina populara (Megane, Passat, Astra, etc...) trebuie sa tii cont ca in orice moment sunt la vanzare inca cateva zeci de mii de masini identice cu a ta, deci deprecierea este mult mai mare fiinca potentialul cumparator are de unde alege.
In cazul SX4 problema se pune putin altfel: SX4 este clar un model de nisa. Chiar daca nu este poate o marca foarte cautata, modelul este foarte tentant ca dotari, mnai ales in varianta 4x4; iar doritori de 4x4 se gasesc mereu. Zic eu... :inteligent:
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline hugbear

« Răspuns #12 : 17.Feb.2010, 12:19:01 a.m. »
Corect ce-ai zis legat de "puzderia" de modele populare aflate la un moment dat pe piata SH, dar acelasi lucru poate fi valabil (in revers) si pentru Suzuki (respectiv SX4): daca este o marca (un model) de nisa si producatorul/dealerii nu fac nimic sa-i extinda imaginea, la revanzare vanzatorul se va vedea in situatia unei baze de clienti (care sa-si doreasca acel produs de nisa) destul de inguste.

Desi valoarea de revanzare a unei masini poate reprezenta un criteriu de achizitie, cred totusi ca i se atribuie o prioritate mult mai mare decat ar fi necesar, poate dintr-o "contagiune" de la acei soferi care schimba SH-urile ca pe sosete; cati dintre cei care si-au luat Suzuki si-au propus la achizitie in mod clar sa o vanda dupa X ani? Eu nu...
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Gen: Bărbat
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #13 : 17.Feb.2010, 09:00:47 a.m. »
Bai sper acum sa nu fiu injurat,dar mie imi convine ca Suzuki nu vinde mai mult in RO. Imi place ca masina sa fie mai speciala,mai rar intalnita,sa nu ajuga ca Fabia,Polo,Corsa,etc.
Oricum cine isi ia Suzuki stie de ce si nu are nevoie de zeci de reclame la TV care apoi sa se regaseasca in pretul umflat al masinilor.
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline tak30ver

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 14
« Răspuns #14 : 17.Feb.2010, 10:55:05 a.m. »

Desi sunt fan suzuki :) nu am vazut pe nimeni cu un consum mediu de 6.5 % . La banii de swift iti iei un logan diesel cu 85 cp si ceva dotari iar consumul este maxim 5 % deci aici castigi serios.
AStfel de comparatii nu isi au rostul, sunt clase diferite iar calitatea isi spune cuvantul, nu mai vorbesc de performante.
Logan este o masina basic si atat.

Offline despada

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 257
« Răspuns #15 : 17.Feb.2010, 04:16:04 p.m. »
Salut ,
Eu scot 6.5% iar 8.5% pe benzina cam reiese de pe forum Dacia
Am spus ca nu compar clasele ci doar posibilitatile de a investi  ;)
Multi romani strang greu banii si cand ajung sa aiba ceva de o masina noua , fac pasul , dacia are o oferta ok si un model de baza .
In fine am vrut sa arat ca in timp costurile unui model mai ieftin pot fi mai mari decat cele ale unui model mai scump , in exploatare .

Oricum eu ma opresc aici fiindca ies din topic .
« Ultima Modificare: 17.Feb.2010, 04:46:06 p.m. de despada »

Offline cribo25

• Hero Member
  • Mesaje postate: 577
« Răspuns #16 : 23.Feb.2010, 12:40:44 p.m. »
Vin si eu cu o alta mentalitate privind achizitia unei masini: cind cumpar un nou model nu iau in calcul nici o varianta de vinzare ulterioara. Consider ca o voi folosi 12 ani. Asta inseamna, in mare, urmatorul calcul: 10600 Euro a costat, adica impartit la 12 ani = 883 Euro/an, adica = 73 Euro/luna.
73 euro = aproximativ 300 Ron adica cat platesc intretinerea apartamentului (o medie anuala). E mult, e putin pentru a te bucura de o masina?

Daca ar trebui sa o vand sa zicem la 5 ani mai trebuie adaugati alti 5000-6000 Euro pentru urmatoarea si ajung in final cam la aceeasi cheltuiala cu riscul de a avea o o masina care poate nu va intruni aceleasi calitati.
Sorry pentru limita de offtopic.  :pardon:
Ignis 1.3 GLX+

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #17 : 23.Feb.2010, 12:49:21 p.m. »
Din punct de vedere al pragmatismului e corect ce spui tu dar ce te faci ca in viata de multe ori ne luam si dupa latura sentimentala...  12 ani e foarte mult si oamenii se schimba in aceasta perioada. :)

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14830
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #18 : 23.Feb.2010, 02:12:32 p.m. »
Ei, dar mai adauga inca 73 Euro/ luna pe care o sa-i pui deoparte ca sa-ti iei alta masina dupa 12 ani, daca mai gasesti ceva la pretul asta. Si masinile se schimba, nu numai oamenii...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Iahim

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 345
  • Suzeta Splash 1,2