Autor Subiect: Diferente de temperatura mari - diferente de presiune similare  (Citit de 476 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline MOTANUL

La vulcanizare am zis ca doresc presiune 2.3 si au propus sa-mi puna ma putin cu 2 bar ca sa ajung la 2.3 cand merg cu masina.
Am decis sa verific daca chiar asa mult variaza presiunea in anvelope in functie de temperatura.
Dimineata devreme am 2.2 bar. La pranz daca merg 10-15 minute prin Bucuresti am 2.4 bar. Daca merg pe autostrada 2.5 pe fata.
  • Suzuki SX4 Scross 2019 1.4 BENZINA 1.4T ALLGRIP
Hyundai I30 2017
Porsche clasic 924 fabr 1980
Ex- Suzuki SX4 2011 4x4 GS, Seat Leon, BMW 320D, VW Bora, VW Golf IV, Renault 16, etc...

Offline Laurentiu

Re: Diferente de temperatura mari - diferente de presiune similare
« Răspuns #1 : 27.Iul.2025, 10:41:19 a.m. »
variaza presiunea in anvelope in functie de temperatura.
In timpul rulajului, vara presiunea creste in anvelope iar iarna scade.
https://www.autovit.ro/blog/totul-despre-presiunea-in-pneuri-de-ce-este-important-sa-verifici-si-cum-te-asiguri-ca-este-corecta
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline kellogs

« Răspuns #2 : 27.Iul.2025, 04:29:54 p.m. »
Creste si iarna, dar mai putintel.
  • 1.6 ddis MT
simulatoare TPMS, monitoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline MOTANUL

« Răspuns #3 : 27.Iul.2025, 06:57:06 p.m. »
Sa citam din articol:
"cald;
Verificarea la cald se face când autovehiculul a parcurs câțiva kilometri. În aceste condiții, temperatura anvelopelor a crescut și presiunea aerului din interior este mai mare. Se poate constata o diferență de aproximativ 0,4 bar între presiunea unei anvelope calde și a uneia reci."

Aici vorbeste de 0,4 bar. Si ma incadrez ca eu am 0.3 bar intr-o perioada in care dimineata la 7 am 24 grade si la pranz 40. (diferente mari)
0,2 bar am vrut si eu sa scriu si tot atat au propus si la vulcanicare. (Adica sa am dimineata 2.1 - si la prans 2.3 bar)

Dupa 3 zile am ajuns la uniformitate. (evident la prima oara dimineata).  In mers se strica valorile - se incalzesc mai mult rotile de pe fata.
  • Suzuki SX4 Scross 2019 1.4 BENZINA 1.4T ALLGRIP
Hyundai I30 2017
Porsche clasic 924 fabr 1980
Ex- Suzuki SX4 2011 4x4 GS, Seat Leon, BMW 320D, VW Bora, VW Golf IV, Renault 16, etc...

Offline Laurentiu

« Răspuns #4 : 27.Iul.2025, 08:11:49 p.m. »
se incalzesc mai mult rotile de pe fata.
Rotile fata duc aproape tot greul: directie, tractiune, greutatea motorului. Rotile spate sint mai mult tractate si incarate cu greutate variabila a marfii din portbagaj.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!