Autor Subiect: Pareri Suzuki - Pro&Contra  (Citit de 8251 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline mugur56

Pareri Suzuki - Pro&Contra
« : 09.Oct.2015, 12:57:06 p.m. »
Sunt posesor Mitsubishi Colt 2005. Pana acum (total 10 ani) am schimbat consumabile, 2 becuri faza scurta, un set de placute frana fata -spate si atat. Nu pun la socoteala interventiile determinate de vina mea si nu din vina masinii, pe care mi le asum .
Sunt ingrozit de situatia cu motorul defect si cea creata de acesti furnizori iresponsabili, fapt pentru care am renuntat cel putin deocamdata la achizitionarea unui new vitara desi ma hotarasem impreuna cu familia pentru aceasta optiune. Incep sa analizez mai atent in curte la Mitsubishi. Nu vreau sa supar pe nimeni , dar incep sa am mari indoieli privind motorizarea si serviciile oferite de Suzuki. :-?

Offline vladiopa

Re: Pareri Suzuki - Pro&Contra
« Răspuns #1 : 09.Oct.2015, 01:01:36 p.m. »
Bineinteles ca suntem liberi sa facem alegeri dar, ca o parere personala, sa tragi o concluzie generala plecand de la un caz strict particular care inca nu e clarificat total mi se pare putin exagerat.
Si nu inteleg referirea la "situatia [...] creata de acesti furnizori iresponsabili" In mod concret care sunt "furnizorii" (deci e mai mult de unul din cate inteleg) si care a fost situatia creata?
Multumesc anticipat pentru clarificari!

The following users thanked this post: shpeedy

Offline shpeedy

« Răspuns #2 : 09.Oct.2015, 01:07:10 p.m. »
@mugur56: Cred ca poti sa-ti extinzi indoielile la absolut orice producator de automobile in ziua de azi - unul nu cred ca e bullet-proof (poate cei de serie mica/foarte mica, dar care vin cu un pret pe masura). Intr-adevar situatia intampinata de colegul @barry este cel putin neplacuta/indezirabila si te poate face sa iei - ca potential cumparator - decizia luata de tine, dar pe de alta parte mi se pare prematur si usor radical sa generalizezi aceasta perceptie pentru intreaga marca...

Da, au si cei de la Suzuki bubele lor in cap, dar - overall - nu sunt chiar atat de 'prashtie' ca masini... 
« Ultima Modificare: 09.Oct.2015, 01:08:51 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #3 : 09.Oct.2015, 01:23:15 p.m. »
Hai sa nu transformam topicul acesta ce are o tema concreta, bine localizata in timp si spatiu, intr-unul de considerente generale, obiective sau subiective.
Sa asteptam ca @barry sa ne spuna cum au decurs lucrurile si apoi putem discuta la subiect.

Offline marcone

« Răspuns #4 : 09.Oct.2015, 01:35:18 p.m. »
Hai sa nu transformam topicul acesta ce are o tema concreta, bine localizata in timp si spatiu, intr-unul de considerente generale, obiective sau subiective.
Sa asteptam ca @barry sa ne spuna cum au decurs lucrurile si apoi putem discuta la subiect.

Corect.

Offline mugur56

« Răspuns #5 : 09.Oct.2015, 01:49:59 p.m. »
 Personal nu pot sa fiu de acord ca o masina noua, proaspat achizitionata sa stea o perioada indelungata in service si cu suspiciuni de motor defect din fabricatie. Ar trebui returnata si inlocuita, clar.  Un furnizor care sta pe ganduri isi va aduce daune atat lui cat si firmei fabricante. In speta mentionez cazul meu, pentru ca sunt pe cale sa renunt.

Offline vladiopa

« Răspuns #6 : 09.Oct.2015, 01:59:40 p.m. »
De unde reiese in cazul concret din acest topic faptul ca masina a stat sau sta o "perioada indelungata in service"?!? Sunt curios daca ai urmarit topicul si reply-urile de mai sus...

PS: astept sa vad si eu acel producator care iti va inlocui un autoturism ce are o problema la motor. Cel mult se schimba ansamblul motor (care e considerat o "piesa de schimb").
Aici nu e vorba de biciclete sau trotinete. Iar daunele de imagine pt 1 produs defect...ai o imagine neclara asupra subiectului. Parerea mea...care este. (Vorba lui Nea Vanghelie)

Offline fireburn

« Răspuns #7 : 09.Oct.2015, 02:04:26 p.m. »
Mugur, te sfatuiesc sa citesti prin tot forumul inainte de a lua o decizie finala (daca nu ai luat-o deja), si sa vezi cam care sunt problemele cu motorul M16A.
M16A este montat pe mai multe modele de suzuki, nu numai pe Vitara, deci iti poti face o parere cat de cat obiectiva.
Referitor la defectul de fabricatie, se poate intampla oricarei case auto, important este cum rezolva importatorul/dealerul situatia si ce scrie in contractul acela de achizitie pe care cei mai multi dintre noi il citim superficial inainte de a-l semna (din pacate).

Cat despre colegul cu patania, eu ii urez sa rezolve cat mai bine pentru el acesta situatie.

Offline mugur56

« Răspuns #8 : 09.Oct.2015, 02:35:45 p.m. »
- furnizori iresponsabili ( scuze, ma refeream la salariatii furnizorului respectiv - isi asuma obligatii pentru care incaseaza bani multi , rezolvarea acestora si multumirea clientului contand mai putin sau deloc);
-situatia creata - lipsa de folosinta a unei masini noi achizitionata recent(nu mai vorbesc de ce este in sufletul colegului);
- un ansamblu motor se schimba foarte repede daca se vrea(Ungaria este  aproape);
- se da cel putin masina la schimb pentru nevoile clientului.
Recunosc ca sunt nou pe forum , poate gresesc si pentru asta imi cer scuze.
 (Vladiopa pentru mine esti suspect deja, legaturi ceva cu furnizorul???)

Offline vladiopa

« Răspuns #9 : 09.Oct.2015, 02:36:31 p.m. »
Cu care dintre furnizori/dealeri?
Pentru clarificare te rog sa-mi citesti postarile din topicul "relatia cu dealerii"