Suzuki-Club.ro - My own "Way of Life"!
Bine ai venit,
Vizitator
. Te rugăm să
te autentifici
sau să
te înregistrezi
.
O Oră
O Zi
O Săptămână
O Lună
Pentru totdeauna
Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
Pagina de Start
Forum
Ajutor
Căutare
Autentificare
Înregistrare
Suzuki Club ROMANIA
»
Suzuki - discutii TEHNICE
»
Suzuki NEW VITARA
»
Diverse NEW VITARA
(Moderatori:
toma
,
yeti
) »
Pareri Suzuki - Pro&Contra
« precedentul
următorul »
Tipărire
Pagini:
1
[
2
]
3
Mergi Jos
Autor
Subiect: Pareri Suzuki - Pro&Contra (Citit de 8247 ori)
0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
shpeedy
Hero Member
Mesaje postate: 11865
Gen:
Bucuresti
Re: Pareri Suzuki - Pro&Contra
«
Răspuns #10 :
09.Oct.2015, 03:00:04 p.m. »
Pentru a nu afecta topicul cu problema colegului @barry, am decis 'taierea' off-topic-ului intr-un nou topic si mutarea acestuia in alta sub-arie. Vad pe viitor in ce arie il mut (sper sincer sa nu fie War-Zone), intrucat consider ca este subiect destul de generalist, nu ce tine de New Vitara.
Ce mi se pare trist de-a dreptu' este ca vad in ultimele luni destul de multe cazuri in care se trag concluzii pripite despre unii si despre altii cum ca ar avea ceva de castigat de pe urma unei pareri sau alteia, numai pentru ca aceasta parere se intampla sa fie diferita. Nu consider ca ne face cinste acest comportament...
LE: Stiam de un caz al unui Mercedes GL420 cdi luat de nou care a avut 10 reparatii mai mult sau mai putin semnificative in 54,000km - am gasit si
articolul
...
Asta ca sa nu mai compar marjele de profit aferente unui Mercedes vandut cu cele ale unui Suzuki vandut...
«
Ultima Modificare: 09.Oct.2015, 03:06:59 p.m. de shpeedy
»
memorat
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci
aleksanders
Hero Member
Mesaje postate: 3234
Gen:
new vitara
bucuresti
«
Răspuns #11 :
09.Oct.2015, 03:08:20 p.m. »
Pt mine mugu imi este suspect. Se inregistreaza astazi.... stie toata problema colegului barry.... desi topicul e vraiste dupa mutare... si o loveste crunt.... si eu am si o mazda 2 in familie si de 7 ani tot 2 becuri am schimbat, dar lucrul asta nu are de a face cu fiabilitatea suzuki. Problema motorului eu o incadrez la evenimente izolate nefericite, nu cred ca exista marca auto care sa nu fi intampinat astfel de probleme.
memorat
vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new
2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea
mugur56
Newbie
Mesaje postate: 14
«
Răspuns #12 :
09.Oct.2015, 04:08:49 p.m. »
M-am inregistrat o data. Din cauza modificarilor in curs a fost anulata inregistrarea . Am facut alta. Urmaresc de cateva zile (cand site-ul a functionat) situatia si pot sa va spun ca referitor la subiect, anterior erau postate mai multe mentiuni facute de catre colegul ghinionist, decat cele care se regasesc acum si nu erau deloc in favoarea dealerului. Le-am urmarit pentru ca eram interesat de achizitia unei new vitara. Inainte de orice achizitie ma documentez foarte bine si nu evit niciun aspect. Fleacurile nu ma afecteaza, dar aici erau suspiciuni privind motorul ,de care nu poti sa nu tii cont mai ales daca te costa bani economisiti cu greu. Mitsubishi ASX la motorizarea pe benzina nu are 4x4. Sunt "benzinar"si optiunea pentru new vitara a fost determinata de modul 4x4 pe benzina si pret . Am fost la Marshal-Valcea si am analizat masina fiecare milimetru. Am luat si oferte, dar inca am indoieli. Mai astept.
memorat
shpeedy
Hero Member
Gen:
Bucuresti
«
Răspuns #13 :
09.Oct.2015, 04:16:50 p.m. »
@mugur56: te invit sa citesti pe forum sa vezi cam cum s-a comportat M1xA-ul de-a lungul anilor pe varii modele si in varii moduri de exploatare, sa vezi ca nu e un motor rau...
memorat
rexkrokiDAU
Global Moderator
Hero Member
Mesaje postate: 13029
Gen:
«
Răspuns #14 :
09.Oct.2015, 06:01:03 p.m. »
Sper sa nu ma insel, dar daca nu ma lasa memoria, cazul lui @barry este primul caz semnalat pe forumul nostru in care apare o defectiune la un motor M16A.
memorat
Jimny 1.5 MT / Swift 1.2 AT / Outback 2.5 CVT |
S-Cross 1.6 MT / SX4 1.6 MT
shpeedy
Hero Member
Gen:
Bucuresti
«
Răspuns #15 :
09.Oct.2015, 08:03:55 p.m. »
Eu n-am auzit nici macar de vreunul din familia M1xA sa ajunga asa grav, nici la noi pe forum, nici pe altele pe care le mai citesc...
«
Ultima Modificare: 09.Oct.2015, 08:13:26 p.m. de shpeedy
»
memorat
smadalin
Sr. Member
Mesaje postate: 290
http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/jur
«
Răspuns #16 :
09.Oct.2015, 10:54:32 p.m. »
Ca sa vezi ca Mitsubishi are si el probleme pentru o masina noua la 6200km, deci mai repede ca Suzuki
:
http://mitsu.ro/forum/index.php?s=b41aae5b66672ead9eb78c7647a0aa4f&showtopic=1630
Ideea este ca la orice model/producator poti gasi exemple negative, daca te ghidezi doar dupa asta mergi pe jos, pardon: si papucii se pot rupe chiar daca sunt de firma.
Fiabilitatea unei marci sau a unui model se masoara in timp, pe un numar de unitati.
Daca ai:
1. 100 de masini marca X, 99 dintre ele cu probleme diferite de nivel mic si mediu
2. 100 de masini marca Y, o masina cu probleme grave
Care model este fiabil?
memorat
Suzuki Vitara Luxus 1.6 benzina
Jurnal de bord?
http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/jurnalul-vitarei-de-sub-pietricica
vladiopa
Full Member
Mesaje postate: 244
Pareri Suzuki - Pro&Contra
«
Răspuns #17 :
09.Oct.2015, 11:19:41 p.m. »
Rata de defectare "zero" (cu alte cuvinte "filosofia zero defecte") ramane doar o filosofie, un tel/ideal/obiectiv catre care se indreapta orice producator (auto sau din alt domeniu). Pentru asta a fost dezvoltat setul de instrumente "6 sigma" (detalii
AICI
)
Privind atent observam ca se tinde spre stabilizarea proceselor si mentinerea unei rate a defectelor de 3,4 parti pe milion!! Deci, "zero defecte" e de fapt 99,99966% conformitate sau 0,00034% defecte.
Se poate ca motorul de care tot vorbim sa faca parte din cele 3,4 bucati (in medie) defecte la un milion produse.
Dar sa spui ca o marca sau un model sunt "proaste" si pe baza asta sa iei decizia de a nu o cumpara (de fapt nici nu cred ca a existat vreodata intentia asta la cel care a ridicat problema) te plaseaza fie in zona total necunoscatorilor, ignorantilor sau.....pur si simplu, rauvoitorilor care isi dau cu parerea ferm convinsi ca stiu totul in orice domeniu.
Unde sa mai punem faptul ca in cazul prezentat nici nu aveam toate detaliile cu privire la cele intamplate dar deja era creionata o intreaga istorie cu situatii create de dealeri samd.
«
Ultima Modificare: 09.Oct.2015, 11:21:35 p.m. de vladiopa
»
memorat
magicoolje
Hero Member
Mesaje postate: 680
Gen:
Constanta
«
Răspuns #18 :
10.Oct.2015, 08:17:39 a.m. »
Pana si rolls royce a avut probleme cu motorul...desi cica ar fii super testate.... ca sa nu mai zic de mercedes si bmw...aici cunosc personal persoane patite cu probleme la cutia de viteze si motor in primele mii de km. Este trist ca se intampla asa ceva....dar din pacate se intampla la orice nivel.
memorat
Vitara S allgrip 1.4 Turbo 6AT, scuturi din metal, cool white pearl
bogdanus
Jr. Member
Mesaje postate: 64
Bucuresti
«
Răspuns #19 :
14.Oct.2015, 02:51:15 p.m. »
Mister in continuare in cazul lui Barry.Ne-a lasat in coada de peste.
memorat
Tipărire
Pagini:
1
[
2
]
3
Mergi Sus
« precedentul
următorul »
Suzuki Club ROMANIA