Autor Subiect: Despre Coronavirus  (Citit de 151631 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline gabi males

Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1550 : 25.Ian.2021, 04:58:04 p.m. »
Vaccinul devine eficient abia dupa rapel...
  • Ex-Suzuki Baleno 1,2 GLX,acum Suzuki Vitara 1,4, allgrip,AT,luxus,2019
 

Offline Costique

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 2501
  • Thanked: 1294 times
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1551 : 25.Ian.2021, 05:59:17 p.m. »
@gabineg ce inseamna 30 % mai agresivă???

In principiu agresivitatea unui virus este data de viteza cu care se multiplica si infectează un corp pornind de la o cantitate minima de virus. Nu e o veste buna...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008
 

Offline Costique

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 2501
  • Thanked: 1294 times
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1552 : 25.Ian.2021, 08:23:50 p.m. »
Nu-mi place ideea dar se pare ca virusul muta mai rapid ca noi...Putem câștiga partida înainte de a apare ca necesara lichidarea drepturilor cetățenești ? Știți poate ca China își promovează intens sistemul de conducere si oferă asistenta celor interesați in implementarea sa. Primul pas este implementarea sistemului de supraveghere globala-China deja are peste 100 de milioane de camere instalate iar companiile chineze deja au dezvoltat o multitudine de produse software care recunosc o persoana după statura si mișcări, nu are nevoie de fata...
Uitați-va bine in jur, Franța  a intrat in al treilea lockdown, daca merge la fel in anul asta, peste 1 an vom vedea obligativitatea vaccinării si circul aferent, ca sa nu mai vorbim de zona gri si neagra a societăților occidentale, unde trăiesc milioane de oameni (aia despre care nici măcar nu se știe ca exista)...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008
 

Offline ntire2000

Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1553 : 25.Ian.2021, 11:09:59 p.m. »
Citat
Autoritățile centrale au anunțat că masca va rămâne OBLIGATORIE în toate spațiile publice. Măsura se aplică pe TOATĂ durata stării de alertă. Există câteva excepții, dar cei vaccinați nu se numără printre ele.

Ministerul Sănătății a emis ORDINUL  Nr. 23/15/2021 din 20 ianuarie 2021, privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă.

Conform acestui ordin, pe TOATĂ perioada stării de alertă purtarea măștii e obligatorie în spațiile publice.
 
01. Articolul 1 se modifică şi va avea următorul cuprins: „ART. 1 –   Pe durata stării de alertă, în spaţiile publice, spaţiile comerciale, mijloace de transport în comun şi la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, în condiţiile şi cu respectarea Instrucţiunilor generale privind măsurile de igienă, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.”
.
Totodată, există excepții de la această măsură, dar cei vaccinați NU sunt printre ele:
02. În anexa „Instrucţiuni generale privind măsurile de igienă”, la capitolul I „Portul măştii”, punctul 2 se modifică şi va avea următorul cuprins: „2. Măsuri generale:  Masca trebuie purtată în orice spaţiu public, spaţii comerciale, mijloace de transport în comun şi la locul de muncă, pe toată durata prezenţei în aceste spaţii. În funcţie de evaluarea riscului, efectuată de medicul de medicina muncii al unităţii, pot exista unele excepţii, astfel:
.01.a) angajatul este singur în birou;
02.b) persoana suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare;
03.c) persoana desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.);
04.d) prezentatorii TV şi invitaţii acestora, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri între persoane;
05.e) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.”
.
Acest ordin a fost publicat în Monitorul Oficial în data de 22 ianuarie 2020, deci a intrat în vigoare.


Asta e cel putin hilara, daca n-ar fi dovada imbecilitatii de care dau dovada aia care ne conduc.
Adica cei care presteaza munci grele si gâfâie si transmit particule la peste 3-4 m distanta nu prezinta nici un risc - ca doar sunt bine oxigenati, nu?
Iar prezentatorii de la tv si formatorii de opinie invitati în studio trebuie sa para cât mai prezentabili, pentru ca oile care îi urmaresc sa poata fi manipulate cât mai usor si cu costuri cât mai reduse.

PS: daca eu am un singur coleg în birou si între noi sunt vreo 6 m (stam în diagonala) oare am voie sa stau fara masca sau trebuie sa-mi privez creierul de oxigen 8 ore astfel încât sa devin un imbecil obedient asa cum ma vrea patria?
« Ultima Modificare: 25.Ian.2021, 11:22:18 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού
 

Offline Costique

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 2501
  • Thanked: 1294 times
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1554 : 26.Ian.2021, 09:36:11 a.m. »
Daca creierul ar fi privat de oxigen așa cum susții chirurgii ar trebui sa iasă la pensie la 40 de ani pe caz de boala... Cum masca nu schimba raportul gazelor din atmosfera singurul lucru care se întâmplă este ca diafragma va depune un efort un pic mai mare ca sa învingă rezistenta mecanica a măștii. Dar nu te îngrijora, daca ai fost la munte (la peste 1000 m, unde presiunea atmosferica scade cu 10%) si n-ai avut probleme, n-o sa ai nici purtând masca. Încă parca umbla vorba ca aia de la munte sunt mai sănătoși, o fi numai poluarea?
Ai grijă ce îți închipui pentru ca autosugestia este puternica, sunt documentate cazuri de oameni care au murit numai pentru ca si-au închipuit ca rămân fără aer aflându-se blocați in spatii închise. Si nu glumesc absolut deloc!
La polul opus este un bucătar nigerian pe care l-au găsit scafandrii in viata la 3 zile după ce nava s-a scufundat la peste 60m adâncime, ghemuit într-un spațiu cu 4 m cubi de aer sub presiune...el mai avea aer pentru 10 ore când l-au găsit...Si a mai avut noroc de un lucru: CO2 se dizolva in apa astfel ca aerul din spațiul nu a devenit otrăvitor din cauza sa...așa ca e bine sa aveți apa pe lângă voi daca sunteți blocați pe undeva.
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008
 
The following users thanked this post: shpeedy

Offline ntire2000

Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1555 : 26.Ian.2021, 09:51:21 a.m. »
Medicul ala sta cu masca ca e în fisa postului.
Mecanicul auto e plin de vaselina, iar eu stau cu ochii în fata unui monitor 8 ore.
La un moment dat toti putem dezvolta boli profesionale din cauza conditiilor de munca, si eu vreau sa ma rezum doar la ochelari daca se poate.

Iar masurile de combatere a pandemiei sunt uneori lipsite de logica sau chiar imbecile.
Cu noile tulpini aparute cred ca si purtatul mastii a ajuns absolut inutil.

Noi suntem permanent defazati de restul lumii civilizate si normale (la cap) ca masuri de combatere a pandemiei.
Daca belgienii au tinut scolile deschise de când a început pandemia, noi am fost mai destepti si le-am închis.
Iar acum le redeschidem taman când tara producatoare a vaccinului îsi pune serios problema sa le închida.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού
 

Offline shpeedy

Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1556 : 26.Ian.2021, 11:44:01 a.m. »
FYI - Belgia e in ditamai rahatul dpdv al raspunsului la pandemie (pentru ca nu a existat pic de coordonare). Vezi si Olanda cum sta, cu tot cu libertatile lor...

In situatia de fata, parerea mea e ca nu exista o reteta castigatoare dpdv al raspunsului la criza, fiecare natie avand particularitatile ei peste care mai vin si provocari diferite (versiuni de virus prezente, paturi la ATI, nivel de testare, de vaccinare).

Pâna una-alta, posibil sa nu stam chiar atât de rau - https://www.digi24.ro/stiri/externe/politico-cu-viteza-actuala-romania-ar-atinge-tinta-de-vaccinare-in-decembrie-2022-iar-bulgaria-in-2040-1440030
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X
 

Offline Costique

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 2501
  • Thanked: 1294 times
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1557 : 26.Ian.2021, 12:13:36 p.m. »
Beleaua cea mai mare este ca inclusiv specialiștii nu pot garanta ca masca te protejează. Pentru ca variabilele sunt prea multe. Dar din cauza panicii si a democrației, nu au alta soluție momentan. Vedeți ca aceste probleme nu exista in China, de exemplu. E clar de ce. De aia își si exporta modelul social așa de intens. Pentru politicieni este mult mai ușor sa conduci o astfel de societate.
Poți sa porti masca si sa te îmbolnăvești. Masca doar reduce riscul contaminării, nu îl anulează. Asiaticii poarta masca cand sunt bolnavi din principiu, de zeci de ani. Chinezii pe care ii vedeam vizitând Göteborg aveau jumătate masca si asta cu  mult înaintea pandemiei. Mozart a murit, spun unii, din cauza călătoriilor dese care l-au expus prea des la patogeni  pentru care corpul sau ne era pregătit sa ii combată.Virusul face deja ce știe, mutații, si se pare ca mai repede decât facem noi planuri de combatere. Șeful meu nu vrea sa se vaccineze dar daca va trebui, o sa o facă. Port masca doar când ma duc in mall si stau mai mult, dar oricum încerc sa evit zonele aglomerate. Cat pot. Cred ce a spus Tegnell, mai devreme sau mai târziu cu toții ne întâlnim cu virusul. SI eu îmbătrânesc, nu întineresc... Într-un fel îmi fac singur curaj, trăind cu speranța ca...nici nu iau virusul înainte de vreme si nici nu o sa am efecte adverse permanente... Cu speranța trăim toți, ca suntem pro, contra, gnostici sau doar sceptici...Riscul exista permanent, toate discuțiile astea sunt exact ca cea despre privitul la stânga si dreapta înainte de a trece strada. Cresc șansele de traversare reușită dar tot au pățit-o, si nu putini...
« Ultima Modificare: 26.Ian.2021, 12:38:37 p.m. de Costique »
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008
 

Offline gabineg

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 14344
  • Thanked: 3373 times
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1558 : 26.Ian.2021, 12:38:37 p.m. »
Neautorizat de cine?

Ivermectina costa 30 de lei 20 de comprimate.
Ia uite ce zice managerul Spitalului Judetean Bistrita.
https://timponline.ro/medicamentul-cel-mai-eficient-in-tratarea-covid-19-luat-de-pacienti-pe-propria-raspundere-nefiind-autorizat/

PS: deja ma obsedeaza folosirea golden retriever-ilor pe post de reclama la orice  :D


Hopa! S-au rasculat veterinarii! Nu mai au cu ce sa deparaziteze animalele... :good:
Si cica da si cancer... :-q

Die fast, die slow, die hard...  :-?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice
 

Offline ntire2000

Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1559 : 26.Ian.2021, 05:48:02 p.m. »
Problema e mult mai adânca.

Cum se mai justifica sa dai 100 de lei pe o doza de vaccin când poti face preventie cu 12 lei cutia cu 20 de comprimate?
Si cica e suficient sa iei doua....

Am o fosta colega de facultate, a participat în familie la ziua de nastere a lu' cumnata-su'.
S-au adunat 10 persoane, a aflat dupa 3 zile ca neamurile lui ala (venite de pe alta linie de rudenie) aveau covid - facusera 2 teste rapide.
Dupa 8-10 zile absolut toti erau cu simptome de raceala si lipsa gust/miros.
Ieri a facut cumnata-sa test PCR - pozitiv.

Am vorbit azi cu ea, tipa a luat fix doua paracetamoale sinus ca nu putea respira de muci.
Azi deja tragea din tigara, ca nu mergea cafeaua pe plamânul gol.
De mentionat ca toti sunt în intervalul de vârsta 40-55.
Deci din 10 persoane s-au testat 3, iar de ajuns la spital niciuna.

Incep sa cred ca pandemia asta e mult praf în vânt, pentru aia 10% care pica la pat si 3% dintre ei care crapa am oprit toata lumea în loc.
Ca ala care trage semnalul între statii, opreste tot trenul pentru un ametit.

  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού
 
The following users thanked this post: enicky