Autor Subiect: Despre Coronavirus  (Citit de 108772 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Kiad

Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1840 : 08.Nov.2021, 02:10:29 p.m. »
Si particulele nu erau de la paleta malaxorului, ci de la utilajul de dopuire.

Oricum eu mai mult metal greu ingerez din macrou decat otel din vaccin, asa ca chiar nu mai conteaza.
Kia Sportage 2022 - ex Suzuki S-Cross 2016
 
The following users thanked this post: gabi males

Offline ntire2000

Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1841 : 09.Nov.2021, 10:52:19 a.m. »
"....dar tu nu-ti fa griji..."  :D

 • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού
 

Offline Costique

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 2132
 • Thanked: 1168 times
 • Gen: Bărbat
 • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
  • Göteborg
Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1842 : 10.Nov.2021, 06:48:00 p.m. »
EXPLICATIILE MEDICULUI GABRIEL DIACONU

Medicul Gabriel Diaconu, aflat în izolare, a publicat sâmbătă, 2 octombrie, un mesaj pe înțelesul tuturor în care explică cum evoluează boala COVID-19 dacă ești vaccinat sau nu. Totodată, psihiatrul demontează și știrile false care circulă despre virusul SARS-CoV-2.

Redăm mai jos postare pe Facebook a acestuia:

Numărul minciunilor în circulație despre COVID a atins de mult masa critică dincolo de care majoritatea oamenilor repetă cel puțin un fragment din teoria conspirației, fie că știe sau nu.

Includ aici oameni care fac mai greu acordul subiect-predicat, dar și absolvenți de facultate, inclusiv doctori. Și asta pentru că până și cei mai circumspecți dintre oameni rămân vulnerabili propriilor umbre, subiectivism sau limită a minții.

Să luăm, căci e important(ă), două aspecte legate de protecția vaccinală:

i. ”tot faci boala”, respectiv                                       

ii. ”ești la fel de contagios” ....precum un ne-vaccinat.

I.Prima minciună nu e chiar o minciună. Da, vaccinat fiind tot poți face boala. Dar lucrurile nu se opresc aici. Ce fel de boală este COVID? Și cel fel de COVID faci?

Nimeni n-are răbdare să citească până la capăt. COVID înseamnă de fapt trei boli. Dacă ești vaccinat faci MAXIM una. Dacă ești ne-vaccinat riști să le faci pe toate trei. Dintre care două au potențial mortal.

Prima boală COVID e ”răceala”. Da, pe asta o poți face și dacă ești vaccinat, din simplul fapt că vaccinul nu-ți ”imunizează” poarta de intrare, adică nasul și gura. Acolo sunt celule ale sistemului imun specializate și care produc un fel anume de anticorpi, care se numesc IgA. Pe aceștia, dar și ”memoria” celulelor imune, nu îi poate sensibiliza decât pasajul prin boală zdravăn (lucru pe care, dacă ai să ai răbdare, vei vedea că nu e chiar o idee bună să îl riști). Vaccinul îți ajută la formarea de anticorpi anti-S (Spike), care sunt IgG-uri. Nu Ig (imunoglobulină) A-uri. A. G. E o diferență, și nu doar de alfabet.

Carevasăzică dacă intră virusul în nas sau în gură, de la caz la caz (funcție și de alte variabile), vei putea să răcești ușor. Cam ca mine. Niște muci, un pic de durere de cap, te va ustura în gât, s-ar putea să ai o tuse un pic uscată (că doar, na, îți tragi mucii, pleacă muci în plămâni, prin trahee și bronhii, ceva inflamație faci și la destinație).

A doua boală COVID e tulburarea coagulării prin inflamație sistemică. Ei, de aici lucrurile diferă remarcabil la vaccinat vs non-vaccinat. Pentru că ne-vaccinații, chiar dacă fac ori ba pneumonie, riscă mai mult să facă tromboze, infarct miocardic (IM), accident vascular cerebral (AVC), uneori în faza acută a infecției dar alteori la 2 - 3 luni după ce-au trecut prin boală (funcție și de alte variabile).

Drept urmare dacă te vaccinezi, nu e vorba doar de răceală. E vorba și că îți reduci dramatic riscul de-a face tromboze (sic!). Povestea cu vaccinul Astra Zeneca, de altfel, și cu trombozele post-vaccinale, a fost demontată (tardiv) de un studiu apărut acum câteva luni în Lancet, care a arătat că vaccinul e doar o roată în mecanismul mult mai complicat al trombozelor fatale respective. Dar asta e altă discuție.

A treia boală COVID este SARS. Sau sindromul acut respirator sever. ”Sever” e cuvântul cheie aici. SARS nu e doar pneumonie. SARS e o pneumonie cataclismică. Afectează țesutul care ține plămânul laolaltă pe care îl ”inundă” cu substanțe care nu au ce căuta acolo. Distruge arhitectura plămânului, în mare măsură permanent, și lasă niște cicatrice foarte urâte dacă trăiești să spui povestea. Sau te omoară. În doar câteva zile de la un plămân intact ajungi să pierzi 60 - 80% din funcția lui respiratorie. Practic te îneci în timp real.Față de SARS dat de COVID, vaccinul este foarte protectiv. Atât de protectiv încât scade riscul de ordinul miilor de ori să faci complicația fatală a infecției.

II.A doua minciună: ești la fel de contagios și dacă te-ai vaccinat, și dacă nu te-ai vaccinat.
Fals. Contagiozitatea e proprietatea virusului care se replică activ în organism. Nu e proprietatea ta. Deci SARS-CoV-2 (alpha, beta, gamma, delta) e un virus cu o ”contagiozitate” a lui. De aici lucrurile devin iarăși nuanțate.
Organul ”preferat” de virus e plămânul. El face o stație în nas/gât/faringe, unde se dă o primă luptă cu imunitatea, după care ”îl tragi în piept” și acolo începe de fapt nebunia.
Cu cât mai multe particule virale (”portaj viral”), cu atât mai mare infecțiozitatea. Pentru că îl expiri. Pentru că îl strănuți. Pentru că îl tușești. O persoană vaccinată, vs. non-vaccinată, are un portaj mult mai mic, doar la poarta de intrare, și care îl face pe vaccinat mult mai puțin infecțios, până la punctul la care, spre exemplu, dacă pui doi vaccinați, unul cu Delta în nas celălalt sănătos, maximul care se poate întâmpla e să facă amândoi o răceală ușoară care dispare în 2 - 3 zile. Iar cu fiecare care ”răcește” portajul e mai mic, sau deloc.

Prin comparație, la o micro-comunitate de ne-vaccinați, vorbim de cu totul alte încărcături virale. Viteza de răspândire a Delta este mult mai mare, i.e. ”contagiozitatea lui”, până la punctul la care se apropie de cea a varicelei. Străpunge ea prin apărarea vaccinală? Da, întrucâtva, așa cum am explicat mai sus, respectiv cum o trăiesc pe pielea mea acum.

Ce se întâmpla, în prezent, dacă nu aveam vaccin la dispoziție? Oricât de negru ar părea prezentul, și este negru, ce se întâmpla putea îndeplini proporțiile unei catastrofe similare unei ciume, sau variolei, sau altor molime care lasă în urmă șiruri de morți.
Dovada definitivă a beneficiului pe care ți-l dă vaccinul anti-COVID, când e făcut de majoritatea oamenilor din comunitate, este câți se îmbolnăvesc, azi, în țări cu acoperire bună vaccinală vs. câți avem noi, în România. Că îți pasă, că nu-ți pasă de chestia asta este irelevant. Ce este relevant este adevărul. Iar adevărul e că nu faci ”același” COVID dacă ești vaccinat, respectiv nu răspândești la fel de mult dacă te-ai imunizat vaccinal.
 • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008
 
The following users thanked this post: toma, gabi males, augustinionut

Offline ntire2000

Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1843 : 10.Nov.2021, 10:02:45 p.m. »
Un articol care mi-a placut, un semnal de alarma pe care nu-l aude nimeni.
Lumea e prea ocupata cu rahaturi....

„Anna mea nu mai este Anna mea”. Cum este afectată sănătatea mentală a copiilor în pandemie

PS: articolul e 100% adevarat, fata mea are cam aceleasi temeri - sa nu fie vinovata în caz de ....
Nu e într-atât de obsedata ca fata din articol, dar vad eu ca o framânta teama....nu mai are viata sociala dinainte de pandemie....
Si cred ca toti care avem copii suntem în situatia asta ... frica de a nu avea o vina în îmbolnavirea familiei.
La vârsta asta, la care orice fleac e o drama, teama asta e o povara enorma, noi nici nu ne imaginam....
 • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού
 
The following users thanked this post: toma, saureign

Offline enicky

« Ultima Modificare: 17.Nov.2021, 11:34:03 a.m. de enicky »
 • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip
 

Offline ntire2000

Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1845 : 26.Nov.2021, 11:29:06 a.m. »
Reuniune de urgență a OMS pentru noua variantă a coronavirusului. Cum arată acum proteina spike, pentru care a fost conceput vaccinul.

Dupa deranjul maxim de care dau dovada astia, eu cred ca e naspa de tot .... adica vaccinul e apa de ploaie...
 • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού
 

Offline ntire2000

Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1846 : 27.Nov.2021, 11:05:24 p.m. »
Pâna la urma nu suntem singurii idioti pe care i-a aratat Europa cu degetul pentru ca nu ne-am vaccinat la hectar asa cum au facut-o altii.

Din pacate lumea întreaga e plina de idioti.
Aceia care au uitat sa trimita niste vaccinuri (chiar si sub forma de donatii) si catre Africa, acel continent considerat mizerabil si de lumea a treia care acuma ne face cadou un frumos val 5 devastator (ma risc sa fac un pronostic!), dupa panica care emana din toate stirile agentiilor de presa.

PS: daca pâna acuma ne-am plâns ca e pandemie, nu stiu de ce am senzatia ca abia acuma urmeaza partea cea mai dramatica.... stiu.... o sa ziceti câtiva ca sunt pesimistul forumului... piaza rea, etc, etc.

 • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού
 

Offline ntire2000

 • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού
 

Offline enicky

Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1848 : 29.Nov.2021, 08:28:07 p.m. »
  Acum a aparut Omicron !
Nu stiu de ce, dar cat de anticonspirationist sunt, evolutia pandemiei parca imi creeaza impresia unui foc de tabara, peste care cineva arunca mereu cate un lemn ca sa-l intretina !
 Si culmea, lemnul este aruncat in zone unde focarul a fost, sau este redus, cum ar fi acum Africa !
Sau, acum o luna cand la noi era jale si Europa era vesela, acum s-a umflat taratza la ei si s-a linistit la noi. :-?
   Fie că s-au numit Alpha, Beta, Gamma sau Delta, variantele coronavirusului SARS-CoV-2 „întrețin” pandemia de Covid-19 de mai bine de un an și jumătate.
    Bine, iaca si presa a observat aspectul, asa ca de ce ne mai miram ca unii refuza sa se vaccineze! :-O
 • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip
 

Offline VictorN

Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1849 : 29.Nov.2021, 09:52:11 p.m. »
E normal ca virusurile sa sufere mutații pe măsură ce se transmit în populație.
In Africa, persoanele nevaccinate au o imunitate mai ridicată împotriva SarsCov2 pentru că s-au întâlnit mai frecvent cu coronavirusuri in trecut și au ceea ce se numește imunitate încrucișată. Așa că virusul s-a adaptat sa se transmită într-o populație cu imunitate parțiala.


Unele virusuri, ca virusul hepatitei C, suferă mutații fara sa aibă o transmisibilitate larga în populație, și asta pentru că enzimele implicate în replicarea materialului genetic fac foarte multe greșeli, astfel codul lor genetic și proteinele de suprafață se modifică în permanență.


Trimis de pe al meu KB2003 folosind Tapatalk

 
The following users thanked this post: sfichiu, Utilizator_Anonim, NicNic, saureign, Hoinar, gabi males