Eu nu stiu de ce va grabiti asa. Toti milionarii planetei dau bani grei ca poate poate....se descopera cum sa nu mai imbatranim si murim. A, deja au reusit ceva, au lungit viata unor soareci cu 25% manipuland genetic lungimea telomerelor, acele bucatele mici de ADN care se scurteaza la fiecare reproductie celulara. Care, daca nu stiti, atinge cifra 55 si asta e.
Cand a murit doamna X, cea mai batrana, la 117 ani, i-au facut teste si au descoperit ca tot sangele ei era produsul a 2 singure celule stem.
Stiti, la noi, astia de jos, e mai usor sa lasam atatea in urma si sa plecam spre necunoscut. La ei, aia de v-am spus la inceput, e mai greu...
Disney, omul, e congelat! Tot corpul sau numai capul lui, nu mai sunt sigur. Si asteapta linistit resurectia, cand o fi. Eu nu cred sa dureze mai mult de 2-300 de ani, asta daca nu lamurim viata pe toata planeta mai inainte...
Ma gandisem sa plec in Himalaya si sa raman pe acolo , ca poate pana ma gasesc au si solutia , dar acum cu incalzirea vad ca ma gasesc inaintea solutiei...
Ma gandisem sa vad ce este cu ce spun unii ca ar face tranferul cognitiv catre o entitate cibernetica, dar am indoieli ca voi fi eu...cu pastratul memoriilor...alta bazaconie. Psihologii stiu bine ca memoria unei intamplari din viata unui om este extrem de ciudata, s-a demonstrat ca dupa un an iti amintesti ceva cu totul diferit, ca si cum creierul a pierdut memoria intamplarii si cand te gandesti din nou la ea, fabrica una noua cu alte desfasurari iar omul crede ca asta a fost tot timpul in capul lui. Demonstrat.
Daca pot, o sa ma congelez si voi astepta...ca in AI-ul lui Kubrick si Spielberg...un somn de o ora sau de o mie de ani are aceeasi lungime pentru cel ce doarme...