Autor Subiect: Re: Probleme motor 1.4 boosterjet  (Citit de 74126 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline remarque

Re: Re: Probleme motor 1.4 boosterjet
« Răspuns #30 : 23.Oct.2019, 04:33:26 p.m. »
Mi s a dat o copie a fișei de intrare în service, pe care este specificat defectul reclamat (bătaie la motor), fișă eliberată în 24.09. am trimis copii după toate actele unui avocat, acum  sa vad încotro mă îndrept.

Practic ai acum dovada faptului că ai reclamat defectul. Dovada reclamării defectului am avut-o și eu dar nu m-a ajutat. Înțeleg că nici tu n-ai recunoașterea scrisă din partea lor a existenței vreunui defect. Doar că ai reclamat. E normal, le e tare greu la săracii oameni să recunoască care e defectul de vreme ce încearcă să-l repare pe bâjbâite. Azi înlocuiesc una, mâine alta și timpul trece. De exemplu și mie mi-au schimbat injectoarele (cu unele de pe o mașină nouă !). Nici atunci nu mi-au dat nici o hârtie la mână !

Teoretic e simplu să obții și dovada faptului că ai o problemă reală la motor, momentan nerezolvată. Trebuie să obții o fișă de service din care să rezulte că ți-ai schimbat ce ți-au schimbat la motor (pompa de înaltă presiune și tachetul ei hidraulic) și că asta n-a rezolvat problema.  Asta reprezintă recunoașterea implicită din partea lor că motorul are o problemă. Bună și la OPC și în instanță. Oriunde ai ajunge. Eventuala neeliberare a fișei cu recunoașterea schimbării inutile a subansamblelor ar reprezenta clar reaua lor intenție și necesitatea de a lua urgent măsuri: reclamație la OPC și eventual acționare în instanță.
« Ultima Modificare: 23.Oct.2019, 04:57:21 p.m. de remarque »
Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

The following users thanked this post: gxx

Offline ntire2000

« Răspuns #31 : 23.Oct.2019, 09:59:15 p.m. »
Deci..... cum ziceam aici http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=9555.msg285288#msg285288

Alta identica ca si dotari (ca acuma banuiesc ca nu mai tii neaparat la culoare) sau banii înapoi.
Ca banuiesc ca aveai un mod mai placut de a-ti petrece timpul liber decât sa faci vizite la service.

PS: esti fericitul caz în care ti-au dat masina la schimb, ca la noi asta e ceva de domeniul SF.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline trandafirdoru

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
  • Gen: Bărbat
    • Galati
« Răspuns #32 : 23.Oct.2019, 10:56:51 p.m. »
De ce sa nu țină la culoare? Cum ar veni, clientul pe banii lui sa accepte compromisuri sa nu se deranjeze producatorul prea mult?

Oricum după trecerea celor 15 zile, cumpărătorul alege dacă vrea înlocuire sau restituirea sumei.
  • S-Cross

Offline ntire2000

« Răspuns #33 : 24.Oct.2019, 10:29:48 p.m. »
Daca am fi o tara în care clientul este respectat ca cel care da banul si ne mentine biznisul si nu plimbat ca un fraier în timp ce noi bâjbâim cautând defectul, etapele rezolvarii unei astfel de situatii ar fi foarte simple.

1) s-a constatat si recunoscut defectul, s-a încercat fara succes remedierea lui - nota 10 pentru dealer, nu multi fac asa, pentru ca pot.
2) se recunoaste imposibilitatea aducerii la conformitate a produsului vândut, nu este o rusine (asta e, ne depaseste), nu noi l-am fabricat si noi facem doar service-ul, nu munca de cercetare ca sa aflam ce defect de fabricatie este implicat.
3) se ia legatura cu Suzuki RO si se anunta situatia deosebita aparuta cu o masina importata cu posibil defect de fabricatie si se cere înlocuirea pe cale oficiala - reprezentant oficial Suzuki RO cu reprezentantul QA (quality assurance) al fabricii Suzuki HU pentru înlocuirea fara discutii a unui produs neconform (asta cred ca nu presupune "eforturi" deosebite, deobicei producatorii accepta situatii punctuale, vorbesc din experienta - lucrez în automotive si astfel de reclamatii nu se discuta - se înlocuiesc)
4) se ia legatura cu transportatorul care aduce comenzile din HU pentru "repatrierea" produsului defect; daca tot merge cu trailerul gol pentru a aduce masini de dincolo poate si sa încarce una de aici ca sa o duca înapoi la fabrica.
5) se asteapta livrarea unui alt lot de produse si se înlocuieste produsul defect cu unul similar ca si caracteristici.

E adevarat ca sunt niste factori subiectivi în tot acest proces - OAMENII, trebuie date niste telefoane (sau mail-uri) si completata niste hârtogaraie, dar daca se vrea se poate.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: remarque

Offline gxx

« Răspuns #34 : 25.Oct.2019, 05:19:39 p.m. »
Pentru că topicul anterior a fost închis, am deschis altul în care voi posta etapele pe care le voi parcurge pentru a-mi fi respectate drepturile de consumator. Primul pas a fost făcut, contactarea unui avocat, trimiterea documentației (factura, fisa intrare în service, contract v-c și garanție, carnet de garanție, etc.). Următorul pas va fi o discuție între dealer și avocat, iar în funcție de rezultatul acesteia, vom hotărî pașii următori. Specific că au fost consultați mai mulți avocați. Pentru a nu risca sa fie închis și topicul acesta, va rog sa postați doar la subiect (sfaturi, păreri legate strict de motorul 1.4 boosterjet sau, sfaturi ce pot ajuta in "lupta" in instanță, ce presimt că urmeaza
  • Vitara 2019, 1.4 allgrip, echipare passion

Offline Soimu

« Răspuns #35 : 25.Oct.2019, 06:57:52 p.m. »
Stim ca tu stii, dar pt mine nu se intelege cu claritate care este situatia; am inteles ca masina este in service, ca defectul este constatat, ca a trecut destul timp...deci se asteapta ceva?...CE?...sa raspunda producatorul prin Suzuki Romania cale de urmat?...inca nu a venit nicio propunere de rezolvare si masina e in stand-by in service?..ce spun cei de la Prestige(dealerul care are masina in ograda)?-"sa asteptam sa vedem ce raspuns primim de la importator"?....

Daca a trecut timpul legal in care trebuia sa ti se rezolve situatia si nu ai nici masina sa te folosesti de ea si nici banii returnati, poti sa le dai un termen de la care le spui ca le ceri penalizari pe fiecare zi de intarziere, la suma, asa cum ne cere si noua ANAF cand intarziem cu obligatiile...si daca vrei returnarea banilor, nu ai cale de intors, presiune cu avocatul pt. intelegere amiabila cu o mica despagubire sau proces cu cheltuieli de judecata si executare si daune interese!
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip

Offline gxx

« Răspuns #36 : 25.Oct.2019, 07:04:46 p.m. »
Serviceul așteaptă raspunsul Suzuki Romania. Care întârzie să vina. Iar eu m-am activat când am văzut că nici după schimbarea pieselor nu s a remediat defectiunea. Totuși a trecut o luna (și cine știe câte ori mai trece), timp in care eu plătesc RCA, casco, etc P.S. nu vreau penalizari, eu vreau ori produsul conform ori banii înapoi. Ce agreează Suzuki, eu sunt disponibil.
  • Vitara 2019, 1.4 allgrip, echipare passion

Offline Fujitsu

« Răspuns #37 : 25.Oct.2019, 07:24:04 p.m. »
Nu au oferit mașina de înlocuire pe perioada cat sta în service a ta ?
  • my ex: SX4 S-Cross 1.4 AT, actual: ID 4

The following users thanked this post: gabineg

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #38 : 25.Oct.2019, 08:07:19 p.m. »
Cum acesta este un topic tehnic, am rugamintea sa ramaneti la subiect. Discutati va rog despre problemele intalnite la motorul 1.4 boosterjet si demersurile intreprinse pentru remediere.

Daca vreti sa atingeti aspecte ce tin de garantia masinilor Suzuki in mod general aveti un topic dedicat aici.
Pentru discutii despre dealerii si serviceurile Suzuki din Romania (in general sau in particular) exista o arie dedicata aici.
Avem si o arie unde cu siguranta veti gasi un loc potrivit pentru orice comparatie intre"obiceiurile" din Romania si cele din tarile cu apa calda.

Offline ntire2000

« Răspuns #39 : 25.Oct.2019, 09:37:42 p.m. »
Serviceul așteaptă raspunsul Suzuki Romania. Care întârzie să vina.

Tu ai o copie a cererii de remediere/înlocuire/solutionare a service-ului catre Suzuki România?
Nu de alta, dar mortii se îngroapa cu pamânt si cei vii cu hârtii.
Unii mai si spun povesti, n-ai fi primul în situatia asta.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: remarque