Autor Subiect: Bucuresti, capitala Europeana care se sufoca. Cum poate fi resuscitat?  (Citit de 6532 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 14344
  • Thanked: 3373 times
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Plecand de la un articol aparut alaltaieri care prezice ca in 2060 (nu apuc :dknw:) capitala tarii noastre va fi cel mai bogat oras european, m-am gandit sa deschid acest topic, atat pentru "riverani", care ne chinuim sa traim in el, cat si pentru cei care-l viziteaza in scop turistic sau rezolvare de probleme.

Inainte de a ajunge bogati, ne putem sufoca de probleme: traficul aglomerat, infrastructura invechita, colectarea deseurilor, noxe, siguranta pe strazi, calitatea precara a serviciilor, etc.

Putem discuta aici probleme arzatoare: trafic,  servicii comunale (apa, canalizare, deseuri, caldura, electricitate, drumuri, informatizare, locuri de veci, etc.), educatie, sanatate, siguranta, cultura, sport, divertisment, etc.

Al doilea imbold pentru acest nou topic a fost o propunere de reorganizare administrativa a Capitalei aparuta azi in spatiul public.

Cum se poate separa politicul de administratie? Adica sa nu mai fie primarul nevoit sa fie la mana partidului din care provine si invers?
« Ultima Modificare: 24.Iul.2019, 05:14:07 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice
 

Offline ...

Cat timp e doamna Cata Clisma la primarie, nu se va imbogati capitala, ci familia de partid.
M-a pus Aghiuta sa merg la Ikea Pallady la întoarcerea din concediu, era sa nu mai ajung pe 4 roti acasa. 2 indivizi mai mai sa intre in mine, si nu erau taximetriști. Am ieșit spre A3 cu mai putine chifteluțe decat mâncasem.  :)
 

Offline gabineg

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 14344
  • Thanked: 3373 times
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Al doilea coleg din provincie care viziteaza "muzeele" Ikea saptamana asta...  :-?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice
 

Offline rexkrokiDAU

Vreau să cred că forumul nostru nu se coboară la nivelul cercetătorilor britanici amintiți de foarte seriosul și documentatul articol ce ne dă posibilitatea să reflectăm asupra estimărilor scandinave vis-a-vis de proporția miticilor între clienții magazinelor din satul cu miniștrii.

Offline ...

Al doilea coleg din provincie care viziteaza "muzeele" Ikea saptamana asta...  :-?
Decat muzee, mai bine o "gelaterie" de arta?
 

Offline Blitzu

Soluție la București nu are nimeni,orice culoare politica ar purta.
A fost un oras frumos,ca arhitectura,are si acum parti frumoase. Mie întotdeauna mi-a lăsat un gust amar,toata mizeria,improvizația,delăsarea si contrastele. De 30 de ani se improvizează iar la fiecare schimbare de primari se improvizează improvizația.
Budapesta,Sofia si alte capitale din estul Europei sunt mai plăcute la vizitat decât Bucureștiul.
Cand aterizez la București,daca nu ai luat taxi din buza aeroportului(fara sa intri in faliment) si vrei sa alegi un alt mijloc de transport sau sa mergi la picior până paste drum la localul cu mâncare bună care nu mai tin minte cum se cheamă,te lovește un munte de nereguli: mizerie,trotuare unde iti rupi gâtul si roțile la troller,mormane de PET-uri etc. Asta e poarta Bucureștiului pt turiști,străini sau nu.
Stiu ca nu e orașul meu dar mi-ar place sa fie mai primitor.
Unii ar zice ca e un oras mare si e greu de gestionat dar sunt orașe de 5x mai mari ca suprafata si nr de locuitori care sunt mult mai bine gestionate,cu atât mai mult cu cât,o treime din populația lor e alcătuită din cetățeni de culturi total diferite,neobișnuite cu curățenia si întreținerea. La București nu e cazul,90% din populație sunt romani... Asta ar trebui să ridice un mare semn de întrebare! Ce vor oamenii in Bucuresti?!...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

"Understeer" is when you hit the fence with the front of the car. "Oversteer" is when you hit the fence with the rear of the car. "Horsepower" is how fast you hit the fence. "Torque" is how far you take the fence with you
 

Offline enicky

Soluție la București nu are nimeni,orice culoare politica ar purta.
A fost un oras frumos,ca arhitectura,are si acum parti frumoase. La București nu e cazul,90% din populație sunt romani... Asta ar trebui să ridice un mare semn de întrebare! Ce vor oamenii in Bucuresti?!...
  Ca sa te completez putin, pentru ca mi-a placut si cum ai inceput si cum ai terminat :
- Bucurestiul este inca un oras frumos, (dar la fel ca si tara, pacat ca e locuit), arhitectura a ramas, ba au mai aparut si chestii noi, frumoase : s-au reabilitat blocuri, soselele principale(chiar daca pe "secundare" sunt gropi), au mai aparut cladiri noi(chiar daca unele sunt prost amplasate, da sa vedem numai partea buna).
- Locuit de romani : asa este, pe strada din 10 masini cred ca 3(trei), cel putin, NU au B pe numar ! Si ce daca, intreaba cineva?! Pai pe acesti 3/10 ii doare in basca de oras, circulatie, curatenie, s.a.m.d. Pana se vor "naturaliza"(adica isi vor lua casa intr-un complex residential din IF), nu-i intereseaza nimic din cele enumerate.
    Trecem la cei ramasi (cu B la numarul masinii) adica 7/10, sigur jumatate se asociaza cu primii : adica indolenta, nepasare, lipsa de respect fata de semeni.
    Si atunci ce sa faci cu 25-30% din cele 4 mil. care vor un oras frumos ? Nimic, binenteles !
    Stiu ca cineva imi va spune ca autoritatile, primaria nu fac nimic....
    Nici nu-l contrazic, pentru ca are dreptate, DAR, dar, NOI, noi ce mama ...ului facem?!!!
 - daca noi nu aruncam resturi/gunoaie pe trotuar/carosabil, la marginea soselei, a orasului, atunci n-ar fi ...mizerie, nu?
 - daca noi am circula civilizat, respectand regulile de cirulatie si regulile de bunsimt, oare cumva nu s-ar fluidiza putin traficul?(mers pe 2 benzi, nu pe mijloc, respectat culoarea semaforului, nu taiem fata, acordam prioritate, nu stam cu ochii in telefon, etc.)
   Eu cred ca da, ...dar nu se-ntampla !
   Si atunci revin la finalul lui @Blitzu : Ce vor oamenii in Bucuresti?!
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip
 

Offline Blitzu

Respect
Mi-a plăcut completarea,din partea ta,bănuiesc bucureștean. Eu nu sunt dar am o oarecare atracție fata de oras. Ai 100% dreptate,nu trebuie sa asteptam ca autoritatile sa faca totul,trebuie noi ca oameni sa ne civilizam pentru ca orasul e oglinda oamenilor care-l locuiesc.
Grădinile noastre arata bine spre impecabil, nu vrem asta la nivel de oras cumva?!
Primăria nu face nimic,asta e vorba românului.... Dar noi ca cetățeni,facem ceva?!

Merci pt completare,nu puteai sa o faci mai bine!

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

"Understeer" is when you hit the fence with the front of the car. "Oversteer" is when you hit the fence with the rear of the car. "Horsepower" is how fast you hit the fence. "Torque" is how far you take the fence with you
 

Offline kellogs

Resuscitat :-) ?
Pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti.
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
 

Offline ntire2000

Ce tare, un studiu realizat de smecherii care conduc un lant de cazinouri.
Probabil s-or fi bazat pe fatul ca aici se învârt bani frumosi nefiscalizati, iar mesele lor vor fi mereu pline de optimisti (ca sa nu zic prosti) care spera sa se îmbogateasca la ruleta.
De fapt, nu orasul va fi cel mai bogat ci aia care vor detine cazinourile din el.
Altfel, capitala o sa întreaca orase ca Praga, Paris, Berlin atunci când o zbura porcul.

PS: centura aia când o sa fie gata, cam pe la 2060 ?  :-j
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού